dokładnie!no i do tego niemowleta raczej nie choruja na pneumo a w szczepionce 5w1 i 6w1 jest tzw. hib- czyli szczepienie na czeste choroby pluc u dzieci
a co do rota... jak to mówi mój kolega: "od czasu do czasu to i dupa musi się wysikać"
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
dokładnie!no i do tego niemowleta raczej nie choruja na pneumo a w szczepionce 5w1 i 6w1 jest tzw. hib- czyli szczepienie na czeste choroby pluc u dzieci
kici juz niedlugo skoncza sie te bole brzuszka ja podawalam sab simplex na poczatku 20 kropli przed kazdym posilkiem bo tak mi polozna polecila... ale na ulotce pisze 15 kropli, a lefax pisze jedna pompke przed kazdym posilkiem, ale ja juz podawalam lefax tak co drugi posilek... ale albo podawaj lefax albo sab simplex, nie obydwa na raz, bo to w sumie to samo jest...co do Kubusia i jego bólów brzuszka... nadal między 2 a 6 rano pręży się non stop... ma ewidentnie wzdęcia, ale pręży się przez sen więc przynajmniej nie płacze jak kiedyś. w dzień pięknie śpi, a w przerwach uśmiecha się do nas i rozgląda się po okolicy :-) w tym tyg dostanę sab simplex i lefax... zaczne od lefaxu... dziewczyny pisałyście że dawka to 1-2 pompki 5 razy dziennie przed posiłkiem ? a sab simplex ?
u nas dokladnie tak samo, absolutnie nie szczepia dzieci ktore nie skonczyly 8 tygodni, chyba co kraj to obyczaj...Jutro młody kończy 6 tygodni
zadwonilam umówić się na szczepienie
i wyobraźcie sobie ze umówili mnie odpiero na 8 czerwca
bo nasza pani doktor uważa ze maluch musi mieć skończone 8 tygodni...
jak jest u Was?
Witam
"od czasu do czasu to i dupa musi się wysikać"
Mojej w sobote odkrylam ciemieniuche. Miala raz, ale taki platek o srednicy nawet nie centymetr, natomiast po tej fali upalow u nas chyba i gruczoly intensywnie zaczely pracowac. I teraz miala pol glowki w tych luskach!I jeszcze pytanko- pomogła waszym dzieciaczkom ta Olejuszka na ciemieniuchę??? Po ilu razach stosowania?? Bo my narazie 2x i nic...dalej skórka się łuszczy... :/
pozdrawiam Mamusie