reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
qrcze pada u nas
i to jak? az sie boje
masakra
a dotad byl spokoj
weekend pzepiekny
bylismy u tesciow
Tymus jadl spacerowal 3 godziny, jadl, znow spacerowal 3 godziny i tak cale dnie
az milo
na sloneczku
poza tym nie wiem co jest z moim dzieciekiem ale cale dnie sie drze
w dzien tylko drzemki 15 minutowe sie zdarzaja góa 30 minut no chyba ze na dworze bo wtedy max 3 godziny
a tak to w domu tylko wyje nei da sie polozyc do lozeczka w ogole
nie mam pojecia o co kaman
na kolki caly czas dostaje lefax
czy on taki ma charakter czy co...
raz lepiej raz gorzej
ale ogolnie jest tak caly czas
tak jak Ty KAmisia pisalas

jesli chodzi o rotawirusy to tego szczepienia ani przez chwile nie bralam pod uwage
i nie chodzi tu o kase.. tylko o to ze to wbrew pozorom nie jest groźna choroba

Ledwo poczytałam a juz mi Mała kwęczy... ehhh... :eek:

U nas krochmal na wysypkę atopową nie pomógł...:no: dziś zamówiliśmy krem SVR topialyse- ponoć świetny...mam nadzieje bo kosztował ~60zł :eek: drogie to że masakra...oby tylko rzeczywiście było tak skuteczne...

Co do temp w domu to u nas jest ok20-21 st. i mała to straszny zmarźluch...na noc ją zawijam r kocyk i rozek i dalej jej zimno...:eek:nie rozumiem... a po kąpieli drze się w niebogłosy dopóki jej nie ubiorę..mimo ze grzejemy tak do 23st przed kapielą... dziwne to moje dziecięcie :-D Niby dzieci mogą mieć zimne ręce ale ona ma lodowate jak nie jest ciepło ubrana a karczek letni..więc jej chłodno...ehhh...:eek:

Poza tym Juleczka skończyła wczoraj 2 miesiące! :-) Jupiii!!! :-D
Z tej okazji poszliśmy na rolki całą rodzinką hi hi :-):eek::-)

No i pożegnałam cyca całkowicie w weekend i zaczelam wreszcie jeść normalnie:-)- znaczy się odchudzać, choć i tak ciążę już zrzuciałam wagowo w troche ponad miesiąc...jeszcze skórę trzeba ujędrnić no i chcę pozbyć się paru kilo które zgromadziłam jeszcze przed ciążą :tak:

Dziewczyny czy z jakiś naturalnych sposobów jest coś poza szałwią co zatrzyma laktację????:confused::confused::confused: bo ja mam mało pokarmu ale od 2 dni tą szałwię piję i nic sie nie zmniejsza, a odciągam jedynie 2x dziennie chwile....:confused:

I jeszcze pytanko- pomogła waszym dzieciaczkom ta Olejuszka na ciemieniuchę??? Po ilu razach stosowania?? Bo my narazie 2x i nic...dalej skórka się łuszczy... :/

pozdrawiam Mamusie

Ostatnia edycja:
co do Kubusia i jego bólów brzuszka... nadal między 2 a 6 rano pręży się non stop... ma ewidentnie wzdęcia, ale pręży się przez sen więc przynajmniej nie płacze jak kiedyś. w dzień pięknie śpi, a w przerwach uśmiecha się do nas i rozgląda się po okolicy :-) w tym tyg dostanę sab simplex i lefax... zaczne od lefaxu... dziewczyny pisałyście że dawka to 1-2 pompki 5 razy dziennie przed posiłkiem ? a sab simplex ?
kici juz niedlugo skoncza sie te bole brzuszka:tak: ja podawalam sab simplex na poczatku 20 kropli przed kazdym posilkiem:eek: bo tak mi polozna polecila... ale na ulotce pisze 15 kropli, a lefax pisze jedna pompke przed kazdym posilkiem, ale ja juz podawalam lefax tak co drugi posilek... ale albo podawaj lefax albo sab simplex, nie obydwa na raz, bo to w sumie to samo jest...

ella - ja na zatrzymanie laktacji pilam tylko szalwie i odciagalam pierwsze dwa dni ale tylko raz dziennie i tak malutko, a potem juz nie.

Jutro młody kończy 6 tygodni
zadwonilam umówić się na szczepienie
i wyobraźcie sobie ze umówili mnie odpiero na 8 czerwca :szok::szok::szok::szok:
bo nasza pani doktor uważa ze maluch musi mieć skończone 8 tygodni...
jak jest u Was?
u nas dokladnie tak samo, absolutnie nie szczepia dzieci ktore nie skonczyly 8 tygodni, chyba co kraj to obyczaj...
i ja szczepie tylko te obowiazkowe, tylko ze u nas w obowiazkowych chyba sa wszystkie o ktorych wy piszecie... ktore w polsce trzeba extra placic...

moja dzidzia wczoraj przespala 5 godziny!! karmilam ja o 20, o 21 zasnela i obudzila sie o 2 w nocy! pierwszy raz tak dlugo!!

Witam :-)

My szczepiliśmy Marka 6w1 + rota w ubiegły czwartek. Następna szczepionka bedzie 5w1 + rota (ten sam producent więc można "mieszać") właśnie po to żeby nie było tej dodatkowej dawki. Na rota szczepie bo wiem co przechodziłam z Jankiem... nie mam zamiaru ryzykować tego samego z Markiem. Na pneumo będe Marka szczepić jak skończy 6 m-cy. A szczepić będę dlatego że Janek może jednak z przedszkola różne cholerastwa przynieść. Zastanawialiśmy sie czy szczepic na te pneumo i meningo... i doszliśmy do wniosku że nie bedziemy ryzykować i jednak zaszczepimy.

U nas weekend śliczny i słoneczny (w sobote tylko po południu padało...a właściwie lało). Dzisiaj różnie z tą pogodą... co się zaczne zbierać z chłopakami na dwór to pada :-p więc wypchnęłam tylko Janka z dziadkami a my siedzimy w domu...

ba - ja dzisiaj tez wyprobuje tak jak ty robisz, przygotuje wczesniej i dam do lodowki a potem tylko podgrzeje, ja to mleko to tak na oko robie bo nie mam termometru co mierzy do 70 stopni (choc juz zamowilam), ale jakbym przygotowywala to mleko tak jak na opakowaniu pisza to by moje dziecko cala ulice obudzilo...

reklama
I jeszcze pytanko- pomogła waszym dzieciaczkom ta Olejuszka na ciemieniuchę??? Po ilu razach stosowania?? Bo my narazie 2x i nic...dalej skórka się łuszczy... :/

pozdrawiam Mamusie
Mojej w sobote odkrylam ciemieniuche. Miala raz, ale taki platek o srednicy nawet nie centymetr, natomiast po tej fali upalow u nas chyba i gruczoly intensywnie zaczely pracowac. I teraz miala pol glowki w tych luskach! :no:
W sobote wieczorem nasmarowalam oliwka, ale tak konkretni, i potem przed kapiela delikatnie wyczesywalam. W niedziele zrobilam drugi raz, i dzis juz widze ze glowka sliczna i zdrowa.

Jasnieja Waszym Skarbom juz wloski? Moja sie z czarnymi urodzila, a teraz z dnia na dzien widze jak sie coraz jasniejsze robia. Taka blondyneczka sie robi z niej!
Jeszcze tylko czekam na oczka. Albo raczej - czekam na to ze ten niebieski sie nie zmieni i zostana jej takie niebiesciutkie po mamusi....

aha- Pola od kilku dni bardzo sie slini. Ale to bardzo. Czy to normalne? Czytalam ze to podobno slinianki sie rozwijaja, ale kurcze spotykam sie z tym pierwszy raz by 2 miesieczne niemowle tak sie slinilo jak na zeby!

Ostatnia edycja:
Do góry