reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Ja mam jutro o 18:20 usg genetyczne i mam obawy czy wszystko w porządku, ale to chyba normalna reakcja (już kiedyś usłyszałam, że to koniec i stąd mój strach).
Ale to już tylko 26h :)

reklama
żegnam was dziewczyny z tego forum... byłam u lekarza mój okzał się pusty pęcherzyk nie wiem jak bo go wcześniej widziałam jak serduszko biło ale nie ważne ide jutro do szpitala żeby 'wydalić' łożysko i to co zostało mi...... jest mi bardzo przykro dlaczegp ten co się stara i planuje dziecko nie może go mięc :( a ten co wpada donosi ciąze:-:)-:)-:)-:)-:)-:)-( żegnacie życze urodzenia zdrowych dzieci

Tak mi przykro lady87. Wiem co czujesz :( ja właśnie wyszłam ze szpitala, byłam 3 dni. Wczoraj w nocy miałam łyżeczkowanie. Ten pobyt w szpitalu wspominam strasznie. Mieszkam w Irlandii a oni tu przewaznie nie łyżeczkują, tylko jak coś się dzieje złego. U mnie zablokowało sie wszystko i musieli usunąć.Dobrze że mialam narkoze bo nie wiem jakbym to przezyła nerwowo :(( Pozrawiam Cie mocno, trzymaj się. Nastepnym razem napewno sie uda, musimy wierzyć.

Tak mi przykro lady87. Wiem co czujesz :( ja właśnie wyszłam ze szpitala, byłam 3 dni. Wczoraj w nocy miałam łyżeczkowanie. Ten pobyt w szpitalu wspominam strasznie. Mieszkam w Irlandii a oni tu przewaznie nie łyżeczkują, tylko jak coś się dzieje złego. U mnie zablokowało sie wszystko i musieli usunąć.Dobrze że mialam narkoze bo nie wiem jakbym to przezyła nerwowo :(( Pozrawiam Cie mocno, trzymaj się. Nastepnym razem napewno sie uda, musimy wierzyć.

Życze i Tobie i lady abyście szybko znowu były w ciązy i wszystko przebiegało pomyślnie . Musicie w to wierzyć i miec duzo siły . Tulam was mocno

Ważne że mój brzdąc skacze jak piłeczka i macha do mamusi, ma 4,3cm i za tydzień mam test PAPA wiec znowu zobaczę moją kruszynę. Dalej mnie mdli ale przeszłam barierę ostatniej tragedii więc teraz już musi być tylko dobrze.
Przytyłam 0,5kg i dziwi mnie ze tylko tyle bo czuję się na 3 co najmniej:confused2:
Super ze wszystko jest ok:-) Teraz to juz bedzie z gorki:tak: Zazdroszcze tego podgladania Malenstwa, ja bede miala te przyjemnosc dopiero w nast piatek i juz siedze jak na szpilkach, bo pewnie Kropek jest za 2 razy wiekszy niz byl ostatnio zadzac po tym co mozna w necie znalesc :szok:
Co do wagi, to mam podobnie, tyle ze mi ubyl 1 kg, a czuje sie jakbym przybrala z 5 co najmniej, zwlaszcza wieczorami, ale nie ma co sie na zapas martwic, jeszcze zatesknimy za aktualna waga, nie? ;-)

Bardzo mi przykro Kejtig, nie wiem co ci napisac :-( Trzymajcie sie, mam nadz ze niedlugo znowu pojawisz sie na forum tego typu, czego Wam z calego serca zycze!!

Aniez powiem szczerze ze też chciałabym aby to forum dudniło nadzieją i radością:tak: każdy się martwi i to już wiemy -po co wiecznie drążyć tematy strachu i lęku tracąc czas. Potępianie picia i palenia w ciąży przez kobiety które nie piją i nie palą to jakiś śmieszny żart:eek: nie lepiej poszukać fajnych przepisów na zdrowe jedzenie w ciąży? dobrych ćwiczeń które można wykonywać? coś co nam się przyda i każda będzie chciała przebrnąć przez kilknaście stron zaległości i nie nabawi się histerii paranoidalnej czy wszystko ok.

Karola322 już wiesz ze trzymam kciuki i wiesz że wszystko jest dobrze. Czekam na cudowne wieści z fotką:-)

Wronka ja jak pracowałam jakoś nadążałam zrobić wszystko -teraz jak jestem w domu do niczego czasu i weny nie mam:eek:

Alfa witaj. Ja właśnie na genetycznym usłyszałam -przykro mi... i genetyczne mam za tydzień -u tej samej gin:eek: mój lekarz powiedział że myślał że zapisze się do kogoś innego ale nie ma co szaleć -teraz będzie dobrze i co za różnica który lekarz zrobi badanie.

Aniam141 co lekarz to opinia i co naukowiec to inne badania. Mój lekarz powiedział ze nie wygladam na alkoholiczkę i jeśli mam ochotę na łyk piwa to powinnam ten łyk wziąść. Powiedział ze dziecku na pewno nie zaszkodzi a kobiecie ciężarnej nie powinno się niczego odmawiać bo o psychikę chodzi. Zresztą coli też nie wolno pić a tylko cola mi pomaga na nudnosci (przed ciążą nie piłam jej 4 lata:cool2:)

Aga2010 to powinien już mieć ok 6-7 cm:-) już będzie skakał jak piłeczka -czekaj spokojnie i nie denerwuj się. Wszystko jest ok. Ja do swojego brzdąca mówiłam przez całe badanie:tak:

Uciekam wywiesić pranie póki pogoda ladna.

Aniez powiem szczerze ze też chciałabym aby to forum dudniło nadzieją i radością:tak: każdy się martwi i to już wiemy -po co wiecznie drążyć tematy strachu i lęku tracąc czas. Potępianie picia i palenia w ciąży przez kobiety które nie piją i nie palą to jakiś śmieszny żart:eek: nie lepiej poszukać fajnych przepisów na zdrowe jedzenie w ciąży? dobrych ćwiczeń które można wykonywać? coś co nam się przyda i każda będzie chciała przebrnąć przez kilknaście stron zaległości i nie nabawi się histerii paranoidalnej czy wszystko ok.

Aniam141 co lekarz to opinia i co naukowiec to inne badania. Mój lekarz powiedział ze nie wygladam na alkoholiczkę i jeśli mam ochotę na łyk piwa to powinnam ten łyk wziąść. Powiedział ze dziecku na pewno nie zaszkodzi a kobiecie ciężarnej nie powinno się niczego odmawiać bo o psychikę chodzi. Zresztą coli też nie wolno pić a tylko cola mi pomaga na nudnosci (przed ciążą nie piłam jej 4 lata:cool2:)

.

Równa babka z Ciebie i podpisuje się rękoma i nogami pod tym co napisałaś:tak::tak: ja cole też piję właśnie w ciąży a normalnie raczej jej nie pijałam . ogólnie to taki mój okres na zimne i gazowane . Z Szymkiem tez tak było a jeszcze do tego doszło lato . Lody tonami zapijane własnie colą i tak gdzieś raz w tygodniu mc donald koniecznie:-D:-D teraz jem odtrożniej ale tylko dlatego że wtedy za dużo kg mi przybyło z którymi musiałam walczyć przez własną głupotę:-:)-( No i efekty widac wtedy już ganiałam w spodniach ciążowych a teraz z powodzeniem chodze we własnych:-D:-D

no, ja tez na nudnosci lykam wygazowana cole - najlepsze co moze byc na to:D!!!
A moj gin mowi ze nie ma dawki bezpiecznej alkoholu wiec lepiej nie ryzykowac...
mnie tam wogole nie ciagneło do %, nigdy.... a wrecz przeciwne, nawet P ma zabronione, mam zle wspomnienia z alkoholem zwiazane ..

reklama
Do góry