oficjalnie stwierdzono ciemieniuche u mojego szkrabka kochanego. Przed kapiela nasmarowalam glowke oliwka i wyczesalam wszystko co sie dalo, po kapieli jeszcze raz wyczesalam. zobaczymy co z tego bedzie. teraz bobas spi wiec ja tez zmykam. zycze milej nocy, papa
reklama
zielona maupa
Na skrzydłach melancholii
Dziewczyny co robic - Konstancja ma problemy z robieniem kupala. Przyciskanie kolanek do brzuszka juz prawie nie pomaga. Biedulka czasem strasznie sie meczy.
filonka
Fanka BB :)
hej... a my zadnych wstazeczek nie mamy. własnie sobie mały amka mlećko .łakomczuch. troche mu to schodzi nawet 40 min. a nie jak kiedys 10-15 i najedzony i spal 3 godz.teraz nawet wtbudza sie po 2
Forget-me-not
ej laseczki wierzycie w to ze mozna ociotowac dziecko??...
moja mama do mnie ze moze ktos mi Nikodema ociotowal - i moze temu jest taki niespokojny - i czy mam w wozeczku czerwona wstazeczke a ja ze nie i kazala mi go umyc w czarcim zebrze i ze jak beda farfocle po kapieli a on sie uspokoi to znaczy ze ktos rzucil na niego "urok" i tak tez zrobilam -------> Niko spi juz jakies 2 godziny!!!!! a farfocle byly..... hehehehehehehe ah te zabobony ;D!!!!!!
buahahahahaha
Nie obraź się Aniołek, ale to jedna z największych bzdur jakie słyszałam. Nie wiem co to znaczy ociotować, ale chyba rzucić urok, tak?
A co to jest to czarcie zebro w którym Ty to swoje biedne dziecię kąpałaś????????????????????
W psychologii znany jest mechanizm samospełniającej się przepowiedni - myśląc o czymś intensywnie dążymy do tego zdarzenia (czy to pozytywnego, czy negatywnego), więc jeżeli czerwona wstążeczka ma jakaś moc to własnie taką :-)
Forget-me-not
Witam wieczorową porą
W końcu mam trochę czasu dla siebie. Dziś Alicja była cały dzień marudna, spała po 10 minut, pobudka i płacz. Dopiero po kąpieli zasnęła.
Mam pytanie do Was czy bierzecie jakieś witaminy dla mam karmiących. Jak byłam u ginekologa to zapomniałam zapytać czy mam brać jakieś. Możecie mi coś polecieć?
Ja biorę Feminatal z DHA - już gdzieś o tym pisałam. DHA ponoć bardzo dobry wpływ na rozwój mózgu dziecka mają, a ja ryby jadam raz na tydzień, więc uzupełniam tabletkami.
Dziewczyny co robic - Konstancja ma problemy z robieniem kupala. Przyciskanie kolanek do brzuszka juz prawie nie pomaga. Biedulka czasem strasznie sie meczy.
Moi znajomi, którym synek robi kupkę raz na 5 dni podają czopki, ale nie mam pojęcia jak się nazywają te czopki... Ponoć działa.
kwiatuszek.pregnet
Luty 2008 i Kwiecień2010
Pola tez juz mialaciemieniuche. Jedna we wloskach, i akie dziwne na brewkach. To na brewkach nie wiem do koncza czy ciemieniucha, czy takie cos jej sie porobilo, bo wloski wychodzily. W kazdym badz razie posmarowalam grubo kremem Oilatum, i po jakis 2 godzinkach delikatnie starlam pieluszka, zeszlo wszystko pieknie.
Tak samo zrobilam z ta ciemieniucha we wloskach, pokremowalam, wyczesalam, umylam wloski i po problemie.
Ciemieniucha występuje również na brwiach wiec to na pewno bylo to
Hanusia tez miala na główce i brwiach
Tymek na razie nie ma w ogóle
zapobiegawczo mu brewki smaruje kremem oilatum soft jak takie suche mu sie robią
i na razie u nas nie odnotowano ciemieniuchy
polecam rumianek do picia dla KostkiDziewczyny co robic - Konstancja ma problemy z robieniem kupala. Przyciskanie kolanek do brzuszka juz prawie nie pomaga. Biedulka czasem strasznie sie meczy.
a Ty nie jedz czekolady o ile jesz
Dziewczynki pierś NIGDY nie zostanie pusta... dziecko ją opróżnia w tym sensie ze to co nagromadzone przez czas niekarmienia wypija. Ssanie pobudza produkcję mleka więc ile dziecko by nie ssało tyle będzie lecieć ALE -wiemy ze nasze dzieci są wygodne i wymemłanej miękkiej piersi już nie chcą -bo to i ciężko trzymać w buzi i ciężko ciągnąć mleko:-)
Maonka ja biorę te co w ciąży feminal N... czasami jak pamiętam
Katik nie wiem jak to jest -wiem ze moja szybko szama i zasypia na 3h... nawet bardzo twardą pierś szybko wyciąga i pluje jak jej już ciężko idzie -i wtedy albo druga do dobicia albo koniec jedzenia...
Wronka mam to samo...tą wypitą cieżoko jej trzymać i się denerwuje... z drugiej dopije i spokój
Ella1 to mnie nie pocieszyłaś z tą ciemieniuchą
Zielona a kupa zadka czy zatwardzenie??? może to nie problem z kupką a gazy???
KITTEK (to Ty pytałaś???) DOWIEDZIAŁAM SIĘ -POTWIERDZAM
karmiła przez nakładki 1,5 roku
ale nie powiedziała jakie to były -pewnie najzwyklejsze w świecie
a my wczoraj po kąpieli się poprzytulałyśmy i mała chop do łóżeczka -leżała z 40 minut i zasnęła... grzeczne dziecko;-)
tylko w nocy ma strasznie niespokojny sen...
Maonka ja biorę te co w ciąży feminal N... czasami jak pamiętam
Katik nie wiem jak to jest -wiem ze moja szybko szama i zasypia na 3h... nawet bardzo twardą pierś szybko wyciąga i pluje jak jej już ciężko idzie -i wtedy albo druga do dobicia albo koniec jedzenia...
Wronka mam to samo...tą wypitą cieżoko jej trzymać i się denerwuje... z drugiej dopije i spokój
Ella1 to mnie nie pocieszyłaś z tą ciemieniuchą
Zielona a kupa zadka czy zatwardzenie??? może to nie problem z kupką a gazy???
KITTEK (to Ty pytałaś???) DOWIEDZIAŁAM SIĘ -POTWIERDZAM
karmiła przez nakładki 1,5 roku
ale nie powiedziała jakie to były -pewnie najzwyklejsze w świecie
a my wczoraj po kąpieli się poprzytulałyśmy i mała chop do łóżeczka -leżała z 40 minut i zasnęła... grzeczne dziecko;-)
tylko w nocy ma strasznie niespokojny sen...
aniez
U Borysa tez się chyba zaczyna:-(. ciemieniucha podobno oznacza alergie. Chociaz moja Weronika miala ciemieniuche, a póki co alergii u niej żadnej nie zauważylam ...(tfu, tfu)
Kochana- na razie się nie martw, bo ciemieniucha jest objawem alergii, ale występuje z innymi objawami- i w zasadzie to nie jest ciemieniucha tylko atopowe zapalenie skóry- wygląda podobnie, ale strasznie swędzi i dzidzia jest cała podrapana i smarowanie oliwką i wyczesywanie nie pomaga i to nawraca (( i z tym to ja radzę udać się do lekarza. Ciemieniucha nie swędzi i wygląda jak łupież i można się jej pozbyć przy pomocy oliwki.
Cześć dziewczyny... nie było mnie tutaj chyba znowu dwa dni... u nas jest masakra... codziennie ryczę razem z Kubusiem... nic już nie jem praktycznie, a on dalej ma kolki... dalej cierpi, a ja z nim... jutro idziemy do pediatry, bo mały chyba nie przyswaja białka z soi, bo wczoraj cały dzień na maxa się darł ( jakby ktoś go ze skóry obdzierał ) a wypiłam dwie kawy zbożowe z mlekiem sojowym i na obiad kotleciki sojowe... mam dość cierpienia mojego dziecka... przejdziemy na butelkę najprawdopodobniej na bebilon pepti bo on jest na kolki i problemy ze skaza białkową... Czy ja jestem złą matką ?? :-(
teraz zasnął po plantexie...
Dziewczyny które karmią mieszankami, czy faktycznie trzeba tak restrykcyjnie trzymać się pór karmienia ??
teraz zasnął po plantexie...
Dziewczyny które karmią mieszankami, czy faktycznie trzeba tak restrykcyjnie trzymać się pór karmienia ??
reklama