reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

oficjalnie stwierdzono ciemieniuche u mojego szkrabka kochanego. Przed kapiela nasmarowalam glowke oliwka i wyczesalam wszystko co sie dalo, po kapieli jeszcze raz wyczesalam. zobaczymy co z tego bedzie. teraz bobas spi wiec ja tez zmykam. zycze milej nocy, papa

reklama
hej... a my zadnych wstazeczek nie mamy. własnie sobie mały amka mlećko .łakomczuch. troche mu to schodzi nawet 40 min. a nie jak kiedys 10-15 i najedzony i spal 3 godz.teraz nawet wtbudza sie po 2

ej laseczki wierzycie w to ze mozna ociotowac dziecko??...
moja mama do mnie ze moze ktos mi Nikodema ociotowal - i moze temu jest taki niespokojny - i czy mam w wozeczku czerwona wstazeczke a ja ze nie i kazala mi go umyc w czarcim zebrze i ze jak beda farfocle po kapieli a on sie uspokoi to znaczy ze ktos rzucil na niego "urok" i tak tez zrobilam -------> Niko spi juz jakies 2 godziny!!!!! a farfocle byly..... hehehehehehehe ah te zabobony ;D!!!!!!

buahahahahaha :-D
Nie obraź się Aniołek, ale to jedna z największych bzdur jakie słyszałam. Nie wiem co to znaczy ociotować, ale chyba rzucić urok, tak?
A co to jest to czarcie zebro w którym Ty to swoje biedne dziecię kąpałaś????????????????????

W psychologii znany jest mechanizm samospełniającej się przepowiedni - myśląc o czymś intensywnie dążymy do tego zdarzenia (czy to pozytywnego, czy negatywnego), więc jeżeli czerwona wstążeczka ma jakaś moc to własnie taką :-)

Witam wieczorową porą
W końcu mam trochę czasu dla siebie. Dziś Alicja była cały dzień marudna, spała po 10 minut, pobudka i płacz. Dopiero po kąpieli zasnęła.

Mam pytanie do Was czy bierzecie jakieś witaminy dla mam karmiących. Jak byłam u ginekologa to zapomniałam zapytać czy mam brać jakieś. Możecie mi coś polecieć?

Ja biorę Feminatal z DHA - już gdzieś o tym pisałam. DHA ponoć bardzo dobry wpływ na rozwój mózgu dziecka mają, a ja ryby jadam raz na tydzień, więc uzupełniam tabletkami.
Dziewczyny co robic - Konstancja ma problemy z robieniem kupala. Przyciskanie kolanek do brzuszka juz prawie nie pomaga. Biedulka czasem strasznie sie meczy.

Moi znajomi, którym synek robi kupkę raz na 5 dni podają czopki, ale nie mam pojęcia jak się nazywają te czopki... Ponoć działa.

Pola tez juz mialaciemieniuche. Jedna we wloskach, i akie dziwne na brewkach. To na brewkach nie wiem do koncza czy ciemieniucha, czy takie cos jej sie porobilo, bo wloski wychodzily. W kazdym badz razie posmarowalam grubo kremem Oilatum, i po jakis 2 godzinkach delikatnie starlam pieluszka, zeszlo wszystko pieknie.
Tak samo zrobilam z ta ciemieniucha we wloskach, pokremowalam, wyczesalam, umylam wloski i po problemie.

Ciemieniucha występuje również na brwiach wiec to na pewno bylo to
Hanusia tez miala na główce i brwiach
Tymek na razie nie ma w ogóle
zapobiegawczo mu brewki smaruje kremem oilatum soft jak takie suche mu sie robią
i na razie u nas nie odnotowano ciemieniuchy
Dziewczyny co robic - Konstancja ma problemy z robieniem kupala. Przyciskanie kolanek do brzuszka juz prawie nie pomaga. Biedulka czasem strasznie sie meczy.
polecam rumianek do picia dla Kostki
a Ty nie jedz czekolady o ile jesz :)

Dziewczynki pierś NIGDY nie zostanie pusta... dziecko ją opróżnia w tym sensie ze to co nagromadzone przez czas niekarmienia wypija. Ssanie pobudza produkcję mleka więc ile dziecko by nie ssało tyle będzie lecieć ALE -wiemy ze nasze dzieci są wygodne i wymemłanej miękkiej piersi już nie chcą -bo to i ciężko trzymać w buzi i ciężko ciągnąć mleko:-)

Maonka ja biorę te co w ciąży feminal N... czasami jak pamiętam:baffled:

Katik
nie wiem jak to jest -wiem ze moja szybko szama i zasypia na 3h... nawet bardzo twardą pierś szybko wyciąga i pluje jak jej już ciężko idzie -i wtedy albo druga do dobicia albo koniec jedzenia...

Wronka
mam to samo...tą wypitą cieżoko jej trzymać i się denerwuje... z drugiej dopije i spokój:tak:

Ella1
to mnie nie pocieszyłaś z tą ciemieniuchą:baffled:

Zielona a kupa zadka czy zatwardzenie??? może to nie problem z kupką a gazy???

KITTEK (to Ty pytałaś???) DOWIEDZIAŁAM SIĘ -POTWIERDZAM
karmiła przez nakładki 1,5 roku

ale nie powiedziała jakie to były -pewnie najzwyklejsze w świecie:tak:

a my wczoraj po kąpieli się poprzytulałyśmy i mała chop do łóżeczka -leżała z 40 minut i zasnęła... grzeczne dziecko;-)
tylko w nocy ma strasznie niespokojny sen...

U Borysa tez się chyba zaczyna:-(. ciemieniucha podobno oznacza alergie. Chociaz moja Weronika miala ciemieniuche, a póki co alergii u niej żadnej nie zauważylam ...(tfu, tfu)

Kochana- na razie się nie martw, bo ciemieniucha jest objawem alergii, ale występuje z innymi objawami- i w zasadzie to nie jest ciemieniucha tylko atopowe zapalenie skóry- wygląda podobnie, ale strasznie swędzi i dzidzia jest cała podrapana i smarowanie oliwką i wyczesywanie nie pomaga i to nawraca :((( i z tym to ja radzę udać się do lekarza. Ciemieniucha nie swędzi i wygląda jak łupież i można się jej pozbyć przy pomocy oliwki.

Cześć dziewczyny... nie było mnie tutaj chyba znowu dwa dni... u nas jest masakra... codziennie ryczę razem z Kubusiem... nic już nie jem praktycznie, a on dalej ma kolki... dalej cierpi, a ja z nim... jutro idziemy do pediatry, bo mały chyba nie przyswaja białka z soi, bo wczoraj cały dzień na maxa się darł ( jakby ktoś go ze skóry obdzierał ) a wypiłam dwie kawy zbożowe z mlekiem sojowym i na obiad kotleciki sojowe... mam dość cierpienia mojego dziecka... przejdziemy na butelkę najprawdopodobniej na bebilon pepti bo on jest na kolki i problemy ze skaza białkową... Czy ja jestem złą matką ?? :-(
teraz zasnął po plantexie...

Dziewczyny które karmią mieszankami, czy faktycznie trzeba tak restrykcyjnie trzymać się pór karmienia ??

reklama
no i minęło 10 minut od położenia dziecka i już wrzask... :-( ja nie dam rady psychicznie... siedze i rycze... co to dziecko winne... biedactwo moje biedne...

Do góry