reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

Dziewczyny ja nie oglądałam całego tego programu,ale z tego co udało mi się 'złapać' to:
nie ma sprawdzonych sposobów, które zadziałają u każdego dziecka, trzeba przetestować aby się dowiedzieć co zadziała u konkretnego dziecka.

Z takich sposobów, o których nie słyszałam wcześniej to mamy polecały:

masaż plecków w trakcie karmienia
leżenie z dzidzią na brzuszku tak aby brzuszek dzidzi był na naszym i masowanie brzuszka poprzez głębokie oddychanie
układanie dzidzi do karmienia tak aby główka była wyżej niż brzuszek

no i powszechnie znane sposoby:

suszarka (dziś moją małą ululała w 3 minutki- ciepło suszarki skierowałam na brzuszek z odległości ok 30cm)
odkurzacz
ciepłe okłady (my wczoraj zrobiliśmy tak:
mój T. położył na swoim brzuchu tremofor z małą ilością bardzo ciepłej wody i wtedy sobie małą na brzuszku, trochę pomogło)

A moja mała od ranajadłaby co 30 minut, teraz na szczęście usnęła i śpi od 14tej. Bardzo się denerwowała i prężyła.

Powiedzcie mi czy przy kolkach brzuszek jest trwardy cały czas czy tylko jak dzidzia się pręży i znów robi się miękki?

reklama
Witam kochane
Ja krótko i treściwie bo mam jeszcze pandemonium po wczorajszej imprezie :-D
Pogoda była fatalna! Wiało jak cholera, lało jeszcze bardziej... a Marek spał w najlepsze :tak: przespał całą mszę! Nic go nie ruszało oni organy, ani śpiewy ani tym bardziej polanie główki wodą :-D tylko sobie przez sen cały czas tak emmmmmm robił :tak: :-p
Sama impreza super :-) tak rodzinnie.

Kurde ta pogoda mnie wykończy. W okolicy drogi pozalewane i przejazdu brak...

dobra zmykam odezwe się jak mi mąż znowu lapka użyczy :-D

Znowu tyle czasu mnie nie było, że nie dam rady już wszystkiego nadrobić. Dziecko moje szanowne i obowiązki domowe są tak absorbujące, że nie chce mi się nawet kompa włączać ;/.

Do tego ku mojemu zaskoczeniu wczoraj dostałam okres!! Jeszcze ze mnie cieknąć nie przestało, a tu bum i okres ;/.

dziewczyny, a Wy ta pieluszka to co dokladnie zaslaniacie? bo ja tez o tym slyszalam, ale boje sie, ze jak sie Sebek zacznie krecic (a zacznie) to przesunie mu sie ta pielucha i sie udusi.

moje dziecko sie dzisiaj calkiem wscieklo, nie wiem co jej sie stalo... ciagle sie drze, prawie nie spi, chce ciagle jesc a jak jej daje to je tak lapczywie ze znowu wypluwa i tak w kolko, nerwy mi nadszarpala dzis rowno i wydarlam sie na nia na caly pokoj a potem zostawilam i sie darla w nieboglosy i gdybym do niej nie poszla po 5 minutach to chyba by sie do teraz darla... chcialam wyprobowac jak to wlasciwie jest jak to niektore mowia: ja zostawilam moje dziecko i niech sie drze az zasnie... moja chyba by nie zasnela, predzej sobie gardlo wypluje... w czwartek mam dopiero wizyte u lekarza, musze zapytac co jej dolega... napewno nie ma kolek ani bolu brzucha, bo brzuch miekki, nie prezy sie, nie cisnie powietrza... tylko jak je to jakby nie umiala ssac...nagle nie umie zlapac butelki....i sie drze...

Moja mała też cały dzień dzisiaj śpi, z przerwami co 2,5h na karmienie i przewijanie. Zaraz ją muszę uaktywnić, bo mi w nocy nie da spać, jak cały dzień prześpi;-)

współczuję i to dosłownie bo u mnie takie dni są bardzo często
i tak pewnie do końca 3 miesiaca bedzie jak z córcią... :(
PS. co Ty robisz ze tak chudniesz?
obserwuje Twój suwak i coraz mniej do zrzucenia
u mnie ładnie szło a teraz stoi w miejscu :(
ja nic nie robie. Maly ssak najwyrazniej wysysa ze mnie wszystko. Chociaz tyle dobrego z tych nieprzespanych nocy:dry:

U nas dzis znowu calkiem ladnie na dworze i znowu 2 godz spacerku zaliczone. Kurde, Sebek ma jakis zegarek w brzuszku, bo co 3 godz minal, to on w ryk - bo glodny:-p ale dobrze, ze juz mu sie dzis znowu przestawilo na tryb 3godzinny a nie 1godzinny tak jak wczoraj bylo, bo w nocy musialam karmic w pozycji stojacej zeby nie zasnac, tak mi sie spac chcialo:zawstydzona/y:

Kupilam dzis zestawik do robienia odlewu stopy i raczki i dodatkowo jeszcze modeline. Wieczorem akcja "raczka" zaplanowana. Ciekawe, co nam z tego wyjdzie... Czy ktoraj z Was moze robila juz cos takiego i moze sie jakimis zlotymi radami podzielic? bede wdzieczna:tak::-)

Witam kochane
Ja krótko i treściwie bo mam jeszcze pandemonium po wczorajszej imprezie :-D
Pogoda była fatalna! Wiało jak cholera, lało jeszcze bardziej... a Marek spał w najlepsze :tak: przespał całą mszę! Nic go nie ruszało oni organy, ani śpiewy ani tym bardziej polanie główki wodą :-D tylko sobie przez sen cały czas tak emmmmmm robił :tak: :-p
Sama impreza super :-) tak rodzinnie.

Kurde ta pogoda mnie wykończy. W okolicy drogi pozalewane i przejazdu brak...

dobra zmykam odezwe się jak mi mąż znowu lapka użyczy :-D

Super,ze impreza udana, no i że Mareczek dzielnie zniósł lanie wodą:-). Czekamy teraz na jakies fotki z tego uroczystego dnia:tak:

a moja dzis spała 3h i koniec :szok:...od 13 do 16...i teraz walczymy, oczęta jej się zamykają, ale ja nie pozwalam jej zasnąć, bo o 19 kąpiel ... dobrze, że piękny pajac wisi na oknie, to jest na kim oko zawiesić :-)

no i goły tyłasek bez pampki czyni cuda :tak:....tylko kurcze zimno i matka kołderką przykryła...

Justa, a może małej coś w buziolku przeszkadza, że nie chce łapać smoka ? Moja tak reaguje na kolki, ale jak twierdzisz, że brzusio nie boli, to może zajrzyj do pycholka...

reklama
Wczoraj to maly dal mi popalic.Jak zawsze wykapalam go o 19.30 ,zjadl cycusia i zasnal na 10 minut i tak do 1.30 w nocy sie meczylismy,mam nadzieje ze dzisiaj bedzie lepiej

Do góry