reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Nasz Adaś tak samo... Ale ja to zwalam na kolki.. najpierw się pręży i czerwienieje przy tym,a gdy próbuję go podnieść zgina się w tył i zastyga w tej pozycji dopóki go nie położę.
Wszystkie widzę mamy podobne problemy czyli wszystko tak na chłopski rozum powinno być ok.

Mamuśki dwa pytanka mam - kiedy obcinałyście pazurki i kiedy zaczełyście podawać sab simplex i jak często?

pazurki po powrocie do domku, a sab simplex jak mała miała 5 tygodni

reklama
Daga ja CIe normalnie pokroję za ten tort!!!! :p Od miesiąca nie widziałam słodyczy ani białka w ogole..o czekoladzie czy truskawkach nie wspomne :> (super dzieło- aż ślinka cieknie :p)

Zielona- Ty głupot nie gadaj! ;) Wszystko jest ok- moja tez tak miała- patrzyla w nicość, miała w nosie co mówię do niej i śmiała się do cyca- to odruchy a nie usmiechy. Julka ma 7 tygodni i dopiero wczoraj był ten prawdziwy mega smile do mnie! wcześniej to były tylko odruchy. Tak, że nie mart się- wszystko jest ok a Kostka to cudowna Dzidzia :) Prześliczna! I te wielkie oczy po Tatusiu chyba ;)

justa to koniecznie daj znać co powie lekarz o tym lefaxie! ..ja dzis zaczełam dawać już 1 pompke przezornie ;)

A w ogóle to właśnie zaczął nam sie codzienny atak bólu brzuszka...mała placze strasznie... ide meza odciążyć...

Miłego wieczorku Mamusie :)

Łącze sie w bólu, my tez wlasnie walczymy, ja oczywiscie tez juz zaryczana, qr*a, kiedy to sie skończy:wściekła/y:

Kurcze dziewczyny dziś pierwszy raz jechałam sama z małą autem. Jak jeździliśmy z mężem to ja siadałam z tyłu i małą przypinaliśmy z fotelikiem na tylnym siedzeniu. Ale jak będę z nią sama jeździć to chcę ją koniecznie mieć obok. W samochodzie mamy poduszki więc nie mogę przypiąć z przodu fotelika tyłem do kierunku jazdy a nie mam pojęcia jak i czy mogę przypiąć przodem. Jak któraś tak to robi to dajcie znać bo tępa jestem. Dziś było szybkie zatrzymywanie w drodze bo niuni smoczek wypadł i zaczęła płakać. A wogóle to serce mi się krajało,że jej nie widzę jak z tyłu była.
ja mam to samo...
a jak malesj smok wypadnie to potem na swiatlach cyrki swiata robie wyginajac sie.......

U nas ok. Spacerki, spacerki, spacerki...
Wczoraj stwierdzilam, ze w jeansach ciazowych pochodze choc po domu... Ubralam i szok! Z tylka mi leca! Schodzilam po schodach, w jednej rece Pola , w drugiej jej lezaczek i z kazdym schodem gacie byly coraz nizej! Wreszcie zatrzymaly sie na biodrach:-D:-D:-D
Musze sprawdzic jak tam na wadze wygladam :tak::tak::tak:

drogie Mamusie, mam pytanko. czy Wasze Malenstwa tez placza przy robieniu kupki? bo Sebek od 2-3 dni ma z tym problem. Nie wiem co sie dzieje, bo on robi dosyc zadkie te kupki, od poczatku takie robil wiec raczej nie ma zatwardzenia czy czegos takiego. Szkoda mi go bardzo jak tam sie prezy i napina i robi caly czerwony na buzi. Jak tylko zrobi co mial zrobic, to od razu jest najspokojniejszym dzieckiem pod sloncem. Macie moze jakies pomysly o co chodzi i co z tym zrobic?

moja sie nie prezy... ale przy takich mega kupach, raz dziennie zlosci sie i jakby krzyczec chciala.... tak mi sie z niej chce smiac wtedy

Babki , czy to normalne, ze dziecko po kazdym jedzeniu ulewa? Od jakiegos tygodnia Pola praktycznie po kazdym cyckaniu raz mniej, raz bardziej ulewa. No i oczywiscie tylko w dzien, nocne karmienia sa ok. Czasem leci z niej taka jakby woda, czasem juz taki serek. Wkurzam sie i irytuje tym, nie wiem czy to normalne?

Torcik bombowy :) Niby się da, ale to tylko ja przypalam garnki z obiadem.

Jakiego używacie kremu do twarzy na dwór? Bo smaruję małej kremem pielęgnacyjnym. Ale i tak czasami łapią ją promyczki. Przydałby się jakiś kremik z filtrem.

ja na razie używam
nivea na każdą pogodę
a na lato mam taki:
Krem ochronny na słońce SPF 30 NIVEA BABY - NIVEA

Zielona
nie ma baba problemu to sobie wymyśli
autyzm dziecku wmawia!
:) wyluzuj kobieto :) i ciesz się piękną zdrową Córą

Wronka i Ella
współczuję i ściskam mocno
u nas wczoraj był taki dzień, dziś odpukać ale tylko wieczorna godzinka marudzenia przed kąpielą i standardowe usypianie ze 2 godzinki ale już śpi... uff

Ostatnia edycja:
Babki , czy to normalne, ze dziecko po kazdym jedzeniu ulewa? Od jakiegos tygodnia Pola praktycznie po kazdym cyckaniu raz mniej, raz bardziej ulewa. No i oczywiscie tylko w dzien, nocne karmienia sa ok. Czasem leci z niej taka jakby woda, czasem juz taki serek. Wkurzam sie i irytuje tym, nie wiem czy to normalne?

Mam to samo od wczoraj szczególnie! A dzisiaj to już szok... przejedzenie odpada bo je co 3 gdziny. Je raczej spokojnie. I też nie mam pojęcia skąd mu się to wzięło??

A ja nie smaruje małemu buźki niczym... Jankowi też nie smarowałam...

dostałyśmy od pediatry skierowanie do poradni rehabilitacyjnej - Pani dr stwierdziła, że mała odgina się napięciowo - a po polsku przekręca się na jeden boczek i się delikatnie wygina (główkę do tyłu) - może któraś z Was spotkała się z czymś takim
za tydzień mamy pierwszą wizytę u rehabilitanta - ma ocenić co to jest i ewentualnie jakieś ćwiczenia zalecić

Marek tez tak robi ale raz na jednym boku a raz na drugim. W ogóle on uwielbia patrzeć za siebie :dry: a nie powinien. Potem znowu lezy normalnie... i bądź tu człowieku mądry.

Mamuśki dwa pytanka mam - kiedy obcinałyście pazurki i kiedy zaczełyście podawać sab simplex i jak często?

Obcinałam już kilka razy pazurki. Po co ma się drapać i innych przy okazji...

Ostatnia edycja:
zeby nie bylo, ze przez caly dzien mnie nie ma na bb i nic nie robie to wklejam zdjecia swojego dzisiejszego dziela :-)
niestety jest ono z kategorii "sposc sobie łomot", gdyz nabialu nie jem, truskawki uczulaja no i biszkopt z kakaem wiec tez odpada....

jak widac Ramzes tez ma depresje... ;-)
Zobacz załącznik 245268Zobacz załącznik 245269

E tam ja jadłam truskawki mała nie uczulona :)

Czytam was ale jakoś nie mam kiedy za bardzo klikać .. mała ma problemy z brzuskiem wieczorami ale nie codziennie na szczęscie mam nadzieje że jej to przejdzie . myslałam że jem coś nie tak ale nawet jak jem to samo cały czas to raz ma raz nie ma nie wiem skąd tak ..

no to teraz czytam produkcje od wczorajszego popoludna :-)

daga to Ty masochistka jestes??? No i sadystka do kompletu:dry:

ale ciacho fajne

Ehhh moje dziecko ulewa,po prawie kazdym karmieniu:-( niewiem dlaczego.Nie zawsze odbija po jedzeniu,jak nie udaje mu sie odbic na ramieniu,to stosuje sposob kwiatuszka choc tez nie zawsze skutkuje,martwie sie bo przez to ze Samuel ulewa chyba sie nie najada,i moze mniej przybierac na wadze:no:

Do mamus ktore maja starszaczka w przedszkolach................
Kochane czy szczepicie na pneumokoki?ja mam 4 latke w domu przedszkolaczka i nie wiem co zrobic....ewe wtorek ide do szczepienia i co pediatra to inna opinia tak samo jak forum w necie..
Pozdrawiam

reklama
Do góry