reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

a propos muzyczki dla dzieciaków to polecam w internecie wejsc w miasto muzyki i jest tam stacja
rmf baby
lecą tam wszystkie fasolki, kukulskie i takie tam

a moje dziecko zasypia przy ANTYRADIU, albo przy Queen`ie, Nihgtwisch'u, Evanescence, Tankjanie... heh nasze dziecko...

no niestety łatwo nie mamy
widzę że też masz przejścia
u mnie odpukać dziś troche spokojniejszy dzień ale wczoraj to już wychodziłam z siebie
do tego w pobliżu nikogo do pomocy ani rodziców ani teściów

a teraz zmiana tematu dziewczyny zauważyłam ze po herbatce fix dla matki karmiacej z herbapolu naprawdę przybrało mi mleka
dziś z racji tego ze nie mam laktatora zastosowalam metode naszej Agnieszki
i podstawialam butelke do drugiej piersi podczas karmienia
no i przez dwa karmienia uzbieralam 30 ml
do konca dnia bedzie wiecej
super

:-D i co nie takie trudne??

Ostatnia edycja:
reklama
zeby nie bylo, ze przez caly dzien mnie nie ma na bb i nic nie robie to wklejam zdjecia swojego dzisiejszego dziela :-)
niestety jest ono z kategorii "sposc sobie łomot", gdyz nabialu nie jem, truskawki uczulaja no i biszkopt z kakaem wiec tez odpada....

jak widac Ramzes tez ma depresje... ;-)
tortzz.jpgtort.jpg

no to teraz czytam produkcje od wczorajszego popoludna :-)

drogie Mamusie, mam pytanko. czy Wasze Malenstwa tez placza przy robieniu kupki? bo Sebek od 2-3 dni ma z tym problem. Nie wiem co sie dzieje, bo on robi dosyc zadkie te kupki, od poczatku takie robil wiec raczej nie ma zatwardzenia czy czegos takiego. Szkoda mi go bardzo jak tam sie prezy i napina i robi caly czerwony na buzi. Jak tylko zrobi co mial zrobic, to od razu jest najspokojniejszym dzieckiem pod sloncem. Macie moze jakies pomysly o co chodzi i co z tym zrobic?

wronka, maonka - to mnie pocieszylyscie hihi, to juz teraz wiem ze moja mala tez sie swiadomie smieje, maly krasnal, tak czesto sie smieje ze szok! ale fajnie!

dagsila - to dawaj mi tego torta, ja moge go zjesc!

drogie Mamusie, mam pytanko. czy Wasze Malenstwa tez placza przy robieniu kupki? bo Sebek od 2-3 dni ma z tym problem. Nie wiem co sie dzieje, bo on robi dosyc zadkie te kupki, od poczatku takie robil wiec raczej nie ma zatwardzenia czy czegos takiego. Szkoda mi go bardzo jak tam sie prezy i napina i robi caly czerwony na buzi. Jak tylko zrobi co mial zrobic, to od razu jest najspokojniejszym dzieckiem pod sloncem. Macie moze jakies pomysly o co chodzi i co z tym zrobic?
u nas tez tak wczesniej bylo, dobrze ze juz przeszlo... mala sie prezyla i plakala a jak kupka poczla to swiat wygladal inaczej, ja jej pomagalam kupke do konca zrobic, zeby wszystko wyszlo, rozbieralam ja, podkladalam pieluche i nozki do brzuszka i pupke wysoko, nieraz tak wystrzelila ze cala brudna bylam... ale jej to pomoglo, mysle ze to jest przez te kolki ze dzieci to boli jak robia kupke

zeby nie bylo, ze przez caly dzien mnie nie ma na bb i nic nie robie to wklejam zdjecia swojego dzisiejszego dziela :-)
niestety jest ono z kategorii "sposc sobie łomot", gdyz nabialu nie jem, truskawki uczulaja no i biszkopt z kakaem wiec tez odpada....

jak widac Ramzes tez ma depresje... ;-)
Zobacz załącznik 245268Zobacz załącznik 245269

no to teraz czytam produkcje od wczorajszego popoludna :-)
Daga co Cie skolonilo do takiego katowania sie?
mąz urodziny juz mial z tego co pamietam...
mój mężul ma pozamiatane bo to co ja nie moge to on tez nie je bo ja robie obiady pod siebie :)
no jedynie tyle co na boku zje to jego ale czego oczy nie widza tego sercu nie zal :)

reklama
ella - mnie tez to z tym lefaxem zaniepokoilo troche... popytam o to przy najblizszej okazji lekarza...
moja mala tez sie tak do mnie usmiecha, wrecz smieje jak moj maz do niej mowi, i tez to tak dlugo trwa! a dziewczyny mowia ze to takie jeszcze niekontrolowane jest.. ale ja tam mysle ze to kontorlowane i sie malutka do mamci i tatka po prostu usmiecha cala buzia, nawet takie odglosy daje jakby chciala sie glosno zasmiac! super

olapolap - gdzie ty sie podziewasz??

Justa - ja Was nie chcę straszyć, sama nie wiem czy to prawda że to może mieć wpływ na jelita - wyczytałam to na necie jak googlowałam hasła Lefax i Działanie Lefaxu.
Byłoby super jakbyś zapytała swojego pediatry i napisała nam co powiedział- moja nie zna tego leku i nic mi nie pomoże, a nie chce przedobrzyć z dawkowaniem.

Co do uśmiechów - moja błyszczy swoimi bezzębnymi dziąsłami już 2 tygodnie i jest to jak najbardziej świadomy uśmiech bo robi to tylko jak widzi nachylające się do niej twarze. Ja przy pierwszym takim uśmiechu poryczałam się jak bóbr i obdzwoniłam pół rodziny żeby się pochwalić :-)

Do góry