reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

ponowie pytanie spzed "kilku" stron:
czy daliscie zaszczepic na wzw B w szpitalu ich specyfikiem czy wykupowaliscie lepsza szczepionke na recepte
ja tak patrze zw Hanie szczepili hepavax gene i to taka nienajgorsza a TYMUSIOWI dali to koreanskie dziadostwo jakis euvax czy cos
myslalam ze to co HANIA dostanie bo to ten sam szpital
jakbym wiedziala ze bedzie inaczej to bym mu chyba wykupila ta inna
teraz jak bedzie mial powtarzane szczepienia to musza ta sama szczepionka zaszczepic wiec mysle cze w tej 6 w 1 jest tez zawarte to wzw B
zeby go przed ta koreanska rtecia ustrzec?
mialam szczepic 5 w 1
ale w tej sytuacji...

reklama
ponowie pytanie spzed "kilku" stron:
czy daliscie zaszczepic na wzw B w szpitalu ich specyfikiem czy wykupowaliscie lepsza szczepionke na recepte
ja tak patrze zw Hanie szczepili hepavax gene i to taka nienajgorsza a TYMUSIOWI dali to koreanskie dziadostwo jakis euvax czy cos
myslalam ze to co HANIA dostanie bo to ten sam szpital
jakbym wiedziala ze bedzie inaczej to bym mu chyba wykupila ta inna
teraz jak bedzie mial powtarzane szczepienia to musza ta sama szczepionka zaszczepic wiec mysle cze w tej 6 w 1 jest tez zawarte to wzw B
zeby go przed ta koreanska rtecia ustrzec?
mialam szczepic 5 w 1
ale w tej sytuacji...

kwiatuszek.....Borys dostal szpitalna , właśnie ten euvax, ale moja Weronika tez była euvaxem szczepiona. Dzis juz prawie 5-latka i ma sie dobrze....(tfu, tfu):)

Kwiatku ja dałam zaszczepić tym comieli w szpitalu i też szczepili tym auvaxem czy euvaxem...

a teraz będe znowu szczepić 6w1 bo dzięki temu jedno szczepienie dodatkowo mijamy (te w 6/7 m-cu) bo ma dość dawek wzw b.

Nie wiem co jest mojemu dziecięciu...

cały czas by na cycu wisiała i smoka nie chce!!!!
a cyca nie je tylko z nim w buzi zaśnie i o!!!
tzn ja nie z tych co na każdy krzyk cyca wyciągają -wiem ze przebrana, najedzona, utulona...
Położyłam ją i leży...
Zaraz na spacer idziemy -mam nadzieję ze trochę się dotleni to będzie lepiej...

Jak poznać rozwolnienie u malucha -bo czasem to mi się wydaje że to taka woda jest...

i jeszcze jedno -czy ubieracie maluchom krótki rękaw??? moja dziś w nocy pierwszy raz w krótkim spała -karczek miała cieplutki -łapki zimne całe i nie wiem czy to nie źle... rano ubrałam jej body i koszulkę i wtedy zaczęła płakać... może jej za gorąco??? teraz leży w koszulce i pampersie samym... przykryte nóżki i o... jak tu mam zrozumieć o co chodzi...

Dobra uciekamy... ech

Nie wiem co jest mojemu dziecięciu...

cały czas by na cycu wisiała i smoka nie chce!!!!
a cyca nie je tylko z nim w buzi zaśnie i o!!!

Jak poznać rozwolnienie u malucha -bo czasem to mi się wydaje że to taka woda jest...

i jeszcze jedno -czy ubieracie maluchom krótki rękaw???

wiszenie na cycu- u mnie standard, byla dzis polozna pytalam czy moze sztucznym go dopajac bo moze sie nie najada a ona powiedziala ze pieknie urósł i widac ze przybral ale nie jest na tyle upasiony by sie martwic a gdyby zaczal wygladac jak maly budda to wtedy mam go troszke woda oszukiwac jak bedzie chcial cyca za czesto- wiec w druga strone poleciala, ma na tyle duzo jedzonka ze nie dokarmiac a wrecz ograniczac jak cos... latwo sie mowi, nie raz jak sie maly wydrze to tylko cyc go zapcha, urodzil sie spory, szybko rosnie i widocznie tyle potrzebuje
dzis ma miejsce cud maly spi od 13:00 a ze jest juz 15:12 to sa duze szanse ze bedzie karmiony po 3 godzinach!!! to bedzie u nas w ciagu dnia sukces chyba nigdy nie mial takiej przerwy

co do rozwolnienia trudno zdiagnozowac
kupki na cycu mogą byc bardzo rzadkie i bardzo czeste
Tymus robi je co chwila i jak robi to to tak mu bulgocze w brzuszku ze slychac ze rzadka
no ale jakos bym tego rozwolnieniem nie nazwala bo ma je takie caly czas wiec to norma

co do krótkiego rękawka to jeszcze ani razu nie zalożylam małemu

QUOTE=mamusia87;5399764]dziewczyny a czym się różnią te bezpłatne szczepionki o tych płatnych oprócz ceny i ilości wkłuć ??[/QUOTE]
dobre pytanie
jedni uwazaja ze sa lepsze bo wszystki skondensowane jest w jednej szczepionce wiec dostaje dziecko mniej chemii, bo raz sie konserwuje itp
inni uwazaja ze sa gorsze bo trzeba dodac duzo innej chemii by te rozne rzeczy ze soba polaczyc
szczerze nie wiem co lepsze
tyle sie na czytalam o tych szczepionkach ze glowa mnie boli od tego
i wniosek jeden szczepic i za duzo nie myslec bo zaszczepic trzeba a jak czlowiek bedzie rozwazal co dziecku grozi to sie na sama mysl rozchoruje

Ostatnia edycja:
u nas byla dzis polozna
po raz ostatni
stwierdzila ze Tymteusz jest zółty ale lekko zółty i nic z tym nie robimy
pepuszek lekko odstawal i stwierdzila ze to mala przepuchlinka
nakleila nam na tydzien plasterek ale nie taki wielki tylko malutki
mamy w nim kapac bo on nie reaguje na wode
a po tygodniu odkleic po natarciu olwka
no i bedzie kapanie bez oilatum bo to tez by na plaster wplynelo
potem jak zdejme to w razie potrzeby nastepny plaster nakleic

co do oilatum to przetestowalam go i szczerze polecam ziajkę natluszczającą do kąpieli, w porównaniu z oilatum niczym sie nie rózni, skórka tak samo ladna, nie rozróznila bym tych dwóch produktow jakbym je miala bez butelek, rozni je tylko cena bo ziajka jest o wiele tansza
Ziajka, płyn do kąpieli dla dzieci natłuszczający, 200 ml - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie

poza tym bede lykac dalej witaminy ciazowe
bralam feminatal 400 z DHA,
któraś z Was pisala ze DHA dobrze wplywa na rozwój mózgu u dzieci no a ze ja nie jem za duzo ryb ktore te kwasy posiadaja to chociaz tak wspomoge rozwój malego
no i o siebie musze zadbac by mi te zęby i wlosy nie lecialy jak 13x13 ostrzegala
nie mialam z tym nigdy wiekszego problemu ale powiem Wam ze mojej karmiacej kolezance wychodza wlosy garsciami, zauwazyla ze ma na glowie braki i nawet ja golym okiem widze ze jej sie przerzedzily
ona nie bierze zadnych witamin
ja sie wole zabezpieczyc
pytalam sie czy to nie koliduje z przyjmowanymi przez malego witaminami
podobno nie
a propos jaka podajecie D3
tą vitaD w kapsulkach
czy jakas w kropelkach
ta pierwsza jest dosc droga okolo 17 zl a ja mam na recepte Devikap za 3 zl ale powiem Wam ze trudno mi tą jedną kropelke wymierzyc
maly otwiera buzke a ja potrzasam tą buteleczka i nieraz wiecej skapnie boje sie ze przedawkue i nie wiem czy w tą drogą nie zainwestowac

Kwiatku ja mam Vigantol i tam jest super pompka i dzięki temu dokładnie jestem w stanie odliczyć te 2 kropelki.

A co do krótkich rękawków to zakładam ale pod pajacyki...

reklama
Agnieszka jakbym mojej pod pajaca jeszcze body ubrała to by mnie chyba zawrzeszczała na śmierć...

A u nas położna nie była wcale i nie będzie... nawet nie wiem gdzie miałabym jej szukać...
Wróciłyśmy ze spacerku -mała dalej śpi...

Co do szczepień ostatnio koleżanka wylądowała z maluchem w szpitalu -był szczepiony na rota ale jak się okazało nie na ten ze 150 wirusów z tej grupy... i 320 zł nie uchroniło malucha przed cierpieniem... za dużo tych wirusów świństw -skąd one się biorą?

Vit k+D mam w jednej kapsułce -Tobie się Kwiatuszku więcej naleje a moja pluje i nie wiem jak ją oszukać... ostatnio po dekolcie dostałam witaminami...

Do góry