reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

jeju, ale macie fajnie z tym spaniem. U nas tez sie poprawilo, bo Borys budzi sie co ok 3-3,5godz, ale dluzej pospac nie da.

Dziewczynki a mam pytanie, czy Was tez tak cycki bola jak się napelniaja mleczkiem, bo mnie normalnie bola jak cholera:)

W sobote bylismy na usg bioderek, wszystko jest w porzadku ale jak zwykle zalecaja profilaktycznie podwójne pieluchowanie. Oczywiscie nie zmaierzam, bo bez sensu. Córcie peluchowałam chyba z tydzien, pozniej odpusciłam i wszystko jest ok:)

Ok spadam bo ssak się obudził:)

reklama
jeju, ale macie fajnie z tym spaniem. U nas tez sie poprawilo, bo Borys budzi sie co ok 3-3,5godz, ale dluzej pospac nie da.

Dziewczynki a mam pytanie, czy Was tez tak cycki bola jak się napelniaja mleczkiem, bo mnie normalnie bola jak cholera:)

W sobote bylismy na usg bioderek, wszystko jest w porzadku ale jak zwykle zalecaja profilaktycznie podwójne pieluchowanie. Oczywiscie nie zmaierzam, bo bez sensu. Córcie peluchowałam chyba z tydzien, pozniej odpusciłam i wszystko jest ok:)

Ok spadam bo ssak się obudził:)

bolą, oooj bolą.............

dziewczyny ale wy macie fajnie z tym spaniem, tzn ze wasze dzidzie tak dluga spia.. ja nie wiem co z moja jest, ona gora spi 3 godziny, a tak normalnie to 2,5, w nocy jeszcze nigdy nie przespala wiecej jak 3,5 godziny... ma swoje stale pory o ktorych sie budzi i nie chce byc inaczej, kiedy te dzieci spia dluzej?? mam na mysli w nocy...? moja to wogole nie dosc ze niejadek to i spac nie chce za duzo, ale i tez nie placze zbyt duzo, nie prezy juz tak jak wczesniej, ma miekki brzuszek...
wczoraj sie wystraczylam, mala miala cos w nosie, jakby mocny katar i sie balam ze chora jest, wzielam gruszke (bo nie mam tutaj tych waszych specyfikow typu sol fiz, albo ta morska woda czy cos tam..) i wsadzilam jej, ale nic nie moglam wyciagnac i za mocno chyba wsadzilam i chyba skaleczylam cos, bo tak leciutko krewki wyszlo...ja pierdziele ale sie zleklam...myslalam ze jej krew z nosa poszla... ale maz mnie uspokil i mowil ze musialam chyba cos leciutko skaleczyc...
czesto moja mala ma cos w nosie... jakby mleko...

napiszcie mi czy wasze dzieci tez maja jakby katar albo cholera wie co... i co robic?
i mam pytanie: wasze dzidzie tez sie tak duzo usmiechaja? czy to juz ten wlasciwy usmiech jest? bo mowia ze to taki refleks tylko, ze jeszcze dzieci sie nie usmiechaja... a moja kruszynka tak czesto sie usmiecha ze szok, cala buzia!! jest taka slodka przy tym!!

napiszcie mi czy wasze dzieci tez maja jakby katar albo cholera wie co... i co robic?
i mam pytanie: wasze dzidzie tez sie tak duzo usmiechaja? czy to juz ten wlasciwy usmiech jest? bo mowia ze to taki refleks tylko, ze jeszcze dzieci sie nie usmiechaja... a moja kruszynka tak czesto sie usmiecha ze szok, cala buzia!! jest taka slodka przy tym!!

justa....Borys tez ma czasami cos w nosku, wczoraj troszke glutków mu frida wyciągnełam. Była to odrobinka, ale zawsze. Co do usmiechu, to synus tez sie czesto usmiecha, ale na tym etapie to nie jest jeszcze ten swiadomy, kontrolowany usmiech.

Wronka - cycki po karmieniu mnie bolą, masuję je wtedy trochę, bo zauważyłam, że jak się zagrzeją to bolą mniej. Teściowa doradziła, by podczas karmienia na górę piersi pieluchę tetrową zarzucać to się pierś tak nie wychłodzi i boli mniej;-)

Justa - moja mała kataru nie ma, ale wczoraj tak dziwnie oddychała, więc M. chwycił za fridę i dwie kozy wyciągnął. Trochę przy tym pojęczała, ale za chwilę odczuła ulgę i zrobiła taka samą słodką zadowoloną minę jak po zrobieniu kupy:-)

Przyszedł mi dzisiaj laktator elektryczny i w związku z tym mam pytanie: jeśli mała je z obu piersi i zero problemów z karmieniem u nas to powinnam go zacząć używać, czy raczej poczekać na te czasy jak wrócę do pracy i mała będzie z M. i dziadkami zostawać? Boję się, że takie odciąganie narobi mi problemów typu nadmiar pokarmu itp. No i w ogóle to boję się to sztuczną odciągarę włączyć:D Czy używanie laktatora boli??

Przyszedł mi dzisiaj laktator elektryczny i w związku z tym mam pytanie: jeśli mała je z obu piersi i zero problemów z karmieniem u nas to powinnam go zacząć używać, czy raczej poczekać na te czasy jak wrócę do pracy i mała będzie z M. i dziadkami zostawać? Boję się, że takie odciąganie narobi mi problemów typu nadmiar pokarmu itp. No i w ogóle to boję się to sztuczną odciągarę włączyć:D Czy używanie laktatora boli??
no to lepiej nie uzywaj go bo po co skoro problemow nie masz, a narobic sobie mozesz... a co do bolu to mnie troche bolalo na poczatku..

w środe mamy szczepienie - i teraz nie wiem czy brac szczepionkę 5 w 1 i dodatkowo żółtaczkę czy 6 w 1 - jakie brałyście??

Ja ze 2 razy dziennie odciągam, żeby trochę zapasów porobić i móc czasem zrobić sobie wychodne.
Nie wiem jak to jest z elektrycznym, ale ręcznym nieprzyjemny jest tylko pierwszy moment

reklama
Dziewuszki mamy jeszcze jakąś kwietnióweczkę nierozpakowaną???
Może posprzątać te wątki ciążowe -oczywiście wiem ze każda mama jest zajęta ale mamy to w planach??? no i moze więcej wątków dzieciowych bo teraz tylko 4 wątki żyją
-Kwietniówki
-maluszki
-coś pysznego dla brzuszków
-zadbane mamusie
tak chyba zauważyłam???

Ja bym maluszkowy wątek rozdzieliła, żeby w razie co łatwiej było znaleźć potrzebne info, np osobno o karmieniu (przyda się zwłaszcza jak zaczniemy jakieś stałe jedzonko wprowadzać), pielęgnacji i kosmetycznych sprawach i choróbskach (tfu tfu)

Do góry