reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Mój Michaś też płakał na poczatku od 17 do 22. a teraz niestety po każdym posiłku się pręzył . Byłam z nim u lekarza i przepisała mi debridat i widzę lekka poprawę bo to dopiero 2 dzień stosowania.Ale wydajemi się ze powinnaś isc z mala do lekarza a może coś co przepisze pomoże.I na pewno ma kolki po prostu.

reklama
Moj jak nie wypadl z pokoju i z tekstem do mnie ty jej nie umiesz uspokoic????

Kochana -mała ma sucho i pełny brzuszek więc wręczasz tatusiowi który wszystko potrafi małą i idziesz pod prysznic (żeby nie słyszeć płaczu -wtedy nie wymiękniesz). Proste...
Małą zapewne boli brzuszek -u nas dopiero dziś lepiej (pręży się ale już przy tym nie płacze). Koniecznie idź do lekarza-przepisze Ci coś zeby małej ulżyć -Ty jedynie możesz masować jej brzuszek, robić ciepłe okłady, zginać nóżki do brzuszka... ale im wcześniej zaczniecie walczyć tym lepiej. Odstaw nabiał całkowicie i czekaj...
uzbrój się w cierpliwość -to minie
bądź dzielna i silna dla swojego malucha...

A u Alicji chyba lepiej z brzuszkiem!!!!!
jeszcze się pręży ale już nie płacze, nie wyrywa się ze snu tylko wali kupsko aż huczy na śpiocha!!! :)
Oby już tak zostało...

Ostatnia edycja:
Dzieki za rady dziewczyny,mysle ze to jednak organizm dziecka oczyszcza sie w ten sposob z hormonow.Wczoraj byla u nas pierwsza kapiel,jak wlozylam synka do wody to bardzo sie uspokoil,i spodobalo mu sie pluskanie:-) no a przy kremowaniu i ubieraniu bylo sporo krzyku,no nic pierwsze koty za ploty;-)
Dzisiaj mielismy piekna pogode wiec pierwszy spacrek zaliczony,maly slodko spal cale 30 minut wiec jesli pogoda bedzie pozwalac to bedziemy wychodzic jak najczesciej:tak:
Gdyby Samuel mogl to wisialby non stop przy piersi i dla uspokojania go podaje mu smoczek:tak: i skuktkuje,wiec przy drugim synku bede go stosowac.Pokarmu mam juz sporo,wiec ciesze sie ze mam czym synusia wykarmic:-)

Dzieki dziewczyny.W poniedzialek mam wizyte u pediatry to zobaczymy co mi powie.Mam nadzieje ze cos przepisze.Poki co do poniedzialku musimy wytrzymac.
13x13 dzieki za pomysla musze tak kiedys zrobic i mu ja oddac,chociaz i tak pewnie stwierdzi ze glodna jest.

Gosiek, 13 ma rację.... Tatuś wstanie, dzidziola w łapki i niech bawi...może On umie lepiej uspokajać...nie przejmuj się...pomyśl sobie czasami, że jest co najmniej 56 kwietniowych mamuś, których robaczki też płaczą nie wiadomo dlaczego...

Dzisiaj miałam złote dziecko praktycznie... w dzień grzeczniutki raczej nie płakał tylko teraz przed spaniem trochę, ale już śpi. Starszak patrzy na bajkę a potem kąpanko,kolacja i łóżko :-)
Ten marudny i płaczliwy dzień wczoraj i przed wczoraj to ewidentnie pogoda ;-)
Małemu podoba się leżaczek :-D U mojej mamy jest taki staaaaaaaaaaary ok. 26 letni leżaczek i młody zasnął w nim bujany na stole a ja z mamą piłyśmy kawę :-D luz blus :tak: Więc prezent od firmy męża będzie jak znalazł. A dostaniemy takie coś:
FISHER PRICE LEZACZEK BUJACZEK 2w1 0-18 LUSTERKO (1009503525) - Aukcje internetowe Allegro

Gosiek a ja tylko dodam że jak będzie gadał o tym że głodna to wręcz mu butelkę z odciągniętym mlekiem :-p ale tu jest "niebezieczeństwo" że mała zaciągnie i wypije.

Przyznam się wam szczerze że ja sobie pisze pory kiedy karmiłam. Te dni są do siebie tak podobne że czasami nie jestem pewna o której i z której piersi karmiłam ostatnio!!! Bo obie wygladają na macanego tak samo!. Pisze sobie i nikt mi nie może powiedziec ze nie karmiłam :-p bo wszytko mam napisane.

AgnieszkaSz ja mimo że nie karmie piersią też pisze kiedy mały jadł... Wcześniej myślałam że zapamiętam o której jadł ale zawsze zapominałam. Nie wiem może to rozkojarzenie niewyspanie albo jeszcze coś innego.

Gosiek26 po takim tekście też bym się "zdenerwowała" im to dobrze... przychodzą na gotowe kiedy dziecko przebrane nakarmione tylko popatrzą albo pogłaskają a jak płącze to bardzo szybko znikają Przynajmniej mój tak ma

hejka

jestesmy z Nadusia po wizycie w szpitalu. Zmieniono malej szeleczki, zrobiono scan, ale lekarza nie zobaczyclam (irlandzka sluzba zdrowia). pytam sie, ktore bioderko jest gorsze, no ...lewe. a co dokladniej, no to i to, ale wszystko trzeba wyciagac. dalej wiec nosimy szelki przez 6 tyg, ptem zrobia nam usg i zobaczymy.

Czytam o karmieniu, moja tez ,,szaleje". Jada tak dziwacznie, ze myslalam, ze to nienormalen, a okazuje sie, ze prawie kazde dziecko tak ma:))

Paulka super, ze juz w koncu masz wszystko za soba.

dzis byl dluugi dzien, padam, wiec dzis krociutko

Pozdrawiam

reklama
mam pytanie do dziewczyn ktore maja dziewczynki, polozna mi mowila ze mam nie ruszac u coreczki czesci intymnej, nic tam nie czyscic bo to co jest w srodku ta biala maz to ochrona... i tak sobie mysle, czy nadal nie ruszac? w sumie juz tam troche usunelam ale jeszcze cos tam jest... wiecie o co kaman...powiedzcie co wy robicie

Do góry