reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Mojej coreczce zaczelo sie ulewac kilka dni temu. Dokarmiam ja butla i jak juz wypije 90ml to sapie, ze chce wiecej, ale ja jej nie daje od razu, bo wlasnie po niedlugim czasie nastepuje zwrotka... No i po malym rzyganku mala nadal chce jeszcze jesc i nie wiem co robic - dac jeszcze butle czy nie? Mala naprawde sprawia wrazenie glodnej, ale... moze to tylko pozory skoro potem i tak ulewa?

Aha i jeszcze przy tym ulewaniu po jakims czasie pojawia sie czkawka :eek: ktora nota bene mala strasznie irytuje...

reklama
co do ulewania "wymiotopodobnego", mnie w szpitalu powiedzieli ze sztucznym mleczkiem nie wolno karmić częściej jak co 3h bo jest cieżkostrawne i jak się dolewa nowe na nadtrawione to tak się moze dziać... straszny miałam z tym problem przy Jerzu, ale przeszło samo:-)

Wronia pięknie przytyliście:-)

Aga własnie dzisiaj zważylam Borysa, bo aż byłam ciekawa ile ten mój żarloczek przybral i.....okazało się ,że w m-c przytył...uwaga 1685g(od wagi najnizszej), 1460g(od wagi urodzeniowej), wazy juz 5400g mój klopsik:)

moja coreczka w piec tygodni przybrala tylko 750g od najnizszej masy, 550g od masy urodzeniowej, a wazy teraz 3800g...

my używaliśmy GRIPE WATER - nie było poprawy - mała się nadal prężyła, robiła się czerwoniutka i widać było, że ją boli - gazy jakieś szły ale najwyraźniej nie wystarczające.
Od wczoraj mamy kropelki espumisan

mam jeszcze pytanie do dziewczyn które podają maleństwom Sab simplex - dostała od znajomych otwartą buteleczkę - czy gdzieś w ulotce nie ma informacji jak długo po otwarciu można tego używać - nie chciałabym zaszkodzić małej.

u nas ulewanie "wymiotowanie" przeszło ze zmianą mleka - wcześniej mieliśmy bebilon nenantal przeszliśmy na bebilon 1 - pediatra powiedziała, że jak nadal mała będzie tak ulewać to można zmienić na nutramigen - na szczeście małej przeszło

Witam się:-)
Dziecię śpi... (co za niespodzianka:-p)

znalazłam dziś coś takiego:
Czy niemowlę powinno spać z rodzicami? - Galeria - strona 2 - Dzieci.pl

annoj kce moje dziecię śpi z rękami wszędzie -raz nad głową, raz na baczność -wątpię czy to ma znaczenie (moze tylko świadczyć o ułożeniu malucha w brzuchu)

Zielona nie chcę nic mówić ale moja krusynka ostatnio ważyła 4500:baffled: dlatego uznałam ze waga się popsuła:-) już ją uczę ze jak waga dużo pokazuje to znaczy że coś z nią nie tak:-D

Kittek nakładki pasują maluchowi bo są twarde i wygodniejsze do ssania -a nie miękie i nijakie:baffled: siostra S karmiła małą z nakładkami zawsze -od zawsze czyli do ponad roku. Nigdy nie wpadła na to żeby je odstawić:sorry2:

Katik nie używam -niczego do noska nie używam. Na początku S szalał z gruchą ale go pogoniłam. Wczoraj mała miała nosek brudny ale kichnęła dwa razy i sam się oczyścił. Czytałam ze tylko w razie kataru (czego nie chcemy) trzeba nosek udrażniać :tak: może lepiej nawilżacz powietrza? mokre ręczniki na grzejnik? o dzięki za info:-D mojej drży ale już coraz zadziej i z cycem w buzi;-)

Coyote tankowałaś malucha do pełna:-)

Nata nie pomogę...

Katik my do noska używamy fridy (aspiratora) i sprey'u - mała nie marudzi przy zabiegach oczyszczających - są nieinwazyjne nic do noska jej się nie wkłada

reklama
Kurcze ja ostatnio mam taki apetyt, że chyba nici z szybkiego gubienia wagi. Na razie jest -12kg, zostało jeszcze 4.

Ja apetyt też mam jakiś szaleńczy, co chwila coś przekąszam. Wagę sprzed ciąży osiągnęłam po 2 tygodniach, ale teraz już na plusie pół kg:-:)baffled:. Poczekam jeszcze z tydzień i wsiadam na orbitreka i może wreszcie na dłuższe spacerki uda nam się chodzić.

Żarłoczki z tych naszych dzieciaczków. Z Zosi też taka kluseczka się robi, że hej.

U nas nocka jak dotąd najlepsza. Wieczorem tylko 20 minut walki o spanie w łóżeczku. Padła po 22, potem o 2 i o 6 karmienie.
Dziś jaka pogoda by nie była wychodzę chociaż na krótki spacer, bo normalnie jak więzień się czuję

Do góry