reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Wlasnie przejrzalam liste rozpakowanych... Mamy 56 Maluszkow... takich Naszych, takich Kochanych! A dopiero co rosly nam brzuszki.........

niom... brzuszek...
wiedziałam ze będę tęskniła za tym stanem....

Mam pytanie!!!!!

czy któraś mama zaliczyła już z dzieckiem wyjście do skupiska ludzi???
większe zakupy sklepy galerie???

reklama
Katik my wpuszczamy sól fizjologiczną jak widzimy, że Zosia ma zapchany nosek, po kropelkach kichnie sobie parę razy i co ma wyjść to samo wyjdzie, czasem trochę pomożemy gruszką

13x13 - my jeszcze nie bylismy, czekałam do skonczenia miesiaca, Mati skonczy miesiac dzien pozniej niz Twoja coreczka, ale dzisiaj chyba jednek wybierzemy sie na zakupy do marketu, bo juz mam dosyc siedzenia w domu a zakupy i tak trzeba zrobic na weekend.
poza tym dzisiaj bierzemy nasz zwrot z podatku ( z ulgą na dziecko), wiec z taka kasa meza samego nie puszcze, nie ma mowy, mi tez sie cos nalezy, hehe :-)

my używaliśmy GRIPE WATER - nie było poprawy - mała się nadal prężyła, robiła się czerwoniutka i widać było, że ją boli - gazy jakieś szły ale najwyraźniej nie wystarczające.
Od wczoraj mamy kropelki espumisan
My espumisan uzywalismy i w ogóle nie pomógł:(. GRIPE WATER uzywałam przy corci i wtedy spisal sie rewelacyjnie, więc moze synkowi tez pomoże. No cóz trzeba szukac.

mam pytanie czy podawanie lefaxu i sub simplexu konsultowałyście z pediatrą??wizyte mamy dopiero w środe a mała szaleje, pręży się, płacze, aż sie bordowa robi na buzce
ja nei konsulttowalam
daje jedna pompke lefaxu mniej wiecej co 3 godziny
nie do kazdego karmienia bo co godzine karmie

Ano choć przyznam że w mojej przychodni nie jest tak źle... taki mamy cennik
Wiomed NZOZ Radlin

przyznam że konkurencyjny niejednokrotnie...
rzeczywiscie super ceny
ja za meningokoki Hani 170 zl placilam!!!
Mojej coreczce zaczelo sie ulewac kilka dni temu. Dokarmiam ja butla i jak juz wypije 90ml to sapie, ze chce wiecej, ale ja jej nie daje od razu, bo wlasnie po niedlugim czasie nastepuje zwrotka... No i po malym rzyganku mala nadal chce jeszcze jesc i nie wiem co robic - dac jeszcze butle czy nie? Mala naprawde sprawia wrazenie glodnej, ale... moze to tylko pozory skoro potem i tak ulewa?

Aha i jeszcze przy tym ulewaniu po jakims czasie pojawia sie czkawka :eek: ktora nota bene mala strasznie irytuje...
mój po odbiciu czesto ma czkawke

mam jeszcze pytanie do dziewczyn które podają maleństwom Sab simplex - dostała od znajomych otwartą buteleczkę - czy gdzieś w ulotce nie ma informacji jak długo po otwarciu można tego używać - nie chciałabym zaszkodzić małej.
na lefaxie jest napisane ze moze byc otwarte 3 miesiace

Czyli w sobote mogę się udać na zakupy do galerii :D tylko czy to ma sens skoro jeszcze mam taaaaki duży brzuszek...

Uspokoiłyście mnie dziewczyny Myślałam że to nie całkiem normalne że dziecko tyle je :)

właśnie obawiałam się tego, że maksymalny czas na spożycie to 3 miesiące - więc muszę kupić nowy - poszukać kogoś kto mi to przywiezie z niemiec

a póki co - stosować to co dostępne jest w aptece

Ja właśnie jutro chciałam na chwilkę skoczyć... mam już dość siedzenia w domu
albopojedziemy w 3
albo S zostanie z małą w domu
albo będzie z nią chodził wokół parkingu a ja myknę na shopping;)
hehehe

reklama
My juz pare razy bylismy we 4 na zakupach w Piotrze i Pawle, tam zawsze robimy spozywcze zakupy, i raz byłam na szopingu po butikach z małżem i synusiem:)

Do góry