reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

no tak:) u nas leżaczek z wibracjami skutecznie małą usypia...
staram się jej nie przyzwyczajać -wystarczy że tatuś to robi...

a moja cos niebardzo z tymi wibracjami...
jak tylko wlaczam, to wytrzeszcza oczy i robi sie niespokojna... Ale samo lezenie jej wystarcza.

Cos sie zle czuje. W domu juz jak w saunie, 25 stopni a mi zimno i trzesie! Kurcze oby tylko mnie nic nie dopadlo :(((

reklama
Witam wszystkie kwietnióweczki
mam pytanie ile jedzą wasze maleństwa ?? Ja jestem przerażona bo mój mały je co 2 godziny po 90 ml a nawet chce więcej jak tak dalej pójdzie to będe miała najgrubsze dziecko na świecie

Kittek, na Kostke mam nastepujacy sposob: jak jeszcze spi, ale juz zaczyna kwekac, co przepowiada rychla pobudke, dostawiam ja do piersi. Ona nie wie co sie dzieje, ale czuje miekka, cieplutka piers i sie przysysa. Technika ta dziala tylko gdy Kostka jest w polsnie i piers musi byc miekka. Niestety, gdy mala jest bardzo glodna, musze uzyc nakladke, bo Kostka sie niecierpliwi. Oczywiscie uzycie nakladki = wszystko zalane mlekiem, lacznie z ubraniem, meblami i buzka Zeberki... Robie jeszcze tak, ze na poczatek podaje piers z nakladka, Konstancja ssie i sie uspokaja i wtedy zdejmuje silikon i mala ssie ladnie. Teraz obetne czubek i sprawdze jak sie Konstancji taka zabawa spodoba.
No i jeszce jedno: nie umiem wetknac brodawki gleboko do buzki malej. Dlatego tez jak ona ssie, w pyszczku ma "brodawke" i odrobinke otoczki.

EDIT:
Obcielam koncowke nakladki. Efekt jest taki, ze nakladka trzyma sie nieco lepiej, bo zaden plyn nie dostaje sie pod te skrzydelka mocujace, a co za tym idzie - nic sie nie roschlapuje po blizszej i daleszj okolicy. Kolejnym efekten jest to, ze Konstancja sie wq..., ale ssie.

Ostatnia edycja:
Tonka, moja Konstancja ma czasem tak, ze ssie i ssie i konca ssania nie widac (tak potrafi przez 30 - 40 minut), pozniej przysypia na pol godziny i powtarza akcje. Czasem je co 3 godziny. Zdarza jej sie, ze normalnie ja nakarmie, a za chwile musze podac jej odciagniete mleko i to tez jakies 70 - 80ml. Dzis sprawdzilismy wage i w ciagu miesiaca przybrala 900 gr. Sprawdz ile twoje malenstwo wazy i wszystko bedzie jasne ;)

No właśnie sprawdziłam... 1300 gram To chyba nie norma :) To dobrze że nie tylko moje dziecko jest takim głodomorem :)

Tonka mam chyba większego żarłoka...w ciągu dokładnie miesiąca przytył... uwaga... 1520 g (licze od najniższej wagi, bo od urodzeniowej to 1370g

No to mnie uspokoiłaś. A ponieważ równowaga w przyrodzie musi być to może ja zacznę chudnąć :) I tu pytanie dziewczyny Jak wam idzie wracanie do stanu sprzed ?? Teściowa mnie straszy że dopiero za pare miesięcy będe wyglądać jako tako a tu lato się zbliża... A mój mąż mi powiedział że przecież Bachleda - Curuś pokazała się w bikini 2 miesiące po porodzie. Załamuje mnie fakt że po cesarce nie powinnam ćwiczyć mięśni brzucha przez 3 miesiące... :baffled:

ba1983 ale Ci dobrze Ja to dość że nic nie schudłąm to jeszcze zostało Myślałam ze jak będe karmić piersią to zlece z wagi a tu klops bo pokarmu brak Co do małej zawodniczki sumo to ja myśle że ona goni rówieśników 5 kilo w 8 tygodniu to chyba w sam raz :)

Dziewczyny ponawiam pytanie. Czy znacie jakąś mamę, która z nakładkami długo karmiła (chociaż 5-6 miesięcy)?
Na necie są informacje,że przez nakładki można szybciej stracić pokarm bo nie ma głębokiej stymulacji brodawki.

nie znam, ale Justa pisala kiedys ze trafila na forum mam karmiacych w ten sposob. Poszukaj na necie, albo zagadaj do niej, moze tam znajdziesz jakies zagadnienia na ten temat...

A moze juz lada moment sutki Ci sie "wyrobia" i bedziesz mogla porzucic te nakladki... Trzymam kciuki!

Moja Mala kolejna noc po odlozeniu do kolyski zamknela oczy i spi... Kolysanki wlaczylam, ale nawet potrzebne nie sa... no chyba ze dla mnie i tatusia :-D

Dziewczyny, jak czesto stosujecie wode morska do noskow? i z jakiego powodu?
Psikam czasem Poli , ale sama nie wiem czy powinnam? Zadnego katarku nie ma, tyle co musze nosek oczyscic, to lekko gruszka, i patyczkami...
Psikam dlatego ze grzejemy jeszcze, i by jej sie sluzowka nie wysuszyla, dobrze robie, to na to ta sol ma byc? Mam to robic regularnie, np co wieczor???? :zawstydzona/y::zawstydzona/y:

reklama
Wlasnie przejrzalam liste rozpakowanych... Mamy 56 Maluszkow... takich Naszych, takich Kochanych! A dopiero co rosly nam brzuszki.........

Do góry