reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
Takie mnie przemyslenie wzielo, ze miedzy coreczka Paulki a coreczka Ba sa prawie 2 miesiace roznicy! A wszystkie mialysmy byc kwietniowkami :-)

witam panie:-)

U nas nocka jak co dzień - do północy walka, żeby dziecię w łóżeczku zechciało spać. Nie wiem o co jej chodzi, po karmieniu o 3 nie widzi problemu w odłożeniu do łóżka, nawet jak nie śpi to nie kwęka tylko sobie spokojnie leży, a od 22 do 24 awantura.

a u mnie dokładnie odwrotnie, po północy wstajemy na max 30 min, ale kolo 4 to małemu się wydaje że już rano i odmawia współpracy z własnym łóżeczkiem

Aniez rewelacyjny ten Twój Kubuś:-)

mimo pogody życzę miłego dnia!!

no i zmobilizowałam sie, zeby wstac z łózka, przygotowałam wszystko do obiadu, nakarmiłam malego ssaka, po czym chcialam go przewietrzyc w wózku przy otwartym balkonie ale darł sie wniebogłosy, wiec sie poddałam, włączylam muzyke relaksacyjna , polozylam go do łozeczka i po kilku minutach zasnal sam :-) strszy narazie zajal sie rysowaniem, wiec ja znowu moge posiedziec na bb - jak widac, hehe :-)

a u nas kolejna nocka bez rewelacji-kochany cyckownik marudził i budził się co godzina na cyca...jak przed 8 wstał dopiero chwile temu udalo mi się go położyć do wyrka...ale coś tam pojękuje przez sen bidulinka-mam nadzieje ze go brzuś nie boli:no:rano wiercił się przy cycu i w sumie mało zjadł-no ale skoro usnął chyba nie jest głodny
ze spaceru nowu nici bo pogoda do bani.
Tatusiowi urlop się kończy a my nie zaliczyliśmy ani jednego spacerku:-:)-:)-(
dziewczyny a podajecie cycowym maluchom herbatki? Ja chciłam mu dziś dać koperkową ale nie ma szans- on nie chce butli, zresztą za smokiem też nie przepada. Za to ja codziennie pije ta koperkową bo mi szczerze zasmakowałą i mam po niej takie gazy że szok:zawstydzona/y::zawstydzona/y:a synek jak sobie purtał tak teraz nic

mój też jak się obudził przed 8 tak dopiero koło 13 udało mi się go uśpić na dłużej niż 15 min

Mój Marek ma to samo ale na wizyte jesteśmy umówieni dopiero na 1 czerwca bo to specjalistyczne badanie ponoć w 3 m-cu się robi... nie wiem... ale chętnie się potem dowiem jak to wyglada
Jak ja wam zazdroszczę odpadniętego kikuta. Nasz dalej tkwi na posterunku a to już miesiąc jutro mija...

Chyba się wybiore jutro do pediatry bo te krostki mnie niepokoją, no i na dupci te otarcia sie nie poprawiają a wręcz pogarszają. Żadne cudowne maści ani domowe sposoby nie pomagają :-( bidulek mój malutki...
a smarowalas Tormentiolem? jak wszystko zawodzi to tylko on pomaga

Dzieki :tak: jest jakas alternatywa dla tej szczepionki?

Dziewczynki, planujecie robic w tym samym dniu te obowiazkowe szczepienia i rotawirusy/pneumokoki? Ja slyszalam, ze najlepiej jest miec kilka dni przerwy, co Wy o tym myslicie?
szczepienia najlepiej robic z duzymi przerwami
jak nie da rady miesiecznymi to chociaz tydzien poczekac
bo im wiecej toksyn naraz tym gorzej
za duza dawka uderzeniowa dla takiego malca

my wrócilismy od pani docent
kolejki dlugie, z marudzacą Hanią jeszcze dłuższe i nieprzyjemniejsze (na szczescie Tymek spal w foteliku)
a wizyta- krótka
pani docent powiedziala ze ta "żabka" jest mała i nietypowa bo niedoczepiona od spodu do języka
no i w związku z tym musimy to obserwować i czekać
w ogole kilka razy mówila ze "czekamy"
na co?
na operacje wiec to tak jakby nieuniknione
tylko dziecko musi sil nabrac i poki moze oddychac normalnie i jesc to czekamy...
potwierdzila ze bedzie intubacja i pelne znieczulenie, na pytanie: czy to niebezpieczne-
odp: "wie pani, w medycynie wszystko jest niebezpieczne"
na pyt: czy to sie moze wchlonąć?
odp: "wie pani w medycynie wszystko jest mozliwe" (czyli wierzyc w cud)
...
nastepna wizyta 1 lipca o ile nei bedzie to rosnac i nipokoic

Co do szczepień ja idę 20 maja i będe szczepić Infanrixem Hexa i Rotarixem. Pneumo przesuwam sobie na po 6 m-cu życia.

Kwiatku stosowałam już: bephanten, sudokrem, tormentiol, dermazin, linomag... nic nie pomogło. Lekarz dzisiaj przepisał jakąś robioną maść. Zobaczymy...

Poza tym o krostkach lekarz powiedział że puki mały nie gorączkuje i nie jest jakoś specjalnie pobudzony, nie drapie, nie ciągnie tej skórki na twarzy jest ok... i przejdzie...
Ważylismy go dzisiaj... kolejne 400 g w tydzień :szok: i wazy już 5270g (sic!!!!!) :szok::szok::szok::szok::szok:
Kikut jest dalej. Nic złego sie z nim nie dzieje (czyt. nie śmierdzi i w ogóle) i jeszcze może pobyć do 2 tygodni...ponoć do 6 tyg. jest ok.....

Acha i pytałam o te herbatki z kopru i w ogóle. Lekarz powiedział ze jeśli dziecko nie ma problemów z kolkami to można podać dziecku koperkowa. Ale jeśli ma problem z wypróżnianiem to lepiej podać albo miesznakę rumiankowo-koperkową albo rumiankową najpierw a później koperkową. Bo jak w dupci jest koreczek to tylko biedy napytamy maleństwu herbatą koperkową a rumiankowa działa rozwalniająco.

No to na razie tyle...

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry