Rotarix
Dzieki jest jakas alternatywa dla tej szczepionki?
Dziewczynki, planujecie robic w tym samym dniu te obowiazkowe szczepienia i rotawirusy/pneumokoki? Ja slyszalam, ze najlepiej jest miec kilka dni przerwy, co Wy o tym myslicie?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Rotarix
U nas nocka jak co dzień - do północy walka, żeby dziecię w łóżeczku zechciało spać. Nie wiem o co jej chodzi, po karmieniu o 3 nie widzi problemu w odłożeniu do łóżka, nawet jak nie śpi to nie kwęka tylko sobie spokojnie leży, a od 22 do 24 awantura.
a u nas kolejna nocka bez rewelacji-kochany cyckownik marudził i budził się co godzina na cyca...jak przed 8 wstał dopiero chwile temu udalo mi się go położyć do wyrka...ale coś tam pojękuje przez sen bidulinka-mam nadzieje ze go brzuś nie bolirano wiercił się przy cycu i w sumie mało zjadł-no ale skoro usnął chyba nie jest głodny
ze spaceru nowu nici bo pogoda do bani.
Tatusiowi urlop się kończy a my nie zaliczyliśmy ani jednego spacerku:---(
dziewczyny a podajecie cycowym maluchom herbatki? Ja chciłam mu dziś dać koperkową ale nie ma szans- on nie chce butli, zresztą za smokiem też nie przepada. Za to ja codziennie pije ta koperkową bo mi szczerze zasmakowałą i mam po niej takie gazy że szoka synek jak sobie purtał tak teraz nic
a smarowalas Tormentiolem? jak wszystko zawodzi to tylko on pomagaMój Marek ma to samo ale na wizyte jesteśmy umówieni dopiero na 1 czerwca bo to specjalistyczne badanie ponoć w 3 m-cu się robi... nie wiem... ale chętnie się potem dowiem jak to wyglada
Jak ja wam zazdroszczę odpadniętego kikuta. Nasz dalej tkwi na posterunku a to już miesiąc jutro mija...
Chyba się wybiore jutro do pediatry bo te krostki mnie niepokoją, no i na dupci te otarcia sie nie poprawiają a wręcz pogarszają. Żadne cudowne maści ani domowe sposoby nie pomagają :-( bidulek mój malutki...
szczepienia najlepiej robic z duzymi przerwami
Dzieki jest jakas alternatywa dla tej szczepionki?
Dziewczynki, planujecie robic w tym samym dniu te obowiazkowe szczepienia i rotawirusy/pneumokoki? Ja slyszalam, ze najlepiej jest miec kilka dni przerwy, co Wy o tym myslicie?
tak samo przy katarze... zaleca się po kropli mleka w dziurkęMagda w Norwegii (wiem od znajomej) zaleca sie zamiast kropel zakrapianie oczka kropla mleka matki. Znajoma tak wyleczyla synka.