reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

Ilona1985 - fajne Cię widzieć, ostatnio jak weszłam na forum to zastanawiałam się czy wszystko z Tobą ok, bo dawno Cię nie było ;-)
Alfa - ja kilka stron wcześniej (chyba w środę półtora tyg. temu) zdawałam dokładną relację z tego jak u mnie wyglądało to badanie

Coyote - a może załozymy osobny wątek tylko nt. USG? Będzie ich kilka w czasie ciąży, może będzie nam łatwiej wtedy wyszukiwać informacje

reklama
Witam Dziewczyny. Właśnie dołączyłam do forum i wybaczcie nie przebrnęłam przez wszystkie 173 strony (!). próbowałam ale za dużo wątków i staram sie ograniczać przebywanie przed komputerem. Niby nie ma jakiś dokładnych badań na ile jest szkodliwe siedzenie prezd komputerem ale wole dmuchać na zimne. Postaram sie regularnie czytac i uczestniczyć na forum. Jak na razie u mnie wszystko dobrze. Brzuszek rośnie, z przypadłościami sobie radzę, Jak na razie pozytywnie :-) Pozdrawiam wszystkie szczęśliwe przyszłe mamy :-)

droga maupko jeżeli bardzo się niepokoisz to możesz zrobić te badania na toxo bez skierowania ja chodze prywatnie do gina i ona mi nie dawała żadnego skierowania tylko zapisała na kartce jakie badania muszę zrobić, poszłam do laboratorium no i zrobili mi te badania bez problemu koszt samego toxo to około 25 zł.

:-) ha ha chetnie zrobilabym te badanie nawet placac 50 zlotych. Niestety mieszkam w Meksyku (to nie jest zart) i sytuacje troche inaczej tutaj wyglada.

Ta toksoplazmoza to ja sie nie zamartwiam. Rzecz w tym: zastanawiam sie czy ktos taki jak ja (w zyciu plodowym narazony na toxo), moze stanowic zagrozenie dla wlasnego kropka. A moze mam przeciwciala od zawsze... Niestety nigdzie nie znalazlam na ten temat wiadomosci i myslalam, ze moze ktoras z Was wie cos wiecej.
Nic to, przeczekam spokojnie do pazdziernika i zrobie badania.:-)

Kobitki, czy Wy tez tak macie, ze jak tylko pomyslicie o czyms do jedzenia, to albo biora Was mdlosci (czyli nie macie na to ochoty), albo slinka cieknie Wam po brodzie i juz byscie lecialy do sklepu? ;-):-D

Kobitki, czy Wy tez tak macie, ze jak tylko pomyslicie o czyms do jedzenia, to albo biora Was mdlosci (czyli nie macie na to ochoty), albo slinka cieknie Wam po brodzie i juz byscie lecialy do sklepu? ;-):-D

Ja tak mam jesli tylko pomysle o ciescie pokrytym karmelem albo czekolada - ohyda :eek:. Natomiast mam niewyobrazalna ochote na orzeszki w czekoladzie.
Jak przechodze w sklepie obok dzialu miesnego: :szok::baffled::eek: istna tragedia, tak mnie odstrecza zapach. Juz przerobione miesko - pychota. Nie moge powiedziec, ze mnie jakos specjalnie mdli, ale czuje sie z cala pewnoscia nieswojo.

Ide spac, 23 sie zbliza

Ja tak mam jesli tylko pomysle o ciescie pokrytym karmelem albo czekolada - ohyda :eek:. Natomiast mam niewyobrazalna ochote na orzeszki w czekoladzie.
Jak przechodze w sklepie obok dzialu miesnego: :szok::baffled::eek: istna tragedia, tak mnie odstrecza zapach. Juz przerobione miesko - pychota. Nie moge powiedziec, ze mnie jakos specjalnie mdli, ale czuje sie z cala pewnoscia nieswojo.

Ide spac, 23 sie zbliza

haha :-D Mnie z kolei ciagnie do slodyczy :-D Ale do ciast a nie herbatnikow :-D Wczoraj u tesciowej smierdzialo w kuchni miesem (topila smalec), myslalam, ze zwymiotuje
:szok: Musialam sie szybko ewakuowac, bo inaczej byloby ze mna krucho ;-):tak: A teraz zatopilabym zabki w pomarancze :-D

:no:Ale sie wszystkie weekenduja, cisza jak makiem zasial....

Ja juz robie drugie pranko. Slonce swieci, pogoda nas w ten weekend rozpieszcza, wiec staram sie skorzystac. :tak::tak::tak::tak::tak::tak:
Wczoraj dopadly mnie sily witalne na maxa, i od rana sprzatalam, mylam, odkurzalam... juz dom byl tak zapuszczony, ze patrzyc na nic nie moglam, a stale mi sil brakowalo na zrobienie czegokolwiek. No ale poszalalam ponad nome, i przywrocilam blask. Zostaly mi okna, brudne okropnie, i cos nie bardzo mi sie chce za nie wziasc...

Dzis sie wazylam, rano, nago by bylo wiarygodnie.... I juz sie balam, ze bedzie tam jakies +5, a jest ufffffffff tylko +2... Niby sie ciesze, bylo by w normie, ale cos mi sie malo realne wydaje, by przez kolejne 6 miesiecy przytyc tylko do 10 kg w sumie :-:)-:)-(

.........................................................jeszcze 2 dni i 2 noce i ide na usg :tak::tak::-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

hej dziewczyny:-)
klemi - witam serdecznie, napisz cos wiecej o sobie w dziale poznajmy sie, buziak w brzuszek
ilona1985 - hej, no nareszcze znowu dalas o sobie znac:-)
alfa - ja tez wczesniej o tym badaniu usg genetycznym nie slyszalam, dowiedzialam sie dopiero tutaj, zadna z moich znajomych wczesniej tego nie miala i nikt o tym nie wiedzial, ale super ze juz wiemy! ja mam za 2 tygodnie termin na to i juz sie doczekac nie moge:tak:
olapolap - ja mam to co ty, tez mnie ciagnie bardzo do slodyczy, co normalnie wczesniej malo jadlam...ale co tam:sorry: mam ochote na jakiegos torta...
dziewczyny zycze wam milej niedzieli, dbajcie o wasze brzuszki! buziaki:-)

reklama
Cześć :-)

Ależ produkujecie! ;-)

Byłam na badaniach krwi i moczu i chyba wszystko jest narazie w normie ;-)
A w środe się będe starać o zwolnienie z pracy więc prosze trzymajcie kciuki :cool2:

Poza tym chyba czuję się już lepiej, no i jestem dumna cała bo skończyłam 12 tygodni, zaczął się 13 co oznacza że I trymestr już za mną! :szok::-) Oby tak dalej!:-)

Pozdrawaim was cieplutko i miłej niedzieli :-D

Do góry