reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

Dzis wpadam sie tylko przywitac, bo nie mam nawet weny na pisanie czegokolwiek, zaraz wybywamy na łono natury i pewnie wrocimy wieczorem, a wtedy bede juz do niczego ;-) no prawie.....
Trzymajcie sie ciepło i pogłaszczcie swoje brzucholki ode mnie :-)

reklama
coyote - milego pobytu na lonie natury, fajna pogoda to trzeba to jeszcze wykorzystac
zielonamaupa - zrob koniecznie ten test na toxo i bedziesz juz wiedziala, a teraz uwazaj, zreszta zawsze musimy uwazac na surowe mieso itp, myc czesciej rece, myc owoce i warzywa (ja np. robie to zawsze w cieplej wodzie i obieram skorke)
mamusia87 - mi tez sie tak wydaje jak katik pisze, ze to chodzi o usg genetyczne, tzn dokladne usg na ktorym zmierza dokladnie wszystko co potrzeba:tak: super ze z tym waszym konfliktem s. sie wyjasnilo, takze juz sie martwic nie musisz
katik - musialabys zobaczyc moj brzuch, a wieczorem to juz nie wspomne, w spodnie sprzed ciazy juz dawno nie pasuje...:-p
karola322 - lez, lez kochana, i masz racje - nie wracaj do pracy bo to nie ma co ryzykowac, o tej nospie tez duzo czytalam - trzeba ja wlasnie brac jak zbytnio boli brzuszek zeby nie dopuscic do bolow skurczowych, bierzesz nadal cos na podtrzymanie? i jasne ze bedzie dobrze tym razem! bo tak jak piszesz: nie ma innej opcji!!:happy2::tak:

Hej mamuski:)ja po dlugiej przerwie ale jakos tak mi zlecialo,ze nie mialam kiedy wpasc:(,a potem problemy z netem,mysle,ze teraz juz bede mogla byc z wami na biezaco
COYOTE,fajnie,ze zostalas moderatorkiem;) bylam bym tez wdzieczna to wpisania mnie na liste mamus kwietniowych moj termin 5.04:),a tak mamusie moje kochane pozdrawiam was sedecznie i zycze milego weekendu!!!

Witajcie! Trochę mnie tu nie było, podczytywałam forum ale jakoś nie miałam siły nawet pisać:no:. Od trzech tygodni nie czuję się za dobrze, ogólne zmęczenie i czasami mdłości.
Wczoraj bylam na USG, według @ powinnam być teraz w 14 tc, jakież było moje zdziwienie gdy lekarz powiedział, że to jest 10/11 tc. Teraz sie wyjaśniło dlaczego dopiero niedawno dopadly mnie objawy ciążowe. Do gina idę w poniedziałek i ciekawe na kiedy teraz wyliczy mi termin:confused:.
Trzymajcie się cieplutko!:-)

Witam sie z ranka :-D

Mialam wczoraj pobranie krwi. Tyle mi ginka zlecila badan, ze jak weszlam do gabinetu pielegniarka powiedziala 'ja tu widze u Pani trzy skrzepowki i jedna do morfologii' - normalnie myslalam, ze zejde im tam na fotelu jak napelniala te 4 probowki :szok: A ja na czczo... Mdlosci niesamowite, bo w koncu ranek bez krakersa to ranek stracony... jednym slowem masakra... Caly dzien ZDYCHALAM, mdlilo mnie, bylo mi slabo, spalam ze 2-3h w ciagu dnia, bolala mnie glowa, wstac z lozka nie moglam bo ciezko bylo mi zlapac pion... az tak zle to sie nigdy jeszcze w ciazy nie czulam. Doszlam do wniosku, ze jednak lepiej chodzic na klucie czesciej, ale zeby upuszczali mniej krwi, bo ja przez caly dzien bylam do niczego :-(

Co do ruchow dziecka, to ja tez jestem mocno sceptyczna. Jak leze na plecach, brzuch jest lekko naprezony, tez czuje RUCHY. Ale podchodze do tego racjonalnie - to przeciez ruchy gazow. No sorry ale jak 2cm cos, nawet poruszajace sie, mogloby tak silnie nacisnac na powloki brzuszne od spodu zeby one sie wybrzuszyly i zeby to wybrzuszenie bylo wyczuwalne reka? Malenstwo musialoby sie rozpedzic od kregoslupa i biec, biec, biec i z calej sily przygrzmocic w brzuch...

ja sie dolaczam do grona kwietniowe:-)

Witaj :tak: Jaki masz termin wg OM i USG?

U mnie dziś kiepski nastrój:-( Od dwóch dni czuję kłucie w pochwie - to jest trudne do opisania, takie jakby kłucie igłą z prawej strony. Nie mam żadnych brzydkich upławów, żadnej krwi itp, ale to taki rodzaj bólu, którego jeszcze nie odczuwałam, więc mnie niepokoi. Do lekarza wybieram się w środę dopiero, a przede mną długa podróż na drugi koniec Polski...

Odczuwacie może coś takiego? Może to tylko jakieś nerwobóle, nie chcę się denerwować niepotrzebnie.

Mnie sie zdarza. Ja tez nie mam zadnych plamien. Masz racje, ze te bole sa strasznie nieprzyjemne, przeszywajace... Juz od jakiegos czasu sie nie pojawiaja, ale jak mowie na razie wszystko ok :-D Wiec moze to norma
:-D pewnie dziecko Cie kopie i Ci promieniuje na nerwy w piczce ;-);-);-)

Witajcie! Trochę mnie tu nie było, podczytywałam forum ale jakoś nie miałam siły nawet pisać:no:. Od trzech tygodni nie czuję się za dobrze, ogólne zmęczenie i czasami mdłości.
Wczoraj bylam na USG, według @ powinnam być teraz w 14 tc, jakież było moje zdziwienie gdy lekarz powiedział, że to jest 10/11 tc. Teraz sie wyjaśniło dlaczego dopiero niedawno dopadly mnie objawy ciążowe. Do gina idę w poniedziałek i ciekawe na kiedy teraz wyliczy mi termin:confused:.
Trzymajcie się cieplutko!:-)

Chyba musialas miec pozno owulacje, nie?

olapolap współczuję, mam nadzieję ze następnym razem bedzie lepiej! najgorsze badanie dopiero przed nami tzn ten test obciążenia glukozą, idziesz na czczo, pijesz takie strasznie słodkie świństwo i czekasz godzinke, masakra, jak nigdzy nie miałam żadnych mdłości etc tak przy tym myślałam że zejdę...

A kiedy to sie robi?? Ja mam rano takie mdlosci, ze MUSZE jesc... co prawda na razie nie wymiotowalam, ale to tylko dlatego, ze non stop podjadam... Wczoraj mialam w tym pobraniu tez badana glukoze, ale bez obciazenia na razie...

Dzis rozmawialam z moja matka. Okazalo sie, ze gdy byla ze mna w drugim miesiacu ciazy przeszla toksoplazmoze. Szczesliwie tylko 15% ciaz w tak wczesnym stadium konczy sie tragicznie. Czy Wy, kochane babeczki, macie jakiekolwiek pojecie o tym czy moja Zeberka moze byc zagrozona, a moze dzieki temu, ze moja matka przeszla tokso bedac w ciazy - mam przeciwciala. Z lekarzem bede sie widziec dopiero za jakies 2 tygodnie, wiec do tego czasu zadnych badan nie moge przeprowadzic, bo sie nie da bez skierowania.
droga maupko jeżeli bardzo się niepokoisz to możesz zrobić te badania na toxo bez skierowania ja chodze prywatnie do gina i ona mi nie dawała żadnego skierowania tylko zapisała na kartce jakie badania muszę zrobić, poszłam do laboratorium no i zrobili mi te badania bez problemu koszt samego toxo to około 25 zł.

reklama
Słuchajcie dziewczyny, czy któraś z Was miała już to usg genetyczne - badanie grubości tkanki na karku? Ja mam to badanie 24 w czwartek.
Ostatnio rodziłam w 2002 i nie pamiętam żeby takie badanie ktokolwiek robił, to jest jakaś nowość czy ja wcześniej tego nie zauważyłam?

Wiem, że wszystkie z optymizmem czekamy aż 2 trymestr się zacznie i objawy miną - ja też czekam, ale w poprzedniej ciąży 2 trymestr miałam najgorszy - do 8 razy dziennie wymioty itp, ale (już drugie) pierwszy trymestr miałam bez żadnych objawów więc teraz też czekam aż ten pierwszy się skończy bo przecież kiedyś musi być dobrze :)

Przy tym ogólnym paskudnym zmęczeniu moja psychika siada, bezsilność mnie dobija :( chociaż dzięki bogu mam ograniczenia - tzn jak czuję że już brzuch pobolewa to idę leżeć, aczkolwiek wiele rzeczy w mym życiu już przeżyłam (2 wypadki, operacje itp) ale pierwszy raz tak bardzo opadają mi siły - ale jest pocieszenie - TO MINIE :)

Do góry