reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Witam was

Nierozpakowane jak ja wam współczuje...

U nas ok

zmykam robić obiad i karmić Marka bo mi zaczyna ryczeć :-p

ps. na zamkniętym wstawiłam wreszcie zdjęcia

reklama
U nas tez chyba nabial winny. Wczoraj nie zjadłam nic z nabialu...i nocke mialam bez ataku kolki:):). Synus się zlitował,że mamusia sama w nocy i tylko budzonko (co 2 godz.), amku, beknięcie przewijanko i dalej spanko:)

ja odstawlam juz caly nabial... sery, jogurty, maslo... wszystko i dlatego dzis na obiad zjem sobie ziemniaki ze smakiem.... jeszcze troche i bede musiala ziemniaki wyeliminowac nic mi nie zostanie...

Nie no mój mały na szczęscie w nocy śpi i budzi się co 3-4 godz.Znaczy nie budzi tylko zaczyna stękać daje mu cyca ssie i spi.Ale w dzień jest tragedia męczy się jak nie wiem.

U nas pediatra powiedziała
-zawsze najpierw wini się nabiał -ja też jestem mleczna -sery jogurty mleczko mniam...
ale co zrobić
powiedziała ze mogę jedynie jeśli znajdę sobie krowę:) bo to jest prawdziwe mleko

za to kazała kasze płatki bakalie -i tak też jem -nie jest złe
płatki owsiane i jęczmienne do michy wrzucam garść rodzynek zalewam wodą -to puchnie i dodaję starte jabłko...
Jajek nie kazała odstawiać i dziś właśnie sadzone z ziemniorami sobie zafunduję...

Aniash u nas jest tak samo -nocki ok a dni były płaczliwe...

jeju dziewczyny odpukac ale póki co ja nabiał jem bez ograniczen
przepadam za nim i jakbym nie mogła to koniec
pije kawe z mlekiem
uwielbiam budyn, kaszke manne
ser zółty do kanapek i pierogi ze szpinakiem i serem zóltym
twarozek na sniadanko
i zupy zaprawiane smietana lubie
i jogurciki
kurcze
biedna bym byla strasznie gdyby byl zakaz
na razie maly pod wzgledem kolkowym ok ale córka miala odkad skonczyla miesiac wiec sie na razie nie ciesze...
i tak mamy inny problem z tą torbielką
więc na razie nam wystarczy
Hej ! A ma któreś z dzieciaczków problem z zaparciami.Bo nie mogę się patrzeć jak mój Michaś się meczy cały dzień.Wczoraj nie zrobił kupki i dzisiaj tez jeszcze nic :-(A pręży się prze i płacze przy tym i nic z tego.Przez to wszystko karmię go z odstępami bo też płacze. nie wiem co robić.Macie jakieś sprawdzone metody?Jadłam śliwki suszone ale nic nie dały nawet u mnie.
zaparz mu do picia rumianek

To dziś odpuszczam sobie nabiał jaki kol wiek i zobaczymy co to da.Mam nadzieje że coś da!!Bo aż mi się serducho kraje jak widze jak się meczy.

To dziś odpuszczam sobie nabiał jaki kol wiek i zobaczymy co to da.Mam nadzieje że coś da!!Bo aż mi się serducho kraje jak widze jak się meczy.

Tylko pamietaj ze na poprawę mozna czekać nawet 3-5 dni
tak samo w drugą stronę -jęsli wprowadzasz coś nowego do jedzenia to też 3-5 dni na reakcję malucha jest

Kwiatuszku -ja też uwielbiam nabiał... zrezygnowałam z niego ale tak naprawdę to nie wiem czy to przez nabiał czy przez łykanie powietrza przez moje dziecię... Ona zasysa jak odkurzacz... cały pychol zasłonięty cycem -ze ledwo zipie a i tak bokiem powietrze pociąga... Jak Jej przejdzie spróbuję powoli znowu zacząć jeść.. zresztą teraz to nie wiadomo czy przejdzie przez kropelki czy przez to ze nabiału nie jem...

PS przede mną dziś pierwsza kąpiel!!!!!!!!!!!!!! S w pracy do 21....
Chyab daruję sobie wanienkę i pod kranem załatwimy sprawę -to potrafię...

Kwiatek - BPA wydziela się pod wpływam gorąca czyli sterylizacji a nie przy tym że się laktator używa . Może zrezygnuj ze sterylizowania a myj płynem i ciepłą wodą i używaj go . No chyba ze musisz wyparzyć

reklama
przed chwila mialam cyrk bo maly caly czas chcial na raczki albo cyc
w ogole za szybko go pochwalilam
bo teraz w dzien bardzo mnie meczy
noszenie mu sie strasznie podoba
rozglada sie po suficie i pokojach
a ja nie wszystko moge zrobic jedna reka
jednoczesnie Hania mi sie rozryczala tak bez powodu bo jej nie chcialam cos podoac czy cos
i histeryczny ryk przez 15 minut
teraz chwila przerwy maly jakos przysnal a mloda je kanapke i oglada bajke na rozlozonym lozku zaraz pojdzie spac
boje sie tylko ze te moje nerwy przejda do mlodego z mlekiem

w ogole byla dzis z mezem u dermatologa bo jakies krosty ma na brzuszku i raczce podobno to moze byc alergia od czegos co zjadla ale moze byc tez jakies zakazenie skóry
chusteczka wie
jak do wtorku nie zejdzie po smarowaniu to znow mamy isc

przynajmniej jedna mila wiadomosc sie trafila na dzis
mąz dostal info ze grupa jego z pracy sklada sie na prezent dla niego bo zostal ojcem
no i mamy 500 zl zeby sobie cos wybrac i oni mu to kupia i wrecza

super

specjlanie zwlekalam z zakupem maty edukacyjnej teraz bedzie jak znalazl pomysl na prezent
no i ta karuzela misie z fisher price mi nawalily to moze jakas kupie

mam prosbe do Wronki
zebys mi podala jeszcze raz link jaka masz ta mate bo pamietam ze fajna a nie dokopie sie chyba juz do tego na zakupowym

Do góry