reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Do mam karmiących piersią- dokarmiacie butelką? Albo dajecie dziecku butelką choć 1 posiłek dziennie? Ja bezę musiała sie w końcówce maja pojawić kilak razy na uczelni na dłużej i boję się, że przestanę karmić małego piersią, bo nie będzie chciał jak butlę dostanie. Jakie są Wasze doświadczenia?

kochana ja mam ten sam kłopot... też będę musiała na uczelni się pojawić... no ale to odciągnę i pomrożę pokarm. położna mi mówiła, że żeby dziecko odzwyczaiło się od cycka musi dostać 6 razy butelkę pod rząd wtedy do cyca nie wróci... a cały dzień na uczelni to nie będzie aż tyle.

reklama
:-(Herbatka laktacyjna na mnie nie dziala, co jeszcze moge zrobic? Chcialabym moc mala wykarmic piersia :sorry:

Hmmmm może laktator??
im więcej będzie ssania tym więcej pokarmu, spróbuj karmi (ja po karmi mam pełne cyce), bawarkę (jeśli mozesz mleko pić), kawę zbożową z mlekiem -a herbatce daj szansę... nie wiem ile czasu ją pijesz ale powinna podziałać (tylko nie hipp bo słyszałam różne opinie).

Jak ja musiałam dokarmiać w szpitalu to tylko swoim pokarmem -więc tak:
karmiłam małą -po karmieniu ściągałam co tam było (system 7-7-5-5-3-3 min na każdej piersi -na początku żeby zwiększyć laktację, później już na oko ściągałam) i po następnym karmieniu tym mlekiem -strzykawka, sąda i po palcu (butli moje dziecię nie zna)
Najpierw zjadała ponad 20 -później 20 a teraz już nie ma szans Jej wcisnąć...

trzymam kciuki

Hej ! A ma któreś z dzieciaczków problem z zaparciami.Bo nie mogę się patrzeć jak mój Michaś się meczy cały dzień.Wczoraj nie zrobił kupki i dzisiaj tez jeszcze nic :-(A pręży się prze i płacze przy tym i nic z tego.Przez to wszystko karmię go z odstępami bo też płacze. nie wiem co robić.Macie jakieś sprawdzone metody?Jadłam śliwki suszone ale nic nie dały nawet u mnie.

Aniez - no to tucz Bartusia jak trzeba, chociaż z tym tuczeniem to trzeba uważać, bo małe bobasy grubiutkie wyglądają rozkosznie, ale raz wytworzone komórki tłuszczowe już nie znikają, więc nie ma co i w drugim kierunku przeginać. Dzisiaj widziałam jedną tak grubą dziewczynkę, że aż nogę o nogę zacierała:-( Jej rodziców to powinni karać!!
Fajnie, że Kubusiowi braterska miłość się włącza - oby trwała jak najdłużej:-)

na piersi nie ma opcji przekarmienia
dzowne to jest bo moja kuzynka ma cóeczkę 4 miesięczną i jest bardzo grubiutka nóżki jak paróweczki i oni się martwią ale jest tylko na piersi więc tego się nie ogranicza
moim zdaniem jak zacznie chodzic to szybko to spali bo jest to taki tłuszczyk przyjazniejszy w spalaniu

Hej ! A ma któreś z dzieciaczków problem z zaparciami.Bo nie mogę się patrzeć jak mój Michaś się meczy cały dzień.Wczoraj nie zrobił kupki i dzisiaj tez jeszcze nic :-(A pręży się prze i płacze przy tym i nic z tego.Przez to wszystko karmię go z odstępami bo też płacze. nie wiem co robić.Macie jakieś sprawdzone metody?Jadłam śliwki suszone ale nic nie dały nawet u mnie.

To nie muszą być zaparcia tylko gazy.
Jak maluch jest na piersi to nawet kilka dni może kupy nie robić.
U nas to są wzdęcia.
Pani dr kazała podawać esputicon 2x2krople i biogaia 2x5 kropli
Alicja też pręży się, stęka i sapie -i ulga nie zawsze wiąże się z kupką:-p
Aha no i zero nabiału -bo ten sklepowy nabiał nawet koło prawdziwego nie leżał i najczęściej on jest powodem problemów brzuszkowych u maluchów

Do mam karmiących piersią- dokarmiacie butelką? Albo dajecie dziecku butelką choć 1 posiłek dziennie? Ja bezę musiała sie w końcówce maja pojawić kilak razy na uczelni na dłużej i boję się, że przestanę karmić małego piersią, bo nie będzie chciał jak butlę dostanie. Jakie są Wasze doświadczenia?

Ja dopajam moją od kilku dni wodą 2x dziennie, żeby jej żółtaczka zeszła. Przy czym pierwszego smoka (Avent) w ogóle nie chciała ssać, więc jechałam łyżeczką. Potem sobie przypomniałam, że mam jeszcze butlę dr. Brown (czy jakoś tak) i z tej już ciągnie normalnie. A poza tym jest tylko na piersi, nic jej to picie z butli nie przeszkadza w porządnym ssaniu.

Kwiatuszku, te trujące związki uwalniają się pod wpływem temperatury, więc jeśli byś sterylizowała albo wygotowywała laktator. laktatorze).

To nie muszą być zaparcia tylko gazy.
Jak maluch jest na piersi to nawet kilka dni może kupy nie robić.
U nas to są wzdęcia.
Pani dr kazała podawać esputicon 2x2krople i biogaia 2x5 kropli
Alicja też pręży się, stęka i sapie -i ulga nie zawsze wiąże się z kupką:-p
Aha no i zero nabiału -bo ten sklepowy nabiał nawet koło prawdziwego nie leżał i najczęściej on jest powodem problemów brzuszkowych u maluchów
czyli sera żółtego mam nie jeść ?
bo mój Kubuś też ostatnio strasznie się pręży. jutro idziemy do pediatry spytam się o jakieś krople na te wzdęcia. bo jemu się wyraźnie poprawia jak się odbączy :-D

reklama
Do góry