Jesli chodzi o dbanie o bioderka to co dzis doczytalam, to:
Zaleca się układanie dziecka na brzuchu w pozycji żabki lub noszenie przodem do siebie na rękach w pozycji rozkrocznej, tak aby dziecko obejmowało brzuch matki lub ojca nóżkami.
Dzieki
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Jesli chodzi o dbanie o bioderka to co dzis doczytalam, to:
Zaleca się układanie dziecka na brzuchu w pozycji żabki lub noszenie przodem do siebie na rękach w pozycji rozkrocznej, tak aby dziecko obejmowało brzuch matki lub ojca nóżkami.
dokładnie to nam wczoraj powiedział ortopeda w przychodni preluksacyjnej i uczył nas takiego noszenia dziecka zamiast standardowego "przerzucania" przez ramie jak do odbijania
Do mam karmiących piersią- dokarmiacie butelką? Albo dajecie dziecku butelką choć 1 posiłek dziennie? Ja bezę musiała sie w końcówce maja pojawić kilak razy na uczelni na dłużej i boję się, że przestanę karmić małego piersią, bo nie będzie chciał jak butlę dostanie. Jakie są Wasze doświadczenia?
Aniez - no to tucz Bartusia jak trzeba, chociaż z tym tuczeniem to trzeba uważać, bo małe bobasy grubiutkie wyglądają rozkosznie, ale raz wytworzone komórki tłuszczowe już nie znikają, więc nie ma co i w drugim kierunku przeginać. Dzisiaj widziałam jedną tak grubą dziewczynkę, że aż nogę o nogę zacierała:-( Jej rodziców to powinni karać!!
Fajnie, że Kubusiowi braterska miłość się włącza - oby trwała jak najdłużej:-)
Musialam nakarmic mala w urzedzie, siedzialam akurat na krzeslach w kolejce do okienek, i byl ryk. zakrylam sie z jednej strony kocykiem tak przez ramie, bo za mna jacys Kurdsze siedzieli i tylko czekali na to jak wyciagne cyculka.
Ogolnie nie bylo zle, myslalam ze bede bardziej zaklopotana. Jednak stwierdzilam, ze jak komus sie nie podoba - nich sie nie patrzy i tyle.