reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Elvie ja miałam szyjke krótką 3 tyg i też słyszałam -urodzisz, już niedługo urodzisz:baffled:
taaaa

A ja przekonałam się że kiedy rodzi się maluch życie staje na głowie:-D
Wczoraj byliśmy w trójeczkę na spacerze i S zapytał czy już tu kiedyś byłam na spacerze... odpowiedziałam że tak na co On
-"jak szłaś z małą bez wózka?"
-"normalnie była w brzuchu":-D
Powiedział ze fakt -kiedyś była w brzuchu ale to było sto lat temu...

reklama
Paulka90 - dzięki za szczegółowe info. Przeciwwskazań do SN nie mam, więc dodatkowych zaświadczeń i badań pod kątek do CC nie robię. Najlepiej będzie jak zapytam się w czwartek mojego gina - w końcu ordynator porodówki to powinien wiedzieć;-) Jeśli chodzi o poród to obstawiam Ciebie, bo dłuższą ciężarówką jesteś:D U mnie wg OM jeszcze pełnych 40tyg. nie ma:-(

13x13 - zazdroszczę Wam tych wiosennych spacerków z wóziem i Małą.. Nasza fura nadal stoi i czeka, a Lenka póki co woli pływać w brzuszku.

właśnie dzisiaj rano myślałam o jestesaniolkiem bo tak nam nagle zniknęła i zamilkła... :eek:

Dziewczyny powiedzcie mi a kiedy można już z małym wyjść na dwór ? chociażby na taras ? Kubuś ma dopiero 8 dni, czy to nie za wcześnie żeby go wypchnąć na dwór w wózku ?? jak nie za wcześnie to jak go ubrać ?

No pewnie, że nie zawcześnie zwłaszcza, że taka budna pogoda!!! :-) Ja zaraz muszę moje cudo tez nakarmić i na balkon ją wyrzucam, bo na spacerek dziś czasu nie mam, więc niech się sama wietrzy nawet i pół dnia :-D

poza tym Dzień dobry Mamusie!!!:-)

Co raz łatwiej mi forum nadrabiac bo mniej piszecie ;-) wszystkie swoimi skarbami zajęte :-D -wiem cos o tym :-)

Idę zatem na ulubiony wątek o maluszkach bo tam teraz się dużo dzieje ;-)

Pozdrawiam wszystkie Już Mamusie i jeszcze oczekujące Brzusie :-)

Witam :-)
U nas na razie w miarę dobrze. Oprócz uczulenia na chusteczki, które pojawiło się już w szpitalu doszło uczulenie na oliwkę, ale oba szybko rozpoznane i już nie ma po nich śladu. Na szczęście jeść na razie mogę wszystko. Nelka bardzo spokojna, tylko pod wieczór straszny głodomór się z niej robi i na dobre zasypia dopiero koło 23. Ale potem już tylko koło 3 i 6 pobudka. Na szczęście Mania o 20.00 już śpi, więc teraz Nelkę do tego przekonać muszę :-)

Kwiatuszku- dużo ciepłych mysli w ten piękny dzień- wszystko będize dobrze- musi być dobrze!!!:tak:

A u nas chyba słuchajcie poprawa! :-D od 2 dni jesteśmy już w pełni na nutramigenie i brzuszek nie bolał! Wczoraj pierwszyy raz od urodzneia mieliśmy spokojny wieczór!!! mała jadła i spała! :-) (tylko ja głoduje po odstawianiu wszystkiego z nabiałem...nawet nie ma czym chleba posmarowac:no:)
Jedyne co jeszcze zostało to puszczanie bączków jeszcze bardzo często przy jedzeniu (ale już nie ma bolesnego bulgotania i buzowania w brzuszku) i ta wysypka szorstka atopowa na szyi brodzie i policzkach :baffled:
Wykąpalismy ją wczoraj w krochmalu ale nie widze poprawy na tych policzkach...
Dziewczyny ile sie daje tej mąki ziemnaczanej do zrobiena krochmalu do kąpieli??? ...może daliśmy za mało (?):confused::confused:
A co lepsze- krochmal czy nowoczesność- czyli Oliatum??? bo nie wim czy powinnam inwestować czy zaufać "wiedzy ludowej"? :-D:confused:

Bo pediatra nam powiedziała, żenby nic nie zmieniac z kosmetyków bo nie trzeba, a uzywamy zwykłego płynu top-to-toe johnsona i oliwkę hippa, ale ta wysypka na buziulce jest okropna:baffled: chciałabym coś z tym zrobić ;-)

Ella, u Nelki po 2 kąpielach w krochmalu zeszło całe uczulenie z brzuszka i nóżek po oliwce. 4-5 łyżek mąki ziemniaczanej na jakieś 1,5 l wody dałam i to potem rozpuszczone w wodzie w wanience). Czytałam, że ma w takiej kąpieli być nie mniej niż 5 i nie więcej niż 10 minut. Tyle, że nóżki i brzuszek to trochę inaczej niż buzia - jej nie zanurzysz. Ale może wystarczy kilka razy dziennie ją przemyć? Ja postawiłam na tradycję - taniej a na szczęście skutecznie. Położna mówiła mi tez o siemieniu lnianym.

Jak usypiasz swoje dziecie? Ja niestety nie znam na razie innego sposobu jak cyc i szum... Jesli mala lezy sama z otwartymi oczkami, ale sie nie awanturuje, to jej nie ruszam i albo sama zasypia albo zaczyna coraz wiecej stekac i w koncu domaga sie piersi.

no najpierw karmimy, później odbijamy na śpiąco już z reguły... później jak widzę zaspanego brzdąca to do łóżeczka, z reguły jest marudzenie wtedy, więc smoczek szumienie do uszka głaskanie po główce, ewentualnie, jak po 5 minutach znowu się rozbudza to drugi cyc - 5 min ciumkania i wtedy z reguły już daje się położyć do łóżeczka.

reklama
Do góry