reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

hej dziewczynki!!

co Wam się tak śpieszy z tym wywoływaniem?? do 2 tygodni spokojnie dzidziuś może jeszcze w brzuszku posiedziec tylko trzeba kontrolować co się tam dzieje, co do wagi to ponoć faktycznie na tym etapie dzieciaczki tak nie rosną już:-)

u nas troszkę lepiej, Jerz żywszy, zaczął coś pić i powoli dochodzić do siebie:-) a malutki śpi sobie słodziutko, jak na razie pierwszy test "sam na sam z 2" jakoś przechodzimy:-)

gosiek trzymam kciuki!!

miłego dnia

reklama
Od karmienia minely juz 2h i mialam przed chwila taka sytuacje, ze bralam szybki prysznic i w pewnym momencie wydawalo mi sie, ze uslyszalam placz malej - od razu poczulam bol piersi w okolicach pach i po kilku sekundach mialam 'mlekotok' :szok::-D;-);-);-) Tez Wam sie zdarzaja takie rzeczy? :sorry2:

a my dzisiaj jesteśmy po udanej nocy... mam nadzieję, że tak już nam się będzie udawało zawsze... mały koło 20 miał kąpiel przed i po kąpieli cycek i w kimę. usypiałam go może z 15 min. później koło 23 z minutami zażądał cycka więc dostał no następnie jakoś po 1 po 4 i po 7 i wstaliśmy po 9 :-) aaa no i dopiero przy ostatnim karmieniu o 7 wzięłam go do nas do łóżka, a tak to całą noc przespał u siebie.

co do szpinaku - jest wręcz wskazany, zwłaszcza dla kobiet które mają niedobór żelaza i powinny być na diecie bogatej w ten składnik

Cześć laseczki

Moja dziewczynka ma bardzo niespokojny sen:-( śpi wprawdzie już 1,5h ale wierci się, stęka przebudza...

Zielona u mnie wieczorem przed kąpaniem są ryki -mała po prostu za łapczywie je po spacerze i łyka powietrze -boli ją brzuszek, odbija jej się i trzeba ją obracać przewracać masować nosić. Póki co po kąpieli dostaje cyca i idzie spać...

Justa podała sposób z odkładaniem do łóżeczka w kocyku:-D dzięki dzięki dzięki -przynajmniej dziś w nocy się sprawdziło:tak:

Olapolap
ja nie muszę słyszeć płaczu małej -po ciepłym prysznicu mleko mi na kapcie kapie -w nocy jak mała dłużnej śpi wkładki laktacyjne zmieniam co chwilę -z jednej piersi ssie a z drugiej leci:baffled:

Kici69 ja wiem że moja przybiera:-) jest ciężka jak klocek, poliki ma jak chomik:-D i ubranka 62 powoli też wychodzą:sorry2: a nawet nie ubrałam wszystkiego...

Ja zauważyłam ze moja mała musi po prostu czasem possać... fakt że czasem je do ulania :baffled: i wtedy się opamiętuje że to już chyba za dużo:sorry2: dostaje smoka i czasem się zastanawiam czy to dobrze czy nie -ale czytałam ze są plusy i minusy... zostaję więc przy plusach...

Dziewuszki nie mam co narzekać na moje dziecię -boję się tylko kolki -czy te jej wieczorne krzyki to mogą być kolki?? czy na kolki za wcześnie?? mam nadzieję że nas ominą:baffled:...

Dziewczyny czy ktos czy jestesaniolkiem, martucha,Marciaa urodzily ????

właśnie dzisiaj rano myślałam o jestesaniolkiem bo tak nam nagle zniknęła i zamilkła... :eek:

Dziewczyny powiedzcie mi a kiedy można już z małym wyjść na dwór ? chociażby na taras ? Kubuś ma dopiero 8 dni, czy to nie za wcześnie żeby go wypchnąć na dwór w wózku ?? jak nie za wcześnie to jak go ubrać ?

to samo pytanie zadałam na głównym, ale tutaj pewnie więcej mam wchodzi, dlatego spytam i tutaj. Dziewczyny powiedzcie mi a kiedy można już z małym wyjść na dwór ? chociażby na taras ? Kubuś ma dopiero 8 dni, czy to nie za wcześnie żeby go wypchnąć na dwór w wózku ?? jak nie za wcześnie to jak go ubrać ?

13x13 chyba za wcześnie na kolki, ale ja mam te same obawy... też liczę na to, że nas ominą... no ale u chłopca jest większe ryzyko na kolki:eek:

Witam i ja;-)

Noc znów spokojna, porodu na horyzoncie nie widać, słonko świeci, ziółka malinowe popijam a na 14:00 idę do biura:-)

Zastanawiam się, jak to jest z tą szyjką? W jakim może się skrócić? W piątek jak byłam u gin. to kompletnie nic się nie działo. Dla mnie to znak, że w ciągu tygodnia od wizyty raczej nie urodzę, bo mojej znajomej nasz lekarz w czwartek oświadczył, że szyjka zgładzona i w tydzień urodzi i tak się też stało - urodziła dokładnie 7dnia po tej wizycie.

Aha, i mam pytanie jak z wynikami aktualnymi do szpitala? Ostatnie mam bardzo dobre z 16.04. - powinnam jeszcze nowe robić czy już nie muszę?

Miłego poniedziałku;-)

to samo pytanie zadałam na głównym, ale tutaj pewnie więcej mam wchodzi, dlatego spytam i tutaj. Dziewczyny powiedzcie mi a kiedy można już z małym wyjść na dwór ? chociażby na taras ? Kubuś ma dopiero 8 dni, czy to nie za wcześnie żeby go wypchnąć na dwór w wózku ?? jak nie za wcześnie to jak go ubrać ?

Ja z Alicją wyszłam na drugi dzięń po wyjściu ze szpitala bo była ładna pogoda -miała 7 dni i miałam obawy czy się nie rozchoruje bo 3 dni była pod lampami (więc przyzwyczajona do gorąca). Później codziennie ją wietrzyłam bo pogoda była licha i wietrzna -do wózka i do pokoju z otwartym oknem -teraz jest ciepło i chodzimy normalnie na spacery -fakt ma juz 15 dni (wow jak to brzmi) ale od 7 dnia ją wietrzę.
Przy takiej pogodzie wietrzenie nie ma sensu -szkoda dnia:)

A ubieram normalnie -na to co ma -a ma pajaca zakładam śpiworek taki a'la kombinezonik?? i czapeczkę
Jak ma ciepłą szyjkę to rozpinam trochę -spocona nie jest, marznąć też nie marznie...

reklama
usypiałam go może z 15 min.

Jak usypiasz swoje dziecie? Ja niestety nie znam na razie innego sposobu jak cyc i szum... Jesli mala lezy sama z otwartymi oczkami, ale sie nie awanturuje, to jej nie ruszam i albo sama zasypia albo zaczyna coraz wiecej stekac i w koncu domaga sie piersi.

Ja wyszlam nastepnego dnia po wyjsciu ze szpitala - mala miala 4 doby. Ubieram ja w body + pajaca lub body + polspiochy i na to cieply kaftanik/koszulke w wiekszym rozmiarze. Skarpetki na nozki, lapki na raczki, czapeczka na glowke. Przykrywam kocykiem zlozonym kilka razy (wiec moge zmniejszac liczbe warstw).

Do góry