reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

hej dziewczynki!!

co Wam się tak śpieszy z tym wywoływaniem?? do 2 tygodni spokojnie dzidziuś może jeszcze w brzuszku posiedziec tylko trzeba kontrolować co się tam dzieje, co do wagi to ponoć faktycznie na tym etapie dzieciaczki tak nie rosną już:-)

u nas troszkę lepiej, Jerz żywszy, zaczął coś pić i powoli dochodzić do siebie:-) a malutki śpi sobie słodziutko, jak na razie pierwszy test "sam na sam z 2" jakoś przechodzimy:-)

gosiek trzymam kciuki!!

miłego dnia

reklama
Od karmienia minely juz 2h i mialam przed chwila taka sytuacje, ze bralam szybki prysznic i w pewnym momencie wydawalo mi sie, ze uslyszalam placz malej - od razu poczulam bol piersi w okolicach pach i po kilku sekundach mialam 'mlekotok' :szok::-D;-);-);-) Tez Wam sie zdarzaja takie rzeczy? :sorry2:

a my dzisiaj jesteśmy po udanej nocy... mam nadzieję, że tak już nam się będzie udawało zawsze... mały koło 20 miał kąpiel przed i po kąpieli cycek i w kimę. usypiałam go może z 15 min. później koło 23 z minutami zażądał cycka więc dostał no następnie jakoś po 1 po 4 i po 7 i wstaliśmy po 9 :-) aaa no i dopiero przy ostatnim karmieniu o 7 wzięłam go do nas do łóżka, a tak to całą noc przespał u siebie.

co do szpinaku - jest wręcz wskazany, zwłaszcza dla kobiet które mają niedobór żelaza i powinny być na diecie bogatej w ten składnik

Cześć laseczki

Moja dziewczynka ma bardzo niespokojny sen:-( śpi wprawdzie już 1,5h ale wierci się, stęka przebudza...

Zielona u mnie wieczorem przed kąpaniem są ryki -mała po prostu za łapczywie je po spacerze i łyka powietrze -boli ją brzuszek, odbija jej się i trzeba ją obracać przewracać masować nosić. Póki co po kąpieli dostaje cyca i idzie spać...

Justa podała sposób z odkładaniem do łóżeczka w kocyku:-D dzięki dzięki dzięki -przynajmniej dziś w nocy się sprawdziło:tak:

Olapolap
ja nie muszę słyszeć płaczu małej -po ciepłym prysznicu mleko mi na kapcie kapie -w nocy jak mała dłużnej śpi wkładki laktacyjne zmieniam co chwilę -z jednej piersi ssie a z drugiej leci:baffled:

Kici69 ja wiem że moja przybiera:-) jest ciężka jak klocek, poliki ma jak chomik:-D i ubranka 62 powoli też wychodzą:sorry2: a nawet nie ubrałam wszystkiego...

Ja zauważyłam ze moja mała musi po prostu czasem possać... fakt że czasem je do ulania :baffled: i wtedy się opamiętuje że to już chyba za dużo:sorry2: dostaje smoka i czasem się zastanawiam czy to dobrze czy nie -ale czytałam ze są plusy i minusy... zostaję więc przy plusach...

Dziewuszki nie mam co narzekać na moje dziecię -boję się tylko kolki -czy te jej wieczorne krzyki to mogą być kolki?? czy na kolki za wcześnie?? mam nadzieję że nas ominą:baffled:...

Dziewczyny czy ktos czy jestesaniolkiem, martucha,Marciaa urodzily ????

właśnie dzisiaj rano myślałam o jestesaniolkiem bo tak nam nagle zniknęła i zamilkła... :eek:

Dziewczyny powiedzcie mi a kiedy można już z małym wyjść na dwór ? chociażby na taras ? Kubuś ma dopiero 8 dni, czy to nie za wcześnie żeby go wypchnąć na dwór w wózku ?? jak nie za wcześnie to jak go ubrać ?

to samo pytanie zadałam na głównym, ale tutaj pewnie więcej mam wchodzi, dlatego spytam i tutaj. Dziewczyny powiedzcie mi a kiedy można już z małym wyjść na dwór ? chociażby na taras ? Kubuś ma dopiero 8 dni, czy to nie za wcześnie żeby go wypchnąć na dwór w wózku ?? jak nie za wcześnie to jak go ubrać ?

13x13 chyba za wcześnie na kolki, ale ja mam te same obawy... też liczę na to, że nas ominą... no ale u chłopca jest większe ryzyko na kolki:eek:

Witam i ja;-)

Noc znów spokojna, porodu na horyzoncie nie widać, słonko świeci, ziółka malinowe popijam a na 14:00 idę do biura:-)

Zastanawiam się, jak to jest z tą szyjką? W jakim może się skrócić? W piątek jak byłam u gin. to kompletnie nic się nie działo. Dla mnie to znak, że w ciągu tygodnia od wizyty raczej nie urodzę, bo mojej znajomej nasz lekarz w czwartek oświadczył, że szyjka zgładzona i w tydzień urodzi i tak się też stało - urodziła dokładnie 7dnia po tej wizycie.

Aha, i mam pytanie jak z wynikami aktualnymi do szpitala? Ostatnie mam bardzo dobre z 16.04. - powinnam jeszcze nowe robić czy już nie muszę?

Miłego poniedziałku;-)

to samo pytanie zadałam na głównym, ale tutaj pewnie więcej mam wchodzi, dlatego spytam i tutaj. Dziewczyny powiedzcie mi a kiedy można już z małym wyjść na dwór ? chociażby na taras ? Kubuś ma dopiero 8 dni, czy to nie za wcześnie żeby go wypchnąć na dwór w wózku ?? jak nie za wcześnie to jak go ubrać ?

Ja z Alicją wyszłam na drugi dzięń po wyjściu ze szpitala bo była ładna pogoda -miała 7 dni i miałam obawy czy się nie rozchoruje bo 3 dni była pod lampami (więc przyzwyczajona do gorąca). Później codziennie ją wietrzyłam bo pogoda była licha i wietrzna -do wózka i do pokoju z otwartym oknem -teraz jest ciepło i chodzimy normalnie na spacery -fakt ma juz 15 dni (wow jak to brzmi) ale od 7 dnia ją wietrzę.
Przy takiej pogodzie wietrzenie nie ma sensu -szkoda dnia:)

A ubieram normalnie -na to co ma -a ma pajaca zakładam śpiworek taki a'la kombinezonik?? i czapeczkę
Jak ma ciepłą szyjkę to rozpinam trochę -spocona nie jest, marznąć też nie marznie...

reklama
usypiałam go może z 15 min.

Jak usypiasz swoje dziecie? Ja niestety nie znam na razie innego sposobu jak cyc i szum... Jesli mala lezy sama z otwartymi oczkami, ale sie nie awanturuje, to jej nie ruszam i albo sama zasypia albo zaczyna coraz wiecej stekac i w koncu domaga sie piersi.

Ja wyszlam nastepnego dnia po wyjsciu ze szpitala - mala miala 4 doby. Ubieram ja w body + pajaca lub body + polspiochy i na to cieply kaftanik/koszulke w wiekszym rozmiarze. Skarpetki na nozki, lapki na raczki, czapeczka na glowke. Przykrywam kocykiem zlozonym kilka razy (wiec moge zmniejszac liczbe warstw).

Do góry