reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Aniez- mam nadzieję że to czop....dużo tego nie było...ale cały dzień się co jakiś czas pojawia:)
w każdym bądź razie ja jestem ready!
siedze sobie na balkonie i opalam pyszczek żeby jakiś kolorków nabrać i szamam lody...
ach jak cudnie byłoby połazić już z wózkiem- zazdroszcze wam mamuśki spacerków

a co z paulą, bo coś jej tu dziś mało

reklama
Ależ się objadłam:zawstydzona/y::zawstydzona/y:. Imprezka rodzinna bardzo udana, samych komplementów się nasłuchałam.
U mnie nadal nic, ani skurczyków, ani nawet brzuch się nie stawia. A ja muszę przyznać trochę stracha złapałam przed wtorkiem:baffled::baffled:. Boję się tego wywoływania. Wolałabym tak jak w pierwszej ciąży, żeby po prostu zaczęło się dziać. Igora też kilka dni po terminie niby urodziłam, ale miałam wtedy rozbieżność między terminami z wyliczeń, a tym z USG. Teraz może też bym poczekała, ale z drugiej strony nie bardzo chcę zostać na weekend majowy. Tak źle i tak niedobrze:confused:

Witam ponownie:-)
Zaliczyłam dłuuuuuuugi spacer z lodami, a w drodze powrotnej zamówiliśmy pizzę na wynos - teraz ziółka piję i czekam na cud;-)
Lenka zdecydowanie mniej aktywna niż mama, czasem kopnie, czasem się przeciągnie albo ma czkawkę, ale do wyjścia się specjalnie nie szykuje:-(
W środę mam termin wg OM, 28.04. - jak do tego czasu mnie nie weźmie to będą wywoływać?? To całe wywoływanie brzmi groźnie i wolę by mnie ominęło..

no i mam kolejny problem, byla polozna i okazalo sie ze moja mala je za malo:baffled: dziewczyny ktore karmia butla, ile wasze dzieci jedza? ponoc dziecko powinno zjesc 20 procent z tego ile wazy, to moja tego nigdy chyba jeszcze nie zjadla... mowili mi ze powinna teraz zjesc tak 80-120 ml co 2-3 godziny, moja moze co 2-3 godziny je ale gora 70 ml... nie wiem co robic zeby wiecej zjadla, pluje, placze, nie chce wiecej... wogole cyrk przy jedzeniu...ale w pierwszym miesiacu dobrze przytyla, bo 1050:-) ale nie wiem co bedzie dalej jak tak malo bedzie jadla..

Ja mam ten sam pogląd :-D I jeszcze okopałam się na swojej pozycji i obie sztuki śpią koło 13:00 po południu, no i wieczorem też mają siedzieć w łóżkach, bo mama odpoczywa i kropka!!!

Oj! Z gazami to ciężka sprawa! Znam z autopsji- dziecko się naje, zaśnie i po 15 min. dooopa :-( Mam nadzieję, że jego układ pokarmowy szybko dojrzeje!

Mój 20 sta i już kima bo ja chce mieć czas dla siebie .. nie ma biegajacej dzieciarni po domu :)

no i mam kolejny problem, byla polozna i okazalo sie ze moja mala je za malo:baffled: dziewczyny ktore karmia butla, ile wasze dzieci jedza? ponoc dziecko powinno zjesc 20 procent z tego ile wazy, to moja tego nigdy chyba jeszcze nie zjadla... mowili mi ze powinna teraz zjesc tak 80-120 ml co 2-3 godziny, moja moze co 2-3 godziny je ale gora 70 ml... nie wiem co robic zeby wiecej zjadla, pluje, placze, nie chce wiecej... wogole cyrk przy jedzeniu...ale w pierwszym miesiacu dobrze przytyla, bo 1050:-) ale nie wiem co bedzie dalej jak tak malo bedzie jadla..

A ja bym olała .. jak przybiera to jest ok a normy są tylko normami i tyle :) Nie ma co sie spinac i na nie patrzeć . Skoro nie chce wiecej znaczy że się najada przevież na siłe dziecku nie wciśniesz do buzi . waż ją w miare czesto i tyle i się nie martw

A to wersja spaceru dla leniwych .. ale co moje dziecko dziś było 6 h na dworku .. to się nazywa hartowanie

Ostatnia edycja:
Mój 20 sta i już kima bo ja chce mieć czas dla siebie .. nie ma biegajacej dzieciarni po domu :)

A ja bym olała .. jak przybiera to jest ok a normy są tylko normami i tyle :) Nie ma co sie spinac i na nie patrzeć . Skoro nie chce wiecej znaczy że się najada przevież na siłe dziecku nie wciśniesz do buzi . waż ją w miare czesto i tyle i się nie martw

A to wersja spaceru dla leniwych .. ale co moje dziecko dziś było 6 h na dworku .. to się nazywa hartowanie

U mnie to samo- Kuba ląduje w łóżku o 19:30, Bartuś o 20:00- 20:30- ma jeszcze chłopak przywileje, ale to się kiedyś też skończy :-D Ja w ogóle nie kumam jak dzieciaki idą spać np. o 22:00 albo i później... No, ale ja jestem z tego pokolenia, gdzie się nie cackali: kolacja, dobranocka, bajeczka i ajciu :-D

Justa- jeśli mała ładnie przybiera to olej normy- może waż ją teraz częściej, tak dla pewności... kurcze przecież to nie gęś, żeby ją tuczyć na siłę...

U mnie to samo- Kuba ląduje w łóżku o 19:30, Bartuś o 20:00- 20:30- ma jeszcze chłopak przywileje, ale to się kiedyś też skończy :-D Ja w ogóle nie kumam jak dzieciaki idą spać np. o 22:00 albo i później... No, ale ja jestem z tego pokolenia, gdzie się nie cackali: kolacja, dobranocka, bajeczka i ajciu :-D

Justa- jeśli mała ładnie przybiera to olej normy- może waż ją teraz częściej, tak dla pewności... kurcze przecież to nie gęś, żeby ją tuczyć na siłę...

Jak dziecko przyzwyczajone to protestów nie robi :) Mój wie że kolacja ( ja w tym czasie łypie na fakty ) potem kąpanie i kima. I tak u nas było od zawsze . Małą narazie kąpiemy o 18stej żebym miała potem czas dla Szymka.

reklama
Do góry