reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
Kwiatek kup sobie jakieś do kąpieli cudo ja tam między oilatum a emolium nie widze różnicy i ja np przy Szymku stosowałam na poczatku krem linomag Aplus E kosztuje jakieś grosze a jest super posmaruj go tym jakiś czas i skóra mu się unormuje bo jest taki lekko tłustawy :)

Katik - ja na poczatku dosmarowywałam Szymka przy Oilatum młoda tak samo bo skóra złaziła a potem się unormowało i już nie trzeba było . Może u ciebie tak samo .

A jak długo już Polunie kąpiesz w tym Oilatumie? Przy Markowi pierwsze efekty po tygodniu dopiero ale też zaraz jak nie pomagała oliwka to zakupilam Oilatum (miał tydzień jak zaczęłam ją stosować). A jak Polcia ma taką łuszczącą się skórkę na całym ciałku to z tego co pamiętam z Jankiem trwało to dłużej zanim doszliśmy do odpowiedniego stanu ze skórą. Do tego ja do wanienki wlewam dwie nakrętki Oilatumu a wody mam raczej mało bo młody jeszcze ma kikut który wyglada jakby wcale nie chciał odpaść :-( trzyma się jak nie powiem co...

my używamy Oilatum i jestem zadowolona co prawda oliwki też używam bo malutkiej skórka troszkę schodzi w okolicach szyjki i na brzuszku.
A pupkę myjemy ciepłą wodą i wacikami położna dzisiaj była i powiedziała żeby nie używać chusteczek chyba że jak gdzieś wychodzimy. Smarujemy się na zmianę raz kremikiem a raz zasypką

Borys tez ma sucha skore i bardzo mu sie łuszczy. Uzywamy oilatum, ale jakis wielkich postepow nie bylo, więc dwa razy wykąpalismy go w krochmalu i od razu skorka lepsza:). teraz dalej jedziemy na oilatum.

Kurcze... to to tak dlugofalowo dopiero widac efekty tego Oilatum? Ja myslalam, ze to tak od razu po wykapaniu powinny byc efekty (no na przyklad jak sama widze po sobie ze skora inna gdy dodam oliwki do wanny)... I nie stosuje tego Oilatum regularnie, tylko na co 2 dni naprzemiennie z Hipp do kapieli...
Kurcze , to moze faktycznie zaczne regularnie?.... I faktycznie tylko maluchy kapiecie w tym, i zadnych mydelek i plynow dodatkowo? A moze do pynu Oilatum mam dokupic jeszcze mydelko????

Polci taka pierwsza luszczaca sie skorka poporodowa (glownie w zgieciach)juz zeszla, ale mimo wszystko widze ze nadal jest sucha i sciagnieta.

Mi mówili że jak Ojlatum płyn to nic więcej nie trzeba no i trzeba regularnie go stosowac.
Też miałam żel do ciałka z Hippa i raczej wysuszała dodatkowo skórę niż nawilżała. Oliwka stosowana dodatkowo codziennie też nie polepszyła sprawy.
Teraz myję tylko w Oilatumie i nic więcej i jest już dobrze.

a to mam pytanie jesli nic sie nie wydarzy to w dniu terminu porodu musze pojechac na izbe przyjec do szpitala i powiedziec ze mam termin dzis? oni mnie zbadaja i albo zatrzymaja albo nie?

Widzę, że u kolejnych Kwietniówek akcja się rozkręca. A u mnie cisza. Niby więcej wydzieliny białawej mam, może to resztki czopu albo zwyczajny śluz, sama nie wiem, ale wody na milion % to nie są..
Nic mnie nie boli, przespałam kolejny wieczór, teraz siedzę, napar z malin piję i rozmyślam, kiedy to nasze Szczęście zdecyduje się opuścić brzuch;-)
Z dnia na dzień mniej Kwietniówek oczekujących zostaje, a z takim samopoczuciem jakie ja mam to chyba się do majówek zaliczę:/
Dziś w biurze debata była dot. mojego brzucha i laski stwierdziły, że mam jeszcze wysoko:-(

reklama
Nie wiem jak jest z dzieciaczkami, ale na szkoleniu kosmetycznym słyszałam, że oliwka wbrew pozorom skóry nie nawilża i jak ktoś chce super nawilżenia to dobry krem do ciała, a po chwili jeszcze oliwka - ona wtedy zapobiegnie temu by się krem w ciuchy wtarł. Krem natłuszczony oliwką nie ma gdzie "uciec" i zostaje na dłużej.

A na szkole rodzenia tez do kąpieli polecali krochmal.
No i nie stosować zasypek/talków przy dziewczynkach.

Do góry