reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Jestem szczęśliwa bo dzwoniłam do UM i pesel już Markowi nadali!! Więc dzisiaj będzie załatwiane becikowa :-D Ciesze się jak głupia :-) Musze wszytko przygotowac i jak tylko mąż wróci to sru do MOPSu z wnioskiem ... oj przyda się ta kaska przyda...

A my złożyliśmy wniosek bez peslu, też czekamy na nadanie. I bez problemu już dostałam decyzję, że becikowe przyznane. Oczywiście do wniosku akt urodzenia i zaświadczenie od ginekologa, że przebywałam pod jego opieką od 10 tyg.

reklama
Ehh za szybko się cieszyłam...dzisiaj mops tylko do 13:30 otwarty :-( więc nie zdąże...
Zaświadczenie wczoraj dopiero mąż odebrał bo tak nie było kiedy. A że pesel nadany to nie bede musiała 2 razy jeździć do Rybnika bo to co się tam teraz dzieje to woła o pomste do nieba. Kurde maja 4 lata żeby drogi remontowac to nie. Wszystko w roku wyborczym i remontuja co sie da... dojechać do centrum to 2 godziny jak nic...wrrrrrrrrrrrrr

Wiecie co zauważyłam???
Jak jestem sama z dzieciakami to jakoś potrafię się bardziej zorganizować :zawstydzona/y: posprzatane mam, Marek nakarmiony śpi, z Jankiem się bawie a w przerwach podglądam co na forum... Teraz Janek się ciastoliną bawi i mnie nie potrzebuje :-)
chyba to wykorzystam i ogarnę sprawę ze zdjęciami...

Agnieszka ja to samo mam. Jak P w domu to jakaś rozleniwiona się robię, za nic mi się nie chce brać, a tak to wiem, że muszę i wszystko jakoś daje się zorganizować.

A ja wydzwaniam do przychodni zapisać Zosię na USG bioderek, bo pamiętam, że z Olą musiałam na drugi koniec miasta jechać, bo za późno się za to wzięłam i nigdzie bliżej nie było terminów

cześć kobietki.
Niestety dziś idę do szpitala bo odebrałam wyniki i zdiagnozowano u mnie cholestaze ciążową. Zatem dziś jak już pójdę to wrócę na pewno z malcem....tylko kiedy to nastąpi nie wiem nikt:-(chce mi się płakać bo nie nawidzę szpitali i nie tak chcialam oczekiwac na moje dziecko...ale ważniejsze jest jego zdrowie , a jak wiadomo cholestaza musi być pod pełną obserwacją lekarzy....nasza biedna forget tyle wytrzymala w szpitalu z tą przypadłością to i ja dam rade:blink:trzymajcie kciuki
miuszę się przygotować do tych wczasów....wyposażyć w prowiant i takie tam czasoumilacze

Dziewczyny, Konstancja dzis zrobila dziwacznego kupala. Czesc byla normalna, zolta, a czesc zielona. Czy jest to powod do niepokoju???
z tego co ja wiem to na piersi i żółta i zielonkawa kupka jest ok
byle nie jakaś ciemna

Ja smaruje pupe gruba warstwa po kazdym przewijaniu, a pachwinki cienka warstwa, ale tez za kazdym razem.

ja narazie nie smaruje przy zmianie pieluszki bo mi powiedzieli ze przez dwa tygodnie noworodek ma swoją własną barierę ochronną i rzeczywiscie ładną ma pupkę
czasami zasypię puderkiem, tak raz dziennie
ale to wchodzi w grę tylko u chłopców
no i uwielbiamy wietrzyć jajeczka :) to też dużo daje
pachwinki smaruję kremikiem dla dzieci codziennie po kąpieli

kurcze nie odpadł nam jeszcze kikutek!!!:wściekła/y: wkurza mnie to bo nie mogę za dużo małego na brzuszku kłaść no i gorzej się kąpie
Hania już bez tego wróciła ze szpitala
czytałam tu że u którejś z Was w 14 dobie odpadł wiec wygląda na to że jeszcze mamy czas

cześć kobietki.
Niestety dziś idę do szpitala bo odebrałam wyniki i zdiagnozowano u mnie cholestaze ciążową. Zatem dziś jak już pójdę to wrócę na pewno z malcem....tylko kiedy to nastąpi nie wiem nikt:-(chce mi się płakać bo nie nawidzę szpitali i nie tak chcialam oczekiwac na moje dziecko...ale ważniejsze jest jego zdrowie , a jak wiadomo cholestaza musi być pod pełną obserwacją lekarzy....nasza biedna forget tyle wytrzymala w szpitalu z tą przypadłością to i ja dam rade:blink:trzymajcie kciuki
miuszę się przygotować do tych wczasów....wyposażyć w prowiant i takie tam czasoumilacze
Kamisia - kurcze, ale się porobiło.. Życzę Ci, abyś szybko malucha zobaczyła i aby pobyt w szpitalu był jak najkrótszy.

reklama
cześć kobietki.

kamisia ...bidulko...trzymamy kciuki...pocieszające jest to,ze dlugo cie tam trzymac nie bedą..

Do góry