reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Byłam dzisiaj u lekarza szyjka zgładzona już prawie, ale rozwarcia brak..miałam nadzieje że może te skurcze coś dają na rozwieranie a tu nic. Lekarka pow ze niestety żadnych rewelacji nie widzi ,ale mam jeszcze 11 dni, a jak sie nie otworzy to cesarka.

Ale ja uważam że cesarka to na szarym końcu , przecież jeszcze moge urodzic w 41 tyg.

JAk to jest jak sie w terminie nie urodzi i wszystko jest ok to nie trzeba w szpitalu siedzieć?

i jeszcze mi napisała ze szyjka macicy 0,5/0 co tzn, wie ktos?

Ostatnia edycja:
reklama
Jakie piękne te kwietniowe dzidzie! Aż serce rośnie:). Dawno mnie nie było, ale przy małym sporo pracy. Musze jednak przyznać, że bardzo grzeczny. Pozdrawiam i życzę Wam zdrówka:)

dziewczyny dzieki za odpowiedzi, ja nie mam wyrzutow sumienia, mala sie nie najada wiec zaczelam ja dokarmiac. podawalam jej piers, possala potem zasypia na chwilke potem znowu piers, odlozylam ja i krzyk i tak w kolko, nie czuje sie zadna wyrodna matka nie dajac zeby mi mala na cycku wisiala caly dzien, po prostu nie jestem z tych i tyle, nie daje rady, a mala i tak sie nie najada i co godzine budzi, dlatego zaczelam z tym sztucznym pokarmem, kupilam hypoalergiczny Beba od Nestle, jest to tez w polsce?? miala ktoras?? i teraz sciagam laktatorem mleko moje i podaje a jak sie nie najada to dokarmiam sztucznym. tylko dzis nie zrobila jeszcze kupki i mnie to martwi, normalnie to robila co chwile...
najgorzej mnie to wkladki wkurzaly, gdyby mala normalnie cyca ciagla to by inaczej bylo, ja mam wrazenie ze ona nie raz nie ma sily przez ten silikon ciagnac, moja bidulka mala, szkoda tylko ze podajac jej butle ona mocno cmoka, wasze dzieci tez? i przez to duzo powietrza nalyka...
acha, burczy w brzuszkach waszym dzieciom tez po jedzeniu? tzn nie burczy tylko slychac jak pracuje...
klade mala na brzuchu hihi, podnosi glowe i przekreca moj maly silacz...

Cześć dziewczyny:-)
Melduje się ze wróciłyśmy już z Helenką do domu:-):-):-)
Helenka jest taka kochana śpi i je więc i ja mogę spokojnie dochodzić do siebie po cc.
Chłopcy zakochani w siostrze:-)zawiedzeni tylko ze taka mało kontaktowa i ciągle spi:-D
Pozdrawiam was bardzo gorąco i przesyłam same pozytywne mysli.
:-)
Mam jedno pytanko co z Waniliową bo wiem że miała mieć cc w ten sam dzień co ja a nie widzę wiadomości że urodziła.
Miłego popołudnia:tak: zmykam do kuchni robić chłopcom obiecane naleśniki:happy:

czesc Dziewczynki
witam się z Wami po raz pierwszy jako podwójna szczęśliwa Mamusia :)
Dziękuję wszystkim za kibicowanie.
Jestem zakochana w swoim synku :tak::tak::tak::happy:,
dodałam jego dzisiejszą fotkę na zamkniętym
do niedzieli jest u mnie mama
i duuuużo pomaga
pranie, obiadki i opieka nad Hanią
trochę mnie tez denerwuje swoimi dobrymi radami ale to normalka, jednak więcej pomaga niż denerwuje
a od poniedziałku rządzimy już sami :tak::-)
i wiem że będzie ciężko, bo Hania jest w takim wieku że potrzebuje ode mnie jeszcze bardzo duuużo uwagi a przy Tymciu też jest co robić
zmykam trochę poczytać co u Was bo mam ogromne zaległości i tylko chwilę wolnego
pozdrawiam wszystkich cieplutko!!!

Witam ponownie:-)
Odebrałam wyniki - hemoglobinę mam 11,7 a norma od 11 do 16, więc jest duuuuuużo lepiej niż ostatnio, bo miałam 10,9 i 11,00. Strasznie mnie to cieszy:-)
Pogoda u nas ładna, ale przy dzisiejszych planach mogłam tylko pospacerować po mieście - rano na wyniki, później na pocztę, do banku i Urzędu Skarbowego.. No i reklamę biura w lokalnej prasie sobie na 6 tygodni opłaciłam, bo po porodzie mogę o tym zapomnieć, a placówkę reklamować trzeba;-)
Teraz zamierzam błogie lenistwo uprawiać:-) No i niech już wreszcie nastanie TEN dzień!!

Wracają do nas kwietniowe mamusie:-)

gosienkag76 super że chłopcy tak dobrze siostrzyczkę przyjęli:tak:

kwiatuszku nie dziwie się że zakochana w Tymusiu jesteś- chłopak tylko do schrupania. Fajnie że mama więcej pomaga niż denerwuje:-)

elvie to dobrze że wyniki ok:tak:

A u nas teraz coś słoneczko wyszło ale nawet nie mam z kim iść na spacer a sama nie bardzo bo coś dziwnie się czuję. To chyba ta pogoda bo kręci mi się w głowie:-( poza tym cały czas skurcze przepowiadające i Mała coś mało aktywna więc leże i się bycze;-)

reklama
Do góry