reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

aga2010 fajnie że już lepiej z humorkami, u mnie wręcz przeciwnie:-( Miałam jechać do skarbówki i na jakieś małe zakupy ale tak bardzo się cieszyłam że wyjde z domu więc się wyszykowałam a tu auto nie odpaliło:wściekła/y::-(poryczałam się...
Już mam dość siedzenia w domu!! co z tego że mam pełno prasowania, muszę posprzątać ale mam to gdzieś(wielkim i z rozstępami). Nie wiem co się ze mną dzieje ale ale najchętniej bym gryzła, wrzeszczała i nie wiem co jeszcze:-(

e.salamandra dobrze że mnie dziś tak nie powiedział bo marny jego żywot :-D:-D Ludzie są tak żałośni czasami że aż śmieszni. Brak słów po prostu!
A co do martwienia się o wygląd Dzidzi też tak mam, aż wstyd się przyznać:zawstydzona/y: Ale chciałabym żeby miała raczej geny po mnie bo mój M podał się w mamę i ma duże problemy z wagą i bardzo musi uważać. Wiem że jestem okropna ale nie chciałabym aby córeczka była wielkim pączusiem i całe życie się z tym borykała tak jak moja przyszła teściowa u której to już jest wręcz choroba, poza tym nie wspomnę że cukrzyca to u nich norma... Poza tym boję się że nie będzie ładna i że będzie miała trudniej w życiu. Wiem jestem wyrodną matką i pusta ale nie potrafię czasem tych myśli odpędzić od siebie.
A zdjęcia na zamkniętym- tylko pozazdrościć że w 39 tygodniu tak pięknie wyglądasz !!!

agawkl :-D:-D:-D chociarz na chwilę humor mi się poprawił:-D:-D:-D

reklama
Od 4:30 nie śpię :tak: skurcze się pojawiły w ogóle nie wiadomo skąd (tak jak poprzednio) i wody zaczęły odchodzić. Dopakowałam się, mąż jeszcze śpi, ale zaraz zrobię m u kawę, bo musi być w tzw. gotowości, no i Kubulę do żłobka trzeba odtransportować. Na razie jest super, bo przyjemne skurczyki co 20 minut, ale to się zmieni :tak: No cóż- mam nadzieję, że ten uparciuch dziś wylezie- w każdym razie, jak zaczęły odchodzić wody, to w szpitalu muszą coś z tym zrobić. Jak będą co 10 minut jedziemy na IP ... no chyba, że mnie poniesie tam wcześniej. A jak się okaze, że to fałszywy alarm, to młody 'w polu' odpracuje mamine stresy...

Tak dla pocieszenia dla tych, co czekają- u mnie nie było do tej pory zadnych objawów porodu :confused2:

Ewka- czyżby uparciuchy w końcu się zdecydowały??? 3mam kciuki za Twojego (bo my w końcu miałyśmy ten sam termin)- powiedz mu, że Bartek wyłazi a ciocia nie chce być mentalnie w porodzie osamotniona :-D
aniez trzymamy kciuki oby to bylo to.Tez juz chce.
Dzień dobry
e.salamanadra wprawdzie na zamknięty nie wejdę, ale i to powiem Ci jak wyglądasz: JAK KOBIETA W 39 TYGODNIU CIĄŻY!! Możesz sobie mieć brzuch rozmiarów opony od TIRa, nogi jak kolumny Zygmunta i nikomu nic do tego. Ja stwierdziłam, że póki przynajmniej jedne majtki mi wchodzą na tyłek, buty się mieszczą na nogi, nie porastam mchem,pleśnią ani pierzem, przejmować się nie będę :-) szkoda nerwów.
To bylo zaj...iste.Super napisane.
e.salamandra nie przejmuj sie jakas idiotka.Jak mozna bylo powiedziec ze dziecko sie wystraszylo brzucha.Szkoda gadac.Porazka z tej dziewczyny.

Witajcie dziewczynki ja wczoraj wylądowałam o 3.00 tzn. Dzisiaj w szpitalu bo myślałam że zaczynam rodzić a tu nin.
O 1.00 zaczęłam wymiotować pare razy byłam w toalecie wypiłam ciepłą wodę zeby mi przeszło i się położyłam przed 3.00 dostałam strasznych bóli brzucha i leciało ze mnie jak woda górą i dołem skurcze miałam co 15 minut więc obudziłam męża i pojechaliśmy na izbie przyjęć okazało się że to fałszywy alarm , mam skurcze ale nie takie jeszcze na poród rozwarcie mam na 1,5 cm ale to wszystko.
Pani z izby przyjęć zrobiła mi ktg i ale mają taki stary sprzęt ze jak miałam skurcze to mała szalała w brzuchu i się nie zapisały te najważniejsze co potrzeba. Więc o 5.00 wróciliśmy do domu i trochę się męczę bo brzuchol mnie boli i c zasem mam skurcze i jestem od wczoraj na suchej bułce bo nic innego nie kazała mi jeść chyba że jakąś ryżankę.
Kochane moje mam nadzieję że nasz szkarb wyjdzie nie długo bo te bóle były straszne w nocy i teraz tez boli ale mniej.
Pozdrawiam was gorąco i ściskam mocno
No to wspolczuje bidulko za takie atrakcje.Ale moze to juz niedlugo???

A ja dziewczynki nic a nic.Tez wszyscy dzwonia i pytaja a moje dziecie uparte i za nic nie chce wyjsc.
Jutro jade na ktg i mam nadzieje ze moze cos pokaze w co w sumie to watpie bo czuje sie rewelacyjnie.
Milego dzionka i nie dolowac mi sie tutaj,bo widze ze sobie cos wkrecamy...
A na suwaczku tylko jeden dzien.Oby sie sprawdzilo:-):-):-)

Ella kosmetyki hipp maja krem dla dzieci na wiatr i niepogode,ale ten krem jest polecany na zime,i chyba nie ma filtru.Mysle ze w aptece cos znajdziesz

Wiecie co, stwierdziłam,że dla tego mojego małego ssaczka, mogłabym poród przejśc jesze z milion razy. Jestem zakochana po uszy, mogłabym tak leżec i patrzec na niego caly dzień. Do tego pełna sielanka, bo Weronika tez zakochana w Borysku. Wczoraj mielismy prawdziwy akt siostrzanej miłości, jak to sie moja córcia popłakala dlatego,że Borysek płacze. Tak mnie to rozczuliło,że sama zaczęłam ryczec jak bobr:). Kocham te moje szkraby nad zycie...

ps. na "rozpakowanych" dwaj przystojni mężczyźni: Tymuś i Wojtuś:)

Mam nadzieję że też już iedlugo poczuję to bezwarunkową miłość do tej Mojej Skarbki :)

JAcy przystojni Ci nasi kwietniowi mężczyźni !

Ja właśnie pożarłam jakiś marny obiad-bo nie chce mi się robić nic konkretnego co wymaga użycia więcej niż jednego palnika na kuchence :-)mnie te tel. też dobijają....przecież jakbym urodziła to by sie dowedzieli..aaajj:wściekła/y:
boschh.....Paulka ja tak ja Ty- lenia mam strasznego- jeszcze leże w łozku i pewnie wygramole się dopiero jak Pioter zadzwoni i powie że wraca do domu.W związku z tym że w weekend znowu wszystko pozamykane trzeba dziś jakieś małe zakupy zorganizowac:sorry:Najbardziej na swiecie humor poprawiłyby mi jakieś zakupy dla Antola, ale mam za daleko do centrum i z buta nie dojde :crazy:

jakis taki chaotyczny ten mój post....skupić się nie moge

aaa jakie piekne chłopaki na zamknietym,
wronka- zazdroszcze ...ja też już tak chce

Ja właśnie pożarłam jakiś marny obiad-bo nie chce mi się robić nic konkretnego co wymaga użycia więcej niż jednego palnika na kuchence :-)mnie te tel. też dobijają....przecież jakbym urodziła to by sie dowedzieli..aaajj:wściekła/y:
boschh.....Paulka ja tak ja Ty- lenia mam strasznego- jeszcze leże w łozku i pewnie wygramole się dopiero jak Pioter zadzwoni i powie że wraca do domu.W związku z tym że w weekend znowu wszystko pozamykane trzeba dziś jakieś małe zakupy zorganizowac:sorry:Najbardziej na swiecie humor poprawiłyby mi jakieś zakupy dla Antola, ale mam za daleko do centrum i z buta nie dojde :crazy:

jakis taki chaotyczny ten mój post....skupić się nie moge

aaa jakie piekne chłopaki na zamknietym,
wronka- zazdroszcze ...ja też już tak chce

kamisia mam dokłądnie tak jak Ty... a co do chaotyczności, to mój mózg chyba działa tak jak Twój bo bez problemu wszystko zrozumiałam i przyswoiłam :-D

ja też mam daleko do jakiegokolwiek sklepu... heh... połaziłam po ogródku... popatrzyłam na kwiatuszki i inne drzewka ale umierając od chodzenia wróciłam i poległam w fotelu i już tak od 3h siedzę w jednej pozycji... masakra jakaś...

agawki dzięki hehehehe! Może jestem dziewczyny przewrażliwiona, ale ta kolezanka to i tak od 5 miesiaca truje i nikogo uwagi mnie tak nie irytuja jak jej.
Apropos bluzeczki -spadek po siostrze, a ona ma talent do zakupów na targowiskach :happy:
aga2010 chyba gdzieś przegapiłam Twoją świeżą fotkę..
wronka no tak się przyjemnie Ciebie czyta. Jeszcze nie czuję takiej matczynej miłości, ale wierzę, że jak zobaczę synka to będzie całkiem inaczej
kinguunia pocieszylam sie, ze nie tylko jak tak nad wygladem bobo się zastanawiam...
karola 322 rozumie Cie z tym przeczyszczaniem..Święta mi tak wlasnie upłynęły - masakra, chociaz u mnie zupelnie bez bóli. B. wspolczuje, ale oby to tylko oznaczalo, że już czas

u mnie gotownie dziś tez odpada.nie mam poprostu ochoty. zamowilam pizze

reklama
Czesc dziewczynki
Ja nadal w dwupaku,cos tam sie od czasu do czasu pojawia,jakis lekki bol jak na okres ale mija jak zawsze,choc dzis zaczal mnie bolec krzyz:tak:
Nie nastawiam sie na rozpakownie przed terminem,i mysle ze jeszcze z brzuszkiem dotre za tydzien na wizyte do lekarza:-) chic nie ukrywam ze bylabym bardziej uastysfakcjonowana gdyby jednka do tego czasu urodzila;-)

Do góry