reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Dzień dobry
e.salamanadra wprawdzie na zamknięty nie wejdę, ale i to powiem Ci jak wyglądasz: JAK KOBIETA W 39 TYGODNIU CIĄŻY!! Możesz sobie mieć brzuch rozmiarów opony od TIRa, nogi jak kolumny Zygmunta i nikomu nic do tego. Ja stwierdziłam, że póki przynajmniej jedne majtki mi wchodzą na tyłek, buty się mieszczą na nogi, nie porastam mchem,pleśnią ani pierzem, przejmować się nie będę :-) szkoda nerwów.

reklama
acha dziewczyny z tym kladzeniem na brzuszku to kiedy wy to robicie?? po jedzeniu? przed? moja mala jak sie obudzi to krzyk straszny i od razu chce jesc, a po jedzeniu i marudzeniu zasypia... to kiedy mam to zrobic? wybudzac ja? to bedzie jeszcze wiekszy krzyk choc i tak malo spi...

Jak tylko się mała nie buntuje- jak nie śpi, jak śpi, jak niedużo zje to odrazu po jedzeniu, jak poje to dopiero po jakimś czasie, ale tak jak mówiłam ona tego nie lubi wiec wykorzystuje każdą chwilę gdy na to pozwala :)

kinguunia wszystko jest mozliwe, ale mysle, że Ty do niedzieli się rozpakujesz :-) przy takich objawach..
Paulka Ty masz chociaż takie normalne obawy, bo ja głupia jestem wręcz opętana myślami o wyglądzie synkaa... i nie mogę tego z siebie wyrzucić. A to myślę o jego wadze, bo mąż dość przy sobie, a to czy zeza nie bedzie miał, czy za dużego nosa... niecierpię siebie za takie myśli i nie wiem skąd to mam
Wczoraj odwiedzila mnie kolezanka z mezem- ta jedyna, dla ktorej wygladam jak olbrzym. Zawsze musi skomentowac, ze jeszcze nigdy nie widziala takiego brzucha. Chyba jest ze średniowiecza! zadzwonila przed chwila do mnie i powiedziala, że ich synek ( 3 latka ) się mnie wystraszyl i dlatego tak szybko musieli wczoraj jechac. Tak mnie tym wku...ła, że powiedziałam jej pod wpływem emocji, że jak nie może na mnie patrzeć to najlepiej zrobi, jak zjawi sie u mnie najwczesniej za pół roku, bo prawdopodobnie nie zdzierży faktu, że mam po ciąży np 2 kg nadbagażu. Nikt mnie tak z równowagi nie wyprowadza!!! Powiedziałam, co powiedziałam i nie mam zamiaru przepraszać. Niech się idiotka zastanowi co mówi, tymbardziej , że to nie pierwszy raz

bardzo dobrze jej powiedziałaś... kurde czy tacy ludzie nie myślą ??!! jak syn się przestraszył (co jest dziwne) to powinna jako matka wytłumaczyć, że tam jest dzidziuś dlatego ciocia ma taki brzuch... i że on też był kiedyś w takim brzuszku...!! a ta pinda pewnie jeszcze go nakręcała komentarzami na Twój temat... wredna jędza!! zazdrosna chyba!!

ja na siebie mówię że wyglądam jak ogrzyca fiona, taka okrągła... no ale wiecie jak to jest... czujemy się teraz takie wielkie... no ale jak mi moja kumpela zasadziła na do widzenia no to pa ogrzyco to myślałam że jej wygarnę... sama jest w ciąży... poczekam i się zemszczę... bo ona ma dopiero termin na październik

Dzień dobry
e.salamanadra wprawdzie na zamknięty nie wejdę, ale i to powiem Ci jak wyglądasz: JAK KOBIETA W 39 TYGODNIU CIĄŻY!! Możesz sobie mieć brzuch rozmiarów opony od TIRa, nogi jak kolumny Zygmunta i nikomu nic do tego. Ja stwierdziłam, że póki przynajmniej jedne majtki mi wchodzą na tyłek, buty się mieszczą na nogi, nie porastam mchem,pleśnią ani pierzem, przejmować się nie będę :-) szkoda nerwów.

pięknie powiedziane:-)

Wpadłam się przywitać :-)

Dziś mała moja marudna bardzo i angarzująca..nic nie mogę zrobić :no:
Wczoraj jakaś niedożarta była i ciagle chciała jeść i chyba za dużo zjadła bo dziś brzuszek ją chyba znów boli...ehhh...mały żarłoczek :sorry::eek:

Miłego dnia Mamusie i Brzusie :)

Dzień dobry

:-D:-D:-D:-D:-D jesteś cudowna... :tak::tak::tak::tak::tak:
poprawiłaś mi humor... masz racje... nikomu nic do tego!! mam swoje prawa, jak komuś coś nie pasi niech nie patrzy...

Mamusie- jaki polecacie krem do twarzyczki niemowlaka do smarowania na spacery???? najlepiej coś z filtrem??? :) Doradźcie cos bo chcę kupić, a nie wim co? :)

Mnie po tym sniadaniu sennosc ogarnela wiec poszlam spac, a co - wolno mi - w ciazy jestem:-p Teraz mi nieco lepiej i narwy juz na wodzy;-) Przed szpitalem jeszcze na zakupy skocze, to mozepoprawi mi sie humorek jeszcze bardziej:-)

wrzucilam foty na zamkniety. No musiałam zrobić i sama sobie udowodnić, że wyglądam normalnie
z tego co widzialam to tak: 2 nogi sa, 2 race sa, glowa, klatka, brzuszek - wszystko na miejscu. A do tego przesliczna bluzeczka!! gdzie kupilas? Ty lepiej nie pokazuj temu dziecku kolezanki mojego zdjecia z wczoraj, bo maly dopiero w szoku bedzie:laugh2:;-)

Dzień dobry
dobrze to ujelas:-)

e.salamandra....no co za zdzira...z tej twojej kolezanki. Ja to bym jej juz tak na zawsze podziekowała za znajomosc. Swoją droga patrząc na twoje zdjęcie, to jestem przekonana,że ona Ci poprostu najzwyczajniej w swiecie zazdrości. Bo wygladasz naprawde cudnie w ciązy. Jak ja bym tak wygladała to pewnie bym ciąże polubiła i nie spieszyłoby mi sie do porodu:)

Wiecie co, stwierdziłam,że dla tego mojego małego ssaczka, mogłabym poród przejśc jesze z milion razy. Jestem zakochana po uszy, mogłabym tak leżec i patrzec na niego caly dzień. Do tego pełna sielanka, bo Weronika tez zakochana w Borysku. Wczoraj mielismy prawdziwy akt siostrzanej miłości, jak to sie moja córcia popłakala dlatego,że Borysek płacze. Tak mnie to rozczuliło,że sama zaczęłam ryczec jak bobr:). Kocham te moje szkraby nad zycie...

ps. na "rozpakowanych" dwaj przystojni mężczyźni: Tymuś i Wojtuś:)

reklama
Witajcie dziewczynki ja wczoraj wylądowałam o 3.00 tzn. Dzisiaj w szpitalu bo myślałam że zaczynam rodzić a tu nin.
O 1.00 zaczęłam wymiotować pare razy byłam w toalecie wypiłam ciepłą wodę zeby mi przeszło i się położyłam przed 3.00 dostałam strasznych bóli brzucha i leciało ze mnie jak woda górą i dołem skurcze miałam co 15 minut więc obudziłam męża i pojechaliśmy na izbie przyjęć okazało się że to fałszywy alarm , mam skurcze ale nie takie jeszcze na poród rozwarcie mam na 1,5 cm ale to wszystko.
Pani z izby przyjęć zrobiła mi ktg i ale mają taki stary sprzęt ze jak miałam skurcze to mała szalała w brzuchu i się nie zapisały te najważniejsze co potrzeba. Więc o 5.00 wróciliśmy do domu i trochę się męczę bo brzuchol mnie boli i c zasem mam skurcze i jestem od wczoraj na suchej bułce bo nic innego nie kazała mi jeść chyba że jakąś ryżankę.
Kochane moje mam nadzieję że nasz szkarb wyjdzie nie długo bo te bóle były straszne w nocy i teraz tez boli ale mniej.
Pozdrawiam was gorąco i ściskam mocno

Do góry