kurcze Katik mnie lekarka zabroniła wiekszosci tego co napisalas jak moja mala zaczal bolec brzuszek. Ja nie jem zadnych cytrusow, zadnych surowych warzyw i owocow - o fasoli, orzechach nawet nie wspomne.
jem max 1 jogurt dziennie, malo mleka i miesa - bialko powoduje ze dzieci sa niespokojne jak go jest za duzo.
moja uboga diete suplementuje witaminami i kwasami DHA na rozwoj mózgu u Malej.
ale powiem Ci ze z checia bym na taka jak Ty diete przeszla - ja juz poprostu brzydko mowiac rzygam kurczakiem, indykiem, ryzem i marchewka...
katik - dzieki bardzo za to info, ale sie postaralas! ale kurde z tego co tam piszesz to polowa normalnie jest zabroniona, ty to wszystko jesz i jest ok?? ma twoja mala bole brzuszka albo kolki? kurde ja pomidorow wogole nie jem... zadnych warzyw i owocow w sumie... a mala ma kolki, moze wlasnie powinnam zaczac normalnie jesc wszystko a nie te diety robic...
Dziewczyny, z tego co tu wkleilam, to ja tez zrobilam selekcje. Cytrusow zadnych, warzywka na parze, bez wzdymajacych, kapusty, fasole groch wyeliminowalam. Owoce jem gotowane, jak do kompotu, z normalnych tylko banany.
Ale tez nie ograniczam sie tak jak napisala Forget -
kurczakiem, indykiem, ryzem i marchewka. Miesa - kurczak, mielone, roladki, poledwiczki, ziemniaki, kasze, ryz, kluski, warzywa na parze, buraczki, ogorki, szpinak i takie tam...
rybki duszone, badz na parze,
soki - rozcienczone z woda, ale glownie jablkowe
Pomidory tez jem, ogorki zielone, jajka, sery, jogurty, szyneczke, indyka, salami... i mnostwo innych....