reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Katik, w notatkach ze szkoly rodzenia mam, ze na potowki - jak jest ich kilka to zrobic spirytus 75%, namoczyc gazik, przylozyc do potówki i przytrzymac - jednym ruchem sciagnac nie rozmazujac.
a jak jest duzo to Bąbla wykompac w roztworze z nanmanganianu potasu - jasnorozowa woda- nie moze byc za mocne stezenie.

ale moze doswiadczone mamy cos doradza konkretniejszego

reklama
Hej Babeczki, przelecialam i poczytalam co poskrobalycie. Widze, ze prawie wszystkie puchniecie... Znam to. Ale zobaczycie jaka frajda jest po porodzie odzyskac kostki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Uciekam do prasowania, bo przez swiateczny zastoj z praniem i prasowaniem moja Mala ma ostatnia pieluche do wycierania buzki :/

Wróciłyśmy od lekarza, na szczęście tylko przeziębienie - megakatar z kaszlem ma odpuścić w 5 dni - zobaczymy.
Kurcze, ja też znów weszłam w fazę obaw o to, jak sobie Mania da radę beze mnie i jak ja ją zostawię na te kilka dni. Mówię jej, że mama będzie musiała iść do pani doktor i wróci już z Nelką, ona przytakuje, ale zaraz potem zaczyna się tulić, a ona z tych wiecznie spieszących się, co na takie przytulania nigdy czasu nie mają... Aż mi się płakać chce jak pomyślę, że nie będę jej mogła w żalach utulać, bo jak coś się dzieje, to wtedy tylko mama... Wiem, jakoś to będzie...

Daga uwielbiam Cię! Ty szybko wracaj z tego szpitala jak już tam trafisz, bo masz wielki dar poprawiania mi humoru :-D

Wróciłyśmy od lekarza, na szczęście tylko przeziębienie - megakatar z kaszlem ma odpuścić w 5 dni - zobaczymy.
Kurcze, ja też znów weszłam w fazę obaw o to, jak sobie Mania da radę beze mnie i jak ja ją zostawię na te kilka dni. Mówię jej, że mama będzie musiała iść do pani doktor i wróci już z Nelką, ona przytakuje, ale zaraz potem zaczyna się tulić, a ona z tych wiecznie spieszących się, co na takie przytulania nigdy czasu nie mają... Aż mi się płakać chce jak pomyślę, że nie będę jej mogła w żalach utulać, bo jak coś się dzieje, to wtedy tylko mama... Wiem, jakoś to będzie...

Daga uwielbiam Cię! Ty szybko wracaj z tego szpitala jak już tam trafisz, bo masz wielki dar poprawiania mi humoru :-D

zrobie co w mojej mocy :-)
no i w piatek transformersy na tvn o 20 :-D wiec nie moga mnie zatrzymac ( o ile mnie w ogole wezma ;-) )

ide sie robic na czlowieka, pozniej jeszcze napisze papa

Ja też nadal nie wiem jak to będzie z Szymkiem jak ja go zostawie . A już wogóle jak tak rano przyłazi do nas do wyrka i się tuli to ryczeć mi się chce na samą myśl

cześć diewczyny - wiem że cesto tu nie bywam ale to tylko e względu na chroniczny brak czasu - chciałam wam się pochwalić że już jestem rozdwojona, lekarz zadecydował o cc po 38 tc więc mały Wojtuś urodził się 26.03 z waga 2970g i 52 cm :-):-):-)
ma czarne włoski i jest rewelacyjny :-D narazie większość czasu śpi ale minki robi takie że nie mogę wyrobić ze śmiechu hihihi
jedyny problem to z jego ilością kup robionych na dobę bo w przeciągu 2 dni zużyła całą paczkę pamperów 1 :szok::szok::szok: mam nadzieję że jego przewód pokarmowy nieco się z czasem ustabilizuje bo w takim tempie to puści nas z torbami ;-)

no i doczekałam się drugiego mega problemu z moja córcią która jest cholernie zazdrosna i całkiem mnie odstawiła, focha strzela na kadym kroku do tego stopnia że nawet nie chce ze mną iść za raczkę, nie mówiąc o wspólnej zabawie, przytuleniu czy kąpieli :szok::no::wściekła/y: nie wiem jak sobie z tym poradzę ale jak narazie dla młodej istnieje tylko tatuś a mnie serce boli strasznie jak na to patrzę :baffled::baffled::baffled:

dziewczyny życze wam wszystkiegi naj naj, trzymajcie się i dbajcie o swoje maluszki

Dobrze że tatuś a nie siedzi sama i buczy np. Pewnie trzeba dać jej czas i sama przyjdzie :) Mówi ta co zaraz będzie miała ten sam problem :)

A ja się nawet dziś wyspałam .. robie pranie jak wariat żeby miec wszystko zrobione a nie miec potem jakiś mega zaległości .. Tylko pogoda do bani i wszystko źle schnie bbuu ... no ale Szymek ma czyste wszystko reszta jak coś poczeka .
Miłego dnia

Ja też sobie nie wyobrażam jak Ola zniesie to rozstanie, w razie jakiegoś nieszczęścia tylko mama i mama, w nocy jak się przebudzi to P ma z nią niezłe przeprawy bo tylko mnie woła. Będziemy miały zaprawę przed lipcowym rozstaniem, bo Ola jedzie z dziadkami nad morze. Dla mnie to na pewno koszmarne dwa tygodnie będą

a Margolka dzisiaj jak mysz pod miotla siedzi, tylko delikatnie gdzies stuknie puknie i ucieka... wczoraj doszlismy do wniosku, iz odziedziczyla po rodzicach lenistwo i sama doszla do wniosku ze po co ma sie rodzic naturalnie jak kos przyjdzie i ja wyciagnie i sie dziecie nie narobi.. po mamuni chyba ma sposob myslenia... ;-)

:-D:-D:-D:-D jesteś WIELKA

chciałam wam się pochwalić że już jestem rozdwojona, lekarz zadecydował o cc po 38 tc więc mały Wojtuś urodził się 26.03 z waga 2970g i 52 cm :-):-):-)
ma czarne włoski i jest rewelacyjny :-D

SUPER WIEŚCI

i może wreszcie uda mi się torbę spakować, bo tak to odwlekam, że potem w popłochu będę wrzucać co mi w ręce wpadnie

he he skąd ja to znam:-D:-D:-D:-D:-D
też mam zamiar w końcu się spakować lub chociaż zgromadzić potrzebne rzeczy w jednym miejscu, dzisiaj chyba ostatnie zakupy i można się pakować.

O mamo!!! A ten żłobek to priv. czy państwowy? U nas są straszne szopki, żeby posłać dziecko do żłobka- ale życzę Ci, żeby się udało :-D

Panstwowy i tez jest tragedia lista oczekiwania ok 1,5 roku, naszczescie moja znajoma jest Pania dyr. wiec jakos latwiej pojdzie...

anik567 Ogromne Gratulacje !!!

Katik- w przemyć przegotowaną wodą, dobrze wysuszyć i chwilkę dzidzię powietrzyć :tak: No i nie przegrzewać :-D Generalnie Kubuli same schodziły po takim 'zabiegu'. No i kąpiele w krochmalu. Krochmal w ogóle jest dobry na wszystko. Moja pediatra nie zalecała spirytusu- może zbytnio wysuszyć i będzie problem w drugą stronę. I nie wolno nic wyciskać, uciskać itd. dzieci mają dużo zmian na skórce (to też czasem efekt hormonalny).

"Jednym z domowych sposobów – i chyba najprostszym ze wszystkich istniejących – jest odsłonięcie miejsca z potówkami, na przykład jeśli pojawiły się one na karku czy piersiach – na kilka minut wystarczy ściągnąć maleństwu bluzeczkę czy kaftanik. Jeśli wystąpiły w okolicach pupy, w fałdkach, to wystarczy ściągnąć śpioszki i pieluszkę, aby malec mógł trochę pofikać na golaska. Spowoduje to ochłodzenie ciałka i szybsze znikanie potówek.
Oczywiście należy pamiętać, że pomieszczenie, w którym rozbieramy dziecko musi być ciepłe, gdyż maluch mógłby się rozchorować. Najwygodniejszym czasem, w którym bezpiecznie można rozebrać dzieciątko, jest czas kąpieli. Wystarczy kilka minut przed pozwolić dziecku na odrobinę baraszkowania na golasa. Będzie to również dla niego dobrą zabawą, a zmęczone maleństwo po kąpieli będzie lepiej spało (...)

Jest jeszcze inny także skuteczny sposób, bardzo prosty, niedrogi, który na pewno nie zaszkodzi. Jest to kąpiel w krochmalu. Odrobinę mąki ziemniaczanej należy rozrobić z wodą i zagotować. Przygotowany krochmal dodajemy do wody w wanience. Krochmal ma właściwości leczące i zmniejsza swędzenie. Połączenie kąpieli w krochmalu razem z wietrzeniem i stosowaniem zasypki zwiększy efekt, a potówki szybko znikną."

reklama
Doskonale cię rozumiem, ja już dzisiaj zawożę Nadię do Mamy i jutro do tego szpitala, cholera wie na jak długo :-(

Elma, a czemu Ty do szpitala się wybierasz ? Już po maleństwo ?

O kurcze, przeczytałam SMSa od Wronki - Aga startuje.....

A ciekawe co u naszej głównej Mamy zakupowej, Maonki..jakoś tak cicho na zakupowym bez Niej....

Do góry