reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

monia555
normalnie w szo:szok::szok::szok:ku jestem że w 9 miesiącu jeszcze się zawahalas na widok brzucha :) dla mnie to już nieodłączny mój atrybut
potem jak urodzimy to bedzie nam sie wydawac ze jestesmy super laski bo tak sie luzno z przodu zrobi... ale waga swoje pokaze neistety:-(

Wesoła24
no daleko to Ty do tego terminu nie masz :) he he
wytrzymamy już wytrzymamy
u mnie tez mniej niz tydzien kwestia dni

Agnieszka
niezły dowcip Ci sie wlaczyl :) :-D
a propos moja szyjka jest otwarta od 3 tygodni.... i co? guzik

reklama
A ja się dziś witam i zmykam, bo mam masę pracy - poczta, bank, księgowa.. a na 14:00 do biura w którym wcześniej planuję podłogę i schody umyć;-)
Nocka u nad rewelacyjna, spałam jak zabita do 9:30. Słoneczko świeci i od razu chce się żyć:-)
Miłego dnia, Kwietnióweczki!!
Udanych wizyt i samych uśmiechniętych chwil!!

A wiecie z czego się wczoraj wieczorem śmialiśmy z mężem?? Że jak pójde do gina dzisiaj to on stwierdzi "Szyjka długa,zamknięta"... no chyba się pochlastam wtedy i załamie...

wiesz co, o tym samym pomyslalam... z tym, ze wiem ze mam krotka szyjke, ale taka moze byc moja uroda a nic swiadczacego o porodzie... normalnie jak mi powie ze pozamykane to sie tam rozplacze...
ogolnie boje sie tej wizyty, rozczarowanie i niepewnosci kiedy w koncu Ola przyjdzie na swiat.. podobnie chyba czulam sie jak szlam na pierwsza wizyte w ciazy... to mam nadziej bedzie moja juz ostatnia wizyta z córcia w brzuchu, choc ona najwyrazniej polubila pana doktora.

a w ogole dzien dobry:-)

bylam juz na wynikach, wiec wyprzedzajac podejrzenia nie rodze ani sie nie obijam.

Wronia czekamy na wiesci
Aga jak tylko bedziesz cos wiedzial dawaj znac
Wesoła.. ech... myslalam, ze chociaz u Ciebie jakos sie ruszy
Kfiatuszek, Tymus na tate pewnie czeka bo jak to tak bez taty sie rodzic :-)

Cześć dziewczyny. Mam dziwny nastrój, śniło mi się że dziś urodzę, Zosia tak kopała że się kilka razy budziłam w nocy. Wstałam jakaś rozbita, oglądałam Dzien Dobry Tvn i był tam reportaż o czworaczkach, ich pierwszych dniach, były takie malusie... i zaczęło się rycze teraz bez powodu i nie mogę przestać...

No to by juz byla przesada... Ale pocieszajace jest to, ze predzej czy pozniej dziecie musi sie urodzic - byle predzej ;-) Umylas schody? ;-)

Nie bo się schylić nie daje rady co mam taki wielki brzuch :-p :-D

wiesz co, o tym samym pomyslalam... z tym, ze wiem ze mam krotka szyjke, ale taka moze byc moja uroda a nic swiadczacego o porodzie... normalnie jak mi powie ze pozamykane to sie tam rozplacze...
ogolnie boje sie tej wizyty, rozczarowanie i niepewnosci kiedy w koncu Ola przyjdzie na swiat.. podobnie chyba czulam sie jak szlam na pierwsza wizyte w ciazy... to mam nadziej bedzie moja juz ostatnia wizyta z córcia w brzuchu, choc ona najwyrazniej polubila pana doktora.

No jak jeszcze dzisiaj mi powie że faktycznie szyjka długa zamknięta to tez sie popłacze ze złości

Ja też się witam -dziś gin o 17 -ech zobaczymy co tam i jak tam;-)
Nie dam rady nadrobić -zawsze byłam fanką bycia na bieżąco ale Was to trzeba kijem na słońce wygonić żeby nadążyć:-p

Witam dziewczynki i zaraz zmykam, muszę do fotografa lecieć zdjęcie do dyplomu pstryknąć (echhh, ja teraz taka piękna,że chyba poproszę, co by fotkę samego brzucha zrobił, on teraz najładniejszy ;-)), potem po wyniki posiewu i tu mam lekkiego stracha bo się o milion bakterii podejrzewam. Za to wczoraj brat z dziewczyną do kina mnie wyciągnęli na Alicję w krainie czarów 3D, kapitalna sprawa. Tylko że siedzimy już w tych twarzowych okularkach, a brat teatralnym szeptem do dzieczyny, "Eeejjjj, jak powiem hasło ERUPCJA, to znaczy,że Aga zaczęła rodzić":-D wbrew jego obawom nic takiego nie miało miejsca. A po południu robię sernik z brzoskwiniami, bo jutro mam obronę pracy magisterskiej, w komisji sami panowie, więc mam nadzieję, że przez żołądek do serca.... :-) Miłego dnia.

]No jak jeszcze dzisiaj mi powie że faktycznie szyjka długa zamknięta to tez sie popłacze ze złości[/COLOR]
rozumiem Was dziewczyny
ja bylam z Hania na wizycie 2 dni przed terminem i mialam szyjke otwartą na 0,5 cm i wyszłam z tej wizyty bardzo załamana... :(
ale tak jak mówiłam teraz mam 1,5 cm od 3 tygodni i też nic nie rusza....
a to na naszym etapie moze byc tak ze szyjka dluga i zamknieta na wizycie a potem sie idzie do domu i siup wody odejda i poród i rozwarcie raz dwa sie robi
takze uszy do góry laski?

Dagsila, Agnieszka
Wy rodzicie same czy rodzinnie?

reklama
U mnie okaże sie w praniu. Bo powiedziałam mężowi że jeżeli zdąży dojechać z pracy i będzie chciał być przy mnie to proszę bardzo. Jeżeli nie będzie się czuł na siłach nie mam zamiaru go zmuszać ani nie bedę miała do niego o to pretensji. Na razie sprawa ciągle otwarta...

Do góry