reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

Witajcie Kwietniowe....

Kwiatuszku, Daga, Wesoła ? Co z Wami ? Bo Agnieszka widzę się zameldowała....

Pełnia była, mam nadzieję, że jakiś kinderek się wykluł...

Ja przez ta pełnię to jakiś schiz miałam... wstałam w nocy wiadomo po co, siadłam na kibelku, patrzę na swój bębenek i sobie myślę: Jejku, ale się najadłam na kolację, że mi tak brzuchol urósł...i zaczęłam się zastanawiać co ja takiego zjadłam...dopiero po chwili dotarło do mnie, że ja po prostu w ciąży jestem :szok::szok::szok::-D:-D:-D..i to 38 tydzień dziś się zaczyna :-)....ubawiłam się sama z siebie :-):-):-)

poza tym niecierpliwie wyczekuję instynktu "wicia gniazda" bo sterta prasowania na mnie czeka, ale jak mówią - ani widu ani słychu.... porażka...

miłego dzionka...

reklama
dzień dobry mamusie.
musze się pochwalić noc przespałam calutka ..nawet raz się nie przebudziłam.... mój organizm chyba wiedział ze dziś czeka mnie ciezki dzień.
juz po sniad. o 10.00 wyjezdzam po męza z pracy, potem urzedy, ktg, zakupy .ufff
katik- wyglada to niefajnie, mam nadzieje ze szybko ci to ustąpi, współczuje.
ella- juz Ci zazdroszcze, ja tez bede sie tak wpatrywac,wpatrywac w dzieciatko i napewno łezka również się zakreci.dzieci to skarb
ba- no to 3-mam kciuki za pierwszy dzień bez męża przy Was
waniliowa- znam tez ten ból z snem... jedynie dziś mi jakoś szybko noc zleciała. najgorsze jest przewracanie się z boku na bok (bo- ból krocza, i twardnienie brzucha i jakis dziwny ból)

w pytaniu na śniad. ma coś zaraz być o : czy ciąża jest sexy?

Ja przez ta pełnię to jakiś schiz miałam... wstałam w nocy wiadomo po co, siadłam na kibelku, patrzę na swój bębenek i sobie myślę: Jejku, ale się najadłam na kolację, że mi tak brzuchol urósł...i zaczęłam się zastanawiać co ja takiego zjadłam...dopiero po chwili dotarło do mnie, że ja po prostu w ciąży jestem :szok::szok::szok::-D:-D:-D..i to 38 tydzień dziś się zaczyna :-)....ubawiłam się sama z siebie :-):-):-)

Hmm swietnie Cie rozumiem, bo wiesz, ja tez mam jakies podejrzenia, ze jestem w ciazy ;-)

Witam kochane:-)
Wiem wiem pewnie miałyście nadzieję na kolejnego maluszka ale chyba ja się nie kwalifikuję:-D:-D
Wczoraj po tych wszystkich dolegliwościach przeszło mi, załamałam się ale miałam jeszcze nadzieję, że w nocy coś się ruszy. Fakt że bolał mnie brzuch jak na @, trochę bardziej niż wcześniej mi się zdarzało, ale niestety nic się nie rozkręciło :-:)-:)-:)-:)-( Czekamy dalej. Ale coś czuję że na pewno do terminu dotrzymam.

A dzisiaj rano dostałam od koleżanki mojej siostry całą siatę ubrań dla Nikoli:-D Większość rzeczy na 3-6 m albo 6-12. Są poprostu piękne, wszystkie firmowe: Next, Mark Spencer itd...Jestem prze szczęśliwa:-):-):-):-):-)

Życzę miłego dnia kochane

Smacznie sobie spałam, aż do momentu, kiedy moje szczęście wparowało do sypialni z okrzykiem Mamuuusiaaa WSTAAAWAAAJ! Ja się pytam Dlaczego? A on mi na to Bo ja wstałem!!! :-D
Na szczęście mąż wyprowadził bydlątko z domku do żłobka :tak:

Mój Janek początek pobódki ma identyczny. Za to koniec jest taki: "Bo juz jest dzień!!!!!!!!!!!!!"
Nie mamy prawa pospać w dzień bo podchodzi ciągnie nas za ręce wskakuje i krzyczy "Nie śpij bo przecież jest dzień!" :-D

Cholera znowu mnie wszytko boli, ale już w nic nie wierze. Mam ten etap co Dagsila i Kwiatek dopóki mi wody nie odejda nie uwierze :-p
A wiecie z czego się wczoraj wieczorem śmialiśmy z mężem?? Że jak pójde do gina dzisiaj to on stwierdzi "Szyjka długa,zamknięta"... no chyba się pochlastam wtedy i załamie...

A wiecie z czego się wczoraj wieczorem śmialiśmy z mężem?? Że jak pójde do gina dzisiaj to on stwierdzi "Szyjka długa,zamknięta"... no chyba się pochlastam wtedy i załamie...

No to by juz byla przesada... Ale pocieszajace jest to, ze predzej czy pozniej dziecie musi sie urodzic - byle predzej ;-) Umylas schody? ;-)

Skoro kazał próbować obydwa to ok. Możliew jest że po prostu żołądeczek musi się przyzywyczaić do nowego mleka. Także narazie spokojnie. Nawet jak dzisiaj nie zrobi kupy to nie ma tragedii. Poza tym tak jak pisze ułanka jeśli Nessi jest spokojna to nic złego się nie dzieje.

Gorzej jest jak stosujesz to samo mleko i nagle nie ma kupek. Ja tak miałam jak przechodziłam z Jankiem z Bebiko 1 na Bebiko 2. Brak kupek przez 1 dzień tylko a wrzask taki że nawet krople nie dawały rady. Zmiana mleka na Bebilon i luz...

Hej dziewczyny!

Ja tylko tak na chwilkę bo jadę do koleżanki przypilnować jej małą bo jedzie do lekarza i nie ma z kim swojej niuni zostawić. Później herbatka u niej i może na jakieś zakupy pójdziemy.

Katik 3mam kciuki aby topaskudztwo szybko ci przeszło i nie było uczuleniem na hormony jak pisze Olapop bo nie byłoby fajnie. Ale wyrzucamy to z głowy,to nie to!!!

Aga i Wronka powodzenia u gina, oby były objawy szybkiego porodu :)))

Monia dobra jesteś :))):-D:-D:-D

Miłego dzionka, odezwę się później :)

reklama
Na wstępie informuję że jednak nie jestem wilkołakiem i pełnia na mnie nie działa... :-(
noc mimo to nie była spokojna
bo moja córcia ma katarek
bardzo niespokojnie spala
a do tego koło mnie w moim łóżku, bo u Hani w pokoju spał mój Tata, jak wiecie miał dyżur
Hania nie była zadowolona z tego że nie spi w swoim pokoiku ale wytłumaczyłam jej jak umiałam że to tylko dziś i dlaczego...
dziś ją dorwałam z otrivinem i psiknęłam do noska
z syropkami już było lepiej bo chętnie je pije
zapodalam więc wapno i lipomal
na wieczór bedzie cebion
i zobaczymy
kurcze miała antybiotyk w lutym tfu tfu oby sie obeszlo
tym bardziej ze ja mam na dniach rodzic
nie wiem jak to bym zniosla ze dziecie chore w domku pod czyjas opieką
jak jej nie przejdzie to w srode nei dzwonie do lekarza i przeczekam swieta i zadzwonie jak bede po terminie...

Katiczku

współczuję i mam nadzieje że szybko zejdzie to dziadostwo!!!

Ella

ile radości i słonka teraz u Was w domu...
widać że promieniejesz

Wronka

czekamy na wieści

Waniliowa
współczuję nocki, Tymuś bardzo kopie nocami ale nie jest tak zle jakoś bym spala gdyby nie to ze dzis z Hanią...

Ba
no to dzisiaj chrzest bojowy :tak: , będzie dobrze, babski dzień
i tak jestes szczesciara ze moglas odpoczac jak mezus byl bo sie na nocki wymienialiscie z mezulkiem z karmieniem
a jak sie karmi piersia to maz nie moze niestety wyreczyc
takze miejmy nadzieje ze masz troszke zapasów energii...

Aniez
moja Hania to mi nawet wgra na emocjach z tekstem: "mama wśtawaj plosę" :) wymiękam po tym nawet jak jest dopiero 6 :-D cwaniara wie jak mnie podejsc

Do góry