reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
Olapolap, po odpadnięciu kikutka można już normalnie przemywać całe ciałko podczas kąpieli:tak:
co do masowania dziąsełek to ja zaczęłam jak Jola ząbkowała (około pól roku)
,
a co do ilości mleczka podawanego dziecku, to zależnie od "wieku"... przez pierwsze 6 tygodni jakieś 60-150 g:confused:

kosmetyki to niestety metoda prob i bledow, bo na kazda cos innego moze podzialac. ja bym od tych tanszych zaczela probowac, bo bardzo bym sie zezłoscila jakby sie okazalo ze krem za 150 zl nie dziala a ten za 13,50 zaczyna cos poprawiac

Elma nie zgodzę się z tobą że nie ma sposobów na kolki u dzieci poniżej miesiąca. Tylko nie każde dziecko reaguje na dany specyfik i trzeba niestety szukać. U nas przy Janku sprawdził się dopiero Esputicon. Podawałam go rano i wieczorem o stałych porach 5 kropel do jedzenia (jak cycusiał to wkrapiałam do buźki i podawałam cyca).

No to miałaś szczęście że pomagało bo u nas nasilało bo tak jak dziewczyny mówią to niedojrzałość przewodu pokarmowego. A infacol i esputikon są z tej samej grupy substancja czynna jest niby inna ale tak na prawdę to to samo. Dobrze ze wam któryś podpasował. U nas pomogła zmiana mojej diety :-) Ale jak tylko skusiłam się raz na orzechy to potem Młoda odchorowała :-p

Witam póki co słonecznie:-)
Niewiarygodny zastój w rozpakowywaniu:confused:. Oj wystawiają dzieciaczki cierpliwość na próbę
Katik super, że tak szybko doszłaś do siebie, Polcia jest przecudna, zakochałam się:tak:

Ola dalej w domu, "pociągająca" jest i przez ten katar kaszlu się do końca pozbyć nie możemy i do świąt posiedzi już w domciu. Ja też sie od niej trochę zaraziłam. Mam nadzieję, że do świąt nam przejdzie

2) W paru miejscach znalazlam wzmianke, ze nalezy masowac dziecku codziennie dziaselka palcem z nawinieta gaza - czy ktoras z naszych forumowych mamus tak robila?

w szkole rodzenia polozna mowila nam o masowaniu dziaselek pod kontem higieny, bo moga sie robic plesniawki i amfy- czy jak to sie tam nazywa. mowila, ze nie wymaga to zbyt wiele zachodu w codziennej pielegnacji babla, ale pozniejsze pozbycie sie ewentualnego problemu jest klopotliwe zarowno dla dziecka jak i rodzicow, a przede wszytkim bolesne dla babla..

Ja dziąsełka codziennie przemywałam gazikiem zamoczonym w przegotowanej wodzie.

Kolki są nie tylko spowodowane dietą mamy, ale przede wszystkim nałykaniem się przez dziecko powietrza w czasie jedzenia. Jednego cudownego sposobu nie ma, trzeba próbować wszystkiego i może coś podziała.

reklama
witam poniedziałkowo.
u nas kolejna ciężka noc, co 2 godz wizyta w wc, a przy tym okropny ból krocza i napięty brzuch.
aaa po sobotniej rozmowie z lekarzem ustawiliśmy sie na cc 14 kwietnia (im bliżej daty porodu tym lepiej - zdaniem lek. ze wcześniejsze cc to tylko odejmowanie punktów małemu i nasze nerwy przez to) chyba że poprostu coś się zacznie dziać i wtedy bez zastanowienia na stół.:tak: a teraz ktg co 3 dni.
dziś plany na posiedzenie nad książkami i nauką:no: jejjjj
no to dziewczynki te już oczekujące maleństw 3-mam kciukasy za Was ;-)
Dagsila- zdrowia ..... aaa ....wczoraj dostaliśmy pieska i zgadnij jak go nazwałam ?:-D:-D:-D dostał imię po twoim futrzaku:-)

Do góry