reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
Ella...mnie sie wydaje ,że to nie dklatego,że miałas cesarke. Ja juz wielokrotnie pisalam. Urodziłam Weronike sn, a pokarmu nie miałam ani kropelki, nic, zero, a cycki flaki. polozne dusiły mi w szpitalu,że raz to prawie z bólu zemdlałam. Musialam córcie dokarmiac sztucznym, żeby cokolwiek jadła, tylko,że ja sie balam,że własnie sie rozleniwi, więc sztuczne podawałam jej strzykawka. W miedzy czasi cały czas wlaczyłam o pokarm, herbatki, laktator itd. W koncu w 4 w zasadzie prawie 5 dobie pokarm sie pokazal i z powodzeniem karmiłam tylko piersią 9 m-cy. Tylko tak jak pisalam wczesniej, ja dokarmialam strzykawką, dlatego córcia sie nie rozleniwila. Mysle, jednak,ze możesz przystawiac ja dalej, pic herbatkę, moze w koncu u Ciebie sie ruszy i jak corcia poczuje mleczko to w końcu załapie.

To też znaczna wina cesarki bo jak sa skurcze i poród SN to mózg dostaje sygnał o karmieniu a przy CC niestety nie . Dlatego w szpitalu w którym ja będę np. podaja oxy najpierw żeby wywołac skurcze a potem dopiero po jakimś czasei tną . Bo to pomaga karmieniu ale nie tylko . Podobno tak lepiej dla dziecka wg mojego doktorka moze i jakas w tym prawda zresztą będę miała porównanie bo poprzednie CC miałam bez niczego i przy karmieniu poległam :(

Happy są kurcze za duże na mojego Adasia, bo rozmiarówka zaczyna się od 3 kg :sorry2:. A poza tym od razu mówię, że nie opłaca się kupować belli, bo praktycznie identyczne są pieluszki made in biedronka, z tym że cena przystępniejsza :tak:. Jak maluch podrośnie to właśnie tych będziemy używać. Cena to ok 28 zł za 80 sztuk :-D.

Sospettosa, Happy jest też mniejsze niż 1 - nazywają się before newborn
Pieluchy Pieluszki Happy Before Newborn dla wcześniaków do 2 kg - 46 szt. - Sklep Internetowy Bliżej Ciebie
A jeśli któraś z Was używa Happy, to w ich sklepie właśnie, do którego wkleiłam link, dostawa powyżej 115 zł jest za darmo, a przy kupowaniu pieluch kartonami są rabaty (mają w sklepie tez np. kosmetyki Belli i inne ich produkty).
I przestań w ogóle mieć takie czarne myśli - jesteś dla Synka NAJLEPSZĄ MAMĄ i takiej Cię potrzebuje!

Justa jak wyjście nie jest już, to poczekaj z odciąganiem, aż Ci się trochę unormuje laktacja, albo Malutka wypije np. tylko z jednej piersi i jej wystarczy. Ale jak musisz już wyjść to nie ma rady i gdzieś między jednym a drugim karmieniem, może w nocy... I do zamrażarki albo do lodówki - w zależności, jak szybko ma byc wykorzystane :-)

Ella jak chcesz karmić tylko piersią, to odstaw butle na bok całkiem. Z butelki dużo łatwiej się dziecku pije, łatwiej leci, więc nie dziwne, że nie chce się z piersią męczyć. Jak wychodziłam ze szpitala to moje dziecię piło 100 ml :szok: na jedno karmienie, a ja byłam w stanie ściągnąć maksymalnie 60ml. Kilka dni trwało, zanim moje piersi zaczęły wyrabiać takie dawki, ale wtedy po prostu 2 dni leżałam sobie niemal non stop z Manią przy piersi i poszło...

Życzę powodzenia, Katik, Forget ogromnie się cieszę z Waszych osiągnięć. Oby tak dalej!

Melduję się i ja!
w sumie niedawno co na doopie siadłam bo od rana mamy akcję sprzątanie. Okna wymyte na błysk- mój Pioter tak się pieścił z tymi oknami że nawet klamki powykręcał i pomył dokładnie, wszystkie plastikowe osłonki powyciągał i wogóle zajęło mu to pół dnia...a ja w tym czasie zdążyłam zrobić obiad i posprzątać kuchnię,łazienkę i zrobić 3 prania:szok:Teraz to już ledwo żyje, tak mnie wszystko boli że nie wiem jaką pozycję przyjąć żeby sobie ulżyć:-Da na dole to tak mnie boli jakby mi miało tam wszystko wypasć czy cóś
Pogoda do bani- leje i wieje....chyba będe musiała się przeprosić z zimową kurtką:wściekła/y:
Ella, Justa, Katik- super że już jesteście w domku ze swoimi księżniczkami!całuski dla nich :tak:

spadam się polenić ....

mam ambitny plan na dziś wejść na moje piąte piętro po schodach i zejść i tak dwa razy
myślicie że ot bezpieczne?
pytam serio
chcę jakoś tą moją macicę rozruszać

Kwiatuszku jak leżałam na przedporodowym to ten sposób lekarz mi polecał na przyspieszenie wyjścia Młodej. Poskutkowało :-) Tyle, że to było w terminie między USG a OM. Teraz ciągle chodzę na to moje 3 piętro, z Młodą na dwa chodzone spacery dziennie i na razie nic się nie dzieje. A propos bilansu: moja tak jak Hania - w domu kilka razy dziennie sama na wagę wskakuje, a u lekarki zaparła się i z ważenia nic nie wyszło.

Pozdrawiam weekendowo Kwietnióweczki

Domek wysprzatany na blysk,miejsce w sypialni na lozeczko zrobione,jutro S je zlozy i wstawimy do pokoju.Na razie lozeczka w posciel ubierac nie bede,bo nie chce zeby sie niepotrzebnie kurz na nim zbieral.Jak juz maly Samuel bedzie na swiecie,to poprosze mojego zeby wszystko ladnie przygotowal:tak::-)

Ja w pierwszej ciazy wchodzilam po schodach z 2-go pietra na 11,odwiedzalam kolezanke i nic mi to nie dalo:no:,ale probowac warto;-)

Ja też dzisiaj troszkę mieszkanko ogarnęłam i teraz sobie odpoczywam.
Iza813 ja też ubieranie łóżeczka zostawiam M, ma wszystko ładnie przyszykowane w jednym miejscu i jak się Wojtuś wkońcu urodzi to z pomocą Natalki przygotują wszystko:-).
Ciekawe co u Dagsili słychać bo dzisiaj się chyba nie odzywała:confused:.

Ella, jak Cie to zainteresuje, wiem,ze w aptece można dostac granulki homeopatyczne Ricinus Communics 5 CH. One są na pobudzenie laktacji. Ja osobiście nie uzywalam, ale pamietam ,że laski na czerwcówkach chwaliły,że im pomogły.

Też łykam- już drugie opakowanie ;-)
Dzięki dziewczyny...może faktycznie może spróbujemy strzykawką albo co...zobaczymy...
Poza tym herbatki hippa, a cyce cisne gniote masuję, odciągam (ale laktator wyciąga zaledwie parę kropel- no nawet 2ml nie są :no:) no i oczywiście małą pijawkę przystawiam ile razy się budzi.. czyli co 2h... padam bez sił, ale próbujemy...może wreszcie zaskoczy..:confused:

reklama
Do góry