reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

witam.

W końcu noc przespana!!!!!!!!!!! :-D bosz jak to cudownie tylko raz wstać na siku i spać głębokim snem przez całą noc, a recepta taka prosta : SPAĆ SAMEMU!!!! :-D
Wstałam nawet rano jak mąż szykował się do pracy i potowarzyszyłam mu w śniadaniu, (Daga wlazła mi na ambicje z tym śniadaniem) zajadając szarloteczkę :-D po czym oczywiście wlazłam jeszcze do łóżka choć spać mi się już nie chciało więc sobie leżałam i rozmyślałam jak to będzie jak niuncia będzie na świecie. no i przysnęlam do 9,30.

W nocy oczywiście śniło mi się, że nie umiałam zajmować się córcią, nie tak ja karmiłam, jakimś cudem zgniotłam ją że była płaska jak postacie z kreskówek po przejechaniu walcem :szok: i że jej główkę uszkodziłam i nie wiedziałam czy mózg jej oderwałam czy co:baffled: masakra! do tego wszystkiego za ścianą mąż przyjmował gości, a jachodziłam wściekła jak osa!

Ale co tam to tylko sen, a ja często miewam głupie sny więc już się chyba przyzwyczaiłam.

Od rana piekne słonko, byłam w sklepie po zakupy i zauważyłam, jak ludzie gapią się na kobiety w ciąży:szok: no cóż kurtka wiosenna się nie zapina więc chodze rozpięta, wcześniej jak pomykałam w zimówce to może nie było widać że jestem w ciązy, a dziś to normalnie jakby jakieś yeti zobaczyli na ulicy... a myślalam że tak ładnie wyglądam w ciązy:cool: :-D:-D

Wesoła widzę, że jednak nie udało Ci się wbić w kolejkę między Margole, Tymka i Boryska :-) no ale szansa jeszcze jest.:-D

Paulka no teściowa prawdziwy skarb.... chyba bym ubiła:wściekła/y:

A MI SIĘ NIC NIE CHCE. LEŃŃŃŃŃŃŃŃŃŃŃŃŃŃŃŃŃŃŃŃŃŃŃ GIGANT

reklama
Tak sobie zaglądam z nadzieją, że któraś coś..., a tutaj nic
Słonko powinno dzieci do wychodzenia zachęcić.
Troszkę popracowałam, (za każdym razem się zastanawiam jak kiedyś było, jak nie było internetu:confused::confused:). Obiadek zrobiłam i w między czasie książkę poczytałam. I tak powoli się zbieram, żeby do przedszkola po Igora jechać, a później na spacer, na jakiś plac zabaw albo rower, niech sobie Mały trochę poszaleje, skoro jutro taka pogoda ma być:-:)-(. Czy to zawsze tak w weekend musi być??:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Jadę jutro do lekarki swojej, ciekawe co mi powie, bo jakoś mnie ostatnio tak w szyjce kłuje.

ja jeszcze ciągnę :-) i chyba jestem tu jedną z nielicznych, którym się nie spieszy :-)

Przyłączam się. Jeszcze za wcześnie, niech Mała przynajmniej do 10-tego siedzi i ciałka nabiera.

Ja mleko też mam kupione ale bebilon.

13x13 z tymi weekendami to takl od zawsze chyba jak się ma wolne to d.. tez się zastanawiałam nad zamiana weekendu he he

Paulka - ja bym chyba baby nie wpuściła do domu wiecej .. co za krowa .

czekam az się młody obudzi i idziemy na spacer

Od rana piekne słonko, byłam w sklepie po zakupy i zauważyłam, jak ludzie gapią się na kobiety w ciąży:szok: no cóż kurtka wiosenna się nie zapina więc chodze rozpięta, wcześniej jak pomykałam w zimówce to może nie było widać że jestem w ciązy, a dziś to normalnie jakby jakieś yeti zobaczyli na ulicy... a myślalam że tak ładnie wyglądam w ciązy:cool: :-D:-D

[/SIZE]GIGANT

u mnie jest dosłownie to samo... bylam dwa dni temu w warzywniaku osiedlowym i mowie do baby 3 kg ziemniaków, a ta zolza w moj mega brzuch wpatrzona jakby z pepkiem rozmawiala i z durnym usmiechem "co prosze" no to ja ze 3 kilo kartofli, ale mialam ochote jej placki zeimniaczane na glowie zrobic... a ze tam trzy obsluguja to jak tylko wlazlam do sklepu to oczy jak 5 zł i patrza te wytrzeszcze - Heidi Klum w sukni od versacze to ja nie jestem, a polska baba w ciazy w cudownie wygodnym dresiku z h&m...no ale tak jak piszesz jakby yeti te kląkwy zobaczyly - przejde sie tamtedy zobaczyc czy myszy oby napewno wszytko wszamały :-D

kochane licze na Was :-) moje kochanie ma 3-go urodzinki i nie wiem co mu sprawic... on oczywiscie chce jako prezent urodzinowy Zosie, ale rozumiecie musze miec cos w zanadrzu :-) macie jakies orgunalne pomysly na prezent?
wierze ze tak

hmm... a poszukaj jakis fajnych t-shirtów z napisem cos o tacie królewny etc. ...
zaraz sama sprobuje cos odszukac i Ci pomoc - czasami sa takie fajne zestawy dla taty i dziecka - mysle ze kazdego faceta cos takiego by rozczuliło :-)

u mnie jest dosłownie to samo... bylam dwa dni temu w warzywniaku osiedlowym i mowie do baby 3 kg ziemniaków, a ta zolza w moj mega brzuch wpatrzona jakby z pepkiem rozmawiala i z durnym usmiechem "co prosze" no to ja ze 3 kilo kartofli, ale mialam ochote jej placki zeimniaczane na glowie zrobic... a ze tam trzy obsluguja to jak tylko wlazlam do sklepu to oczy jak 5 zł i patrza te wytrzeszcze - Heidi Klum w sukni od versacze to ja nie jestem, a polska baba w ciazy w cudownie wygodnym dresiku z h&m...no ale tak jak piszesz jakby yeti te kląkwy zobaczyly - przejde sie tamtedy zobaczyc czy myszy oby napewno wszytko wszamały :-D

U nie czasem jeszcze gorzej bo na mnie to patrza z taka litością współczuciem wrecz na zasadzie -takie ma małe dziecko a za chwilkę drugie bedzie .. jakas chora , porabana , tylko jej współczuć a z drugim to napewno wpadła bo nikt przy zdrowych zmyałach przecież tak nie robi .

hmm... a poszukaj jakis fajnych t-shirtów z napisem cos o tacie królewny etc. ...
zaraz sama sprobuje cos odszukac i Ci pomoc - czasami sa takie fajne zestawy dla taty i dziecka - mysle ze kazdego faceta cos takiego by rozczuliło :-)

Na allegro są sprzedawcy gdzie można body np. zamówić z dowolnym napisem . można coś samemu wymyśleć fajnego :)

kochane licze na Was :-) moje kochanie ma 3-go urodzinki i nie wiem co mu sprawic... on oczywiscie chce jako prezent urodzinowy Zosie, ale rozumiecie musze miec cos w zanadrzu :-) macie jakies orgunalne pomysly na prezent?
wierze ze tak
Dagsila ma fajny pomysł.
Ja mogę dorzuć tyle, że jeżeli tak pasjonuje się fotografią ( o ile pamietam) to zawsze ciekawym prezentem może być dobra książka/album o fotogorafii. Inspiracji nigdy za wiele. Albo idąc w tym kierunku plecak na aparat, bardzo fajne dla aktywnego lub może blenda?

reklama
Was to zostawić na chwilkę i produkcja jest taka że ciężko nadrobić. Ja już padnięta jestem. Byłam z Natalką na bilansie dwulatka i wszystko ok. A jaka mała grzeczniutka była:-) aż ją doktórka pochwaliła:-D. Potem zaszłyśmy do sklepu, no i o plac zabaw trzeba było koniecznie zahaczyć no i ledwo się do domku dotoczyłam:-(. Teraz mała śpi a ja nie umię sobie wygodnej pozycji znaleźć tak mnie kręgosłup boli. Wojtek oczywiście wychodzić nie zamierza bo i po co, niech się mamuśka jeszcze pomęczy;-),no co za uparciuch. Poczytam was troszkę i musze uciekać obiadek robić a straaaaasznieeee mi się nie chce;-).
U nie czasem jeszcze gorzej bo na mnie to patrza z taka litością współczuciem wrecz na zasadzie -takie ma małe dziecko a za chwilkę drugie bedzie .. jakas chora , porabana , tylko jej współczuć a z drugim to napewno wpadła bo nikt przy zdrowych zmyałach przecież tak nie robi .
O tak, ja też to znam, nienawidze tych litościwych i pełnych współczucia spojrzeń. Chyba sobie na koszulce napis zafunduje że ta ciąża jest jak najbardziej planowana:-D. Co za ludzie:no:.

Do góry