reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Witam w ten piękny słoneczny dzionek....
widzę że nasze dzieciaczki dalej uparte i czekją grzecznie w brzuszkach
Ja wyjątkowo się wyspalam- moze tylko miałam 3 wycieczki na siku
wstawiłam pranko, zjem sniadanko i spadam na spacer....
mam dziś w planie wielkie sprzatanie...ale tym się zajmę po południu
miłego dzionka mamusie:-D

reklama
Dagsila- 'książkowo' to faktycznie pediatra powinien doradzić mieszankę- i tu nawet nie chodzi o firmę tylko o ty, czy ma być to mleko 'zwykłe', czy HA, czy w ogóle Nutramigen np. Jednak jeśli chcesz mieć dla spokoju jakieś mleczko pod ręką to kup Nana albo Bebiko- są łatwo dostępne. Enfamil jest mlekiem 'aptecznym', Nan Activ- też dobry wybór, ale nie wszędzie jest.

Poza tym, jak urodzisz to 3 dni będziesz w szpitalu- możesz wtedy pogadać z położnymi i pediatrą i męża posłać do sklepu :tak: Przez 3 dni na bank kupi co trzeba :-D:-D:-D

Dobra- szykuję się do pracy- proszę trzymać kciukasy, żebym tym razem z asystentką utrafiła, bo z dziecięciem u piersi to ja sobie nie wyobrażam rozmów kwalifikacyjnych (hehehe).

Witajcie kochane
U nas tez piekna pogoda,slonko swiecie i na dworze bardzo wiosennie jest:-) takze dzisiaj po popoludniu jak odbiore Szymcia w przedszkola pojdziemy na plac zabaw niech maly sie wybiega:-)
Daga,Kwiatuszek ja w pierwszej ciazy masowalam brodawki,bo taki masaz podobno powoduje wydzielanie sie oksytocyny w organizmie,i u mnie po takich regularnych masazach pojawialy sie skurcze,nieregularne no ale zawsze to jest cos,zawsze mozna meza o pomoc poprosic;-) a kto wie moze to zadziala i akcja sie rozkreci:tak:

Witam się w piątkowy poranek... my już po śniadanku, zaraz czas na wafelki czekoladowe :-D mniam... o 13:30 mam wizytę u gin, mam nadzieję, że wszystkie wyniki mam w normie :eek: no i że po wczorajszych robotach domowych szyjka jest nie za krótka...

Nie chcę marudzić od rana -ale gdzie ten wiosenny dzień? słońce? i 18 na +???:confused::confused::confused: u mnie chmury -coś tam niby świeci zza nich ale to nie to:sorry2:

Koło południa trzeba iść na spacer i korzystać bo jutro ma lać:baffled: standardowo -weekend -zastanawiam się czy jakby zamienić dni -żeby wtorek i środa (zamiast soboty i niedzieli) były wolne to i pogoda by działała na złość:-p

Nie wyspałam się dziś -dlatego marudzę:sorry2: moje dziecię o 3 zaczęło się bawić z ręką tatusia w "przesuń ciepłą dłoń to ja przesunę pupę" i tak się gramoliła z boku na bok -po czym tatuś poszedł spać a dziewczynka nie:-p

Miłego dnia kobietki -jeszcze się odezwę:tak:

tak teściowe to koszmar ale tesciowe we snie to jeszcze wiekszy koszmar
Paulka a ta wzmianka ze urodzilam :) to akurat element Twojego snu który mógłby sie szybko spełnić :tak::tak::tak:

Daga, ja zrobiłam tak, że kupiłam to mleko którym Młodą karmili w szpitalu. I to było NAN (warto sobie porównać ceny, bo ono np. w tesco czy biedronce jest po 11-12 zł, a w innych sklepach i aptekach po 18). Stało nie używane do 8 miesiąca... Teraz 1 też już czeka, ale mam nadzieję, że znów nie zużyję zbyt szybko.
A suwaczek aż optymistycznie nastraja!

Ba korzystaj, że Ness śpi i też sobie poleż :-)

Dobrego dnia, udanych spacerków, bilansów i porządków.

reklama
Witam Was ze słonecznego Zgorzelca tym razem;-)
Siedzę sobie w parku na ławeczce z laptopem na kolankach i wystawiam brzucho do słonka:-)
Mój M. poszedł na jakieś ekspresowe spotkanie, a ja z Leną się dotleniam. W nagrodę za cierpliwe czekanie mamy obiecane po spotkaniu zakupy:-)
W związku z tą wyprawą wstałam dziś przed 8:00. Za każdym razem jak uda mi się tak wcześnie wstać to sobie obiecuję, że będę tak częściej bo tyle można zrobić, tym bardziej jak pogoda taka wiosenna. Później ze wstawaniem jest różnie i zwykle ruszam tyłek z łóżka ok. 9:30 :/
No, ale nieprzespane noce dopiero przede mną, więc M. się śmieje że mam korzystać póki mogę i spać do oporu.
Szkoda, że na zapas wyspać się nie da:-)
Miłego dnia Wam życzę!!

Do góry