reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

ja już postanowiłam jutro wstaję o 8 smażę naleśniki z serem a potem zaczynam wielkie sprzątanie a po 14 przyjeżdża mamusia i będzie myła okna (kochana kobieta).
koniec tego lenistwa dzisiejszy dzień zaliczam do przebimbanych :baffled::baffled::baffled:

I jak mamusia? Dałaś radę z tymi naleśnikami ?

witam Kwietnioweczki, zaczynam sie martwic bo moj malec ma od trzech tygodni 2700g (mierzone na trzech roznych aparatach usg), i nie wiem czy sie martwic, w poniedzialek ide na ktg i szpitalne usg wiec jezeli dalej bedzie mial 2700g to sie zaczne chyba martwic :(... a jak wy myslicie??...

ja bym się nie martwiła, tym bardziej, że popatrz na Justę - lekarze ważąc maleństwo w brzuszku twierdzili, że mała ma 2-2,2, kg, a tu 2,8 wyskoczyło :-)

Daga, gratuluje suwaczka !

I witam się Kwietniowe,

piękny dzień się szykuje, słonce mi daje po lapku, że nic nie widzę....chyba mnie chce z łózia wykurzyć, hehe...nie tak łatwo kochane słoneczko, nie tak łatwo :cool:. Roletkami potraktuje i pozamiatane :tak:. Ja dziś pobijałam w nocy rekordy w sikaniu, potem już nawet nie liczyłam - kurcze, coraz bardzie podoba mi się wizja zaścielenia spanka w wannie, bo stamtąd bliżej do wc :-:)-:)-(, ehhhh.....

reklama
Ja tęż dzisiaj z Natalką idę na bilans dwulatka, mam nadzieję że mała będzie grzeczna:-), jakoś się nie umiałam tam wybrać ale w końcu trzeba;-).
Wronkaja też tak mam, po spacerku z Natalką normalnie padam,masakra. A dzisiaj mała już od samego rana mnie męczy że chce na huśtu:-D.

Ogladam DDTVN, mówia o ubrankach dla dzieci. Podobno co 10 ubranko jest szkodliwe dla dziecka. Przestrzegaja ,żeby sprawdzac metki i dokładny sklad bo ubranka mogą zawierac niebezpieczne zwiazki chemiczne:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

To jest jakaś paranoja normalnie:wściekła/y:, jak nie trujace wózki, to kosmetyki z parabenami i teraz ubranka:szok::szok::szok::szok::szok::no::no::no::no::no:. Ludzie gdzie my żyjemy:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Niedługo to bedzie sie trzeba zamknąc w domu i nigdzie się nie ruszac , bo wszedzie będzie cos trujacego:szok::wściekła/y:

Witam w piątkowy ranek

Gosiek, dziwne masz z tymi zwolnieniami… może lekarz Cię polubiła, albo jeśli chocisz prywatnie, chce wyciągnąć kasę
Kinguunia, to żeby tatuś mógł uznać dziecko (czyt. dał mu swoje nazwisko) trzeba najpierw odbyć wizytę do USC czy wystarczy to zrobić po narodzinach dzieciaczka jak będzie się brało akt urodzenia
Kwiatuszek, co do szczepionki na meningokoki, to zgadzam się z Tobą, że warto… szczególnie, że Hania idzie do przedszkola, a do tego ta częsta sepsa
Poza tym pierwszy rok jest zazwyczaj chorowity… okres adaptacyjny
Chorowity Twój mąż… mam nadzieję, że do czasu porodu stanie na wysokości zadania… zdrowy
Agaata, ale mi smaka zrobiłaś tą szarlotką… no i oczywiście czekam na nowe kulinarne wyczyny
Kittek, aż zapachniało wiosną od Twoich kwiatowych zakupów…
Paulka, nie ma jak w domu… teraz sobie spokojnie czekaj na właściwą chwilę… ale mała Ci zrobiła próbę generalną
a sąsiadka… przerażające
E.salamandra, maluszkowi na pewno nic się nie stało… gorzej z twoim samopoczuciem
Jestesaniołkiem, jak dla mnie waga Twojego facecika jest w normie…
Ba, dobrze, że mała prawidłowo przybiera na wadze… ale widzę, że Ty nie możesz przeboleć końca odciągania mleczka… a przecież Twoje zdrowie jest bardzo ważne, a jak sama widzisz sztuczne mleczko nie szkodzi Vanessie
Ulanka, u nas sezon też zainaugurowany… od środy spędzamy na dworku około 5 godzin, z przerwą na drzemkę… od razu lepiej jak nie trzeba się w domu kisić i wymyślać dla dziecka żadnych atrakcji
Wronka, to widzę, że jakaś przygaszona jesteś… ja też czuję, że mogłabym urodzić, a z drugiej wcale mi się nie spieszy

Ps. czy dostałaś moją wiadomość na PW?

Moja siostra wróciła ze szpitala… podobno taki boom, ze łóżek nie mają i szybko się pozbywają mamuś… już zapomniałam jak Jola była taka mała… jak wczoraj wzięłam Szymonka na ręce, to wydawał się taki malutki… za to mała była wniebowzięta wszelkim sprzętem związanym dla dziecka i samym „Symusiem”… mam teraz na kim ćwiczyć przyzwyczajanie starszego dziecka do nowej osoby w domu

To na tyle… może potem zajrzę co u W słychać… miłego dzionka:-)

Ostatnia edycja:
Witam was dzisiaj w ten piękny dzień:-)
Ja miałam nadzieję, że w nocy się coś ruszy ale NIC!!! I dzisiaj też coś czuję że nic z tego nie będzie. Miałam nadzieję że po ściągnięciu pessaru i do tego 2 cm rozwarcia z odchodzącym czopem to się ruszy. CZEKAM DALEJ:-)

Dzisiaj taka piękna pogoda że szok - o 8.00 rano u mnie na termometrze 17 stopni:-) Muszę się dzić wybrać na spacerek bo szkoda takiej pogody. A napewno zaliczę odpoczynek na tarasie:-)

Miłego dnia kochane

dziewczyny mam takie pytanie

nastawiam sie na karmirnie cyckiem, ale oczywiscie musze byc przygotowana na jakies niepowodzenia i chce miec w domu jakas mieszanke mleka modyfikowanego. a w zwiazku z tym ze termin porodu niby swiateczny, wiec nie chce zostawiac takiej sprawy zaaferowanemu mezowi, ktory bedzie musial szukac otwartej dyzurujacej apteki - i tez nie wiadomo czy by cos dostal ( bo niestety u nas w miescie to bywa z tym tragedia).

czytam od jakiejs godziny strony producentow i poradniki jak wybrac mleko i zgupialam. nie ukrywam ze patrze tez na cene, bo jak przyjdzie mi karmic Olcie mieszankami to nie chce zbankrutowac ( oczywiscie jesli trzeba bedzie i jedyna odpowiedznia bedzie ta za 50 zl na 400g to bedzie taka kupowana).

no ale nie wiem czy kupic taka HA - niby u nas w rodzinie alergikow nie ma, ale przeciez moze byc roznie i moze lepiej od razu zabezpieczyc sie produktem antyalegricznym. czy moze nie przesadzac i kupic zwyklą 1.... ????

wybor jest duzy Humana, Enfamil, Bebiko, Bebilon, Nestle Nan - wydaje sie najrozsadniejszym wyborem to ostatnie, ale cholera nie wiem.... nie chce kupowac 5 roznych opakowan, bo co ja z tym zrobie, ale musze tez miec cos, zebym wiedziala, ze jestesmy przygotowani na kazda ewentualnosc..

doradzcie cos, bo sie pogubilam..

Jaaak śliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiicznie dziś na dworze !!!!

Idę zaraz na ogród troszkę poodychać wiosną. Mąż mi wczoraj kwiatków nie posadził bo późno wrócił, a poza tym się posprzeczaliśmy. Dziś sama kilka posadzę w gazonach to będę miała wyżej i wygodniej :-)

Tymuś wybieraj (zawsze możesz się szykować na jutro to więcej prezentów będzie :-D) :)))

Miłego dnia kwietnióweczki!

dziewczyny mam takie pytanie

nastawiam sie na karmirnie cyckiem, ale oczywiscie musze byc przygotowana na jakies niepowodzenia i chce miec w domu jakas mieszanke mleka modyfikowanego. a w zwiazku z tym ze termin porodu niby swiateczny, wiec nie chce zostawiac takiej sprawy zaaferowanemu mezowi, ktory bedzie musial szukac otwartej dyzurujacej apteki - i tez nie wiadomo czy by cos dostal ( bo niestety u nas w miescie to bywa z tym tragedia).

czytam od jakiejs godziny strony producentow i poradniki jak wybrac mleko i zgupialam. nie ukrywam ze patrze tez na cene, bo jak przyjdzie mi karmic Olcie mieszankami to nie chce zbankrutowac ( oczywiscie jesli trzeba bedzie i jedyna odpowiedznia bedzie ta za 50 zl na 400g to bedzie taka kupowana).

no ale nie wiem czy kupic taka HA - niby u nas w rodzinie alergikow nie ma, ale przeciez moze byc roznie i moze lepiej od razu zabezpieczyc sie produktem antyalegricznym. czy moze nie przesadzac i kupic zwyklą 1.... ????

wybor jest duzy Humana, Enfamil, Bebiko, Bebilon, Nestle Nan - wydaje sie najrozsadniejszym wyborem to ostatnie, ale cholera nie wiem.... nie chce kupowac 5 roznych opakowan, bo co ja z tym zrobie, ale musze tez miec cos, zebym wiedziala, ze jestesmy przygotowani na kazda ewentualnosc..

doradzcie cos, bo sie pogubilam..

DAGSILKA w zasadzie to mleczko modyfikowane powinien Ci dobrac pediatra. Ja jak nie mialam pokarmu (przez pierwsze 4 doby), poszlam do pediatry jeszcze w szpitalu i ta powiedziala że moge dac Bebiko. I tak córcia ze strzykawki bebiko dostawała,no a poxniej juz tylko cyc przez 9 m-cy. Jak juz ja odstawiłam to jechalysmy tez na Bebiko. Jednak tak jak napisałam wczesniej, samemu nie powinno sie decydowac tylko konsultacja z pediatra.

reklama
Nadrobiłam wątek pobierznie :-p
Meldujemy się ciągle 2w1. Chociaz w nocy tak mnie rąbało (podobne to było do bóli przy pierwszym porodzie) a tu dooopa. Przeszło. Tyle że nie spałam od 1 do 4:30. O 11 przyjeżdża po nas mama żebym nie siedziała sama cały dzień w domu bo teść dzisiaj na rano i popołudnie, teściowa dopiero o 17 z pracy a mężuś dopiero po 15 z Warszawy wyjeżdża...
Może się odezwe od mamy.

Miłego dnia kwietnióweczki

Do góry