reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Ba, sospettosa trzymam kciuki, żeby Wam się udało z karmieniem piersią :tak:
a jak się nie uda tragedii tez nie będzie;-)

Z resztą takie mieszanie pokarmów nie jest zdrowe, dzieciątko może nabawić się kolek.

.

nie słyszałam nigdy takiej teorii:sorry2:

co do wody z glukozą, też nigdy nie podawałam, teraz może jeszcze nie zaszkodzi maluchowi, ale jak pojawią się ząbki to ryzyko próchnicy bardzo wzrasta. A odzwyczaić od picia słodkiej wody jest trudniej niż teraz przyzwyczaić do samej wody.

reklama
DZIEN DOBRY,

my nadal w komplecie. noc nieprzespana, ale wszytko nieregularne, ale cholernie bolesne...
ide odsypiac i czekam na wiesci od Elli :-)
Wronka, moze to chodzilo o ta polnoc co bedzie dzisiaj.... hmm... ;-)

Aga Twoj Sebus jak Travolta, hehe a moja Margol jak Olivia Niuton John ( czy jak to tam sie pisze :-) ) w czasach swej najwiekszej ruchliwosci byla, bo teraz spokojniejsza troszke :-)

milego dnia

a jestem ciekawa jak Tymus dzisiaj, bo wiosna cala para, a jak juz Tymus sie zdecytuje to chocby nie wiem co Margol musi tez wylez :-D

Ella juz pewnie w szpitalu! :szok::szok::szok::-D:-D:-D

BTW. czeka mnie jeszcze jutro egzamin, trzymajcie kciuki.

O ktorej ten egzamin? Nauczylas sie?
:tak:

WRRRRRRRRR ale jestem zła zamknęli szpital bródnowski do 10 kwietnia i wszystkie ciężarówki kierują do szpitala w Wołominie gdzie chcę rodzić a ja mam termin na 7 kwietnia - mogę się tylko modlić o to że jak zacznę rodzić to nie będzie przepełnienia i nie zechcą mnie nigdzie odesłać:wściekła/y: albo wyląduję na korytarzu z braku miejsc. Wkurzona jestem !!!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Jak masz termin przed 7 kwietnia, to moze nastaw sie na porod 2 tygodnie przed terminem ;-)A tak na powaznie, to trzeba byc dobrej mysli, moze akurat wtedy nie bedzie oblozenia..
.

Cześć Dziewczynki!
Witam się już z Wami pisząc, gdy Malutki śpi w pokoju obok :-D :-D :-D
Nie miałam do nikogo z Was namiarów więc nie było jak napisać. 18-go marca urodził się nasz Synuś :-)
Był to koniec 34 tygodnia, Malutki jest wcześniaczkiem ale jest zdrowy. Teraz już tylko do przodu.
Pozdrawiam Brzusie i Dzieciątka.

Cześć Dziewczynki!
Witam się już z Wami pisząc, gdy Malutki śpi w pokoju obok :-D :-D :-D
Nie miałam do nikogo z Was namiarów więc nie było jak napisać. 18-go marca urodził się nasz Synuś :-)
Był to koniec 34 tygodnia, Malutki jest wcześniaczkiem ale jest zdrowy. Teraz już tylko do przodu.
Pozdrawiam Brzusie i Dzieciątka.

ale super:-)
najwazniejsze ze Bąbel zdrowy:-)

oczywiscie czekamy na fote przystojniaka :-D

wszytkiego dobrego

Dziękuję :*
Mamy jeszcze troszkę strachu, bo Malutki jest mniejszy i musi przybierać na wadze. Ma ładny odruch ssania ale przez to, że jeszcze miesiąc powinien być w brzuszku śpi dużo i trzeba Malutkiego bardzo długo budzić przy butelce, bo nie chce dużo jeść. Dokarmiam Go swoim mlekiem sciągniętym z laktatora, bo przy cycu zasypia i choć chwyta to nie ciągnie mleka ale będziemy nad tym pracować i na pewno uda się :-)
Trafiłam na wspaniały personel medyczny, cesarkę miałam w trybie expresowym. W szpitalu Dzieciątka są przy Mamach i położne uczą jak się takim maleństwem opiekować, to niesamowicie cenne lekcje.

Wiem, że jest lista ze zdjęciami urodzonych Dzieciątek :-) ale nie wiem jak i komu przesłać.
Pozdrawienia :*

reklama
Asiu, a jak sie czujesz? Jak dochodzisz do siebie po cc? Ale Ty musisz byc szczesliwa majac swojego syneczka przy sobie :-) Moze opisalabys w watku o relacjach z porodow jak to u Ciebie wygladalo, jak sie zaczelo, czemu w ogole lekarze zdecydowali sie na cc 18.03?

Edit: Poczytalam Twoje ostatnia posty przed porodem - udalo sie ufarbowac wlosy? ;-) Wyglada na to, ze jednak te bole jak miesiaczkowe, to faktycznie oznaczaja, ze cos sie zbliza ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry