reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

ja sie nie spiesze ale moje malenstwo tak. Mam nadzieje ze jeszcze ten tydzien wytrzymam i najlepiej zeby dopiero po swietach Malutka pomyslala o opuszczeniu brzuszka. A tobie sie spieszy ? :)
no ja muuuusze wytrzymac do 10.04. na wyplate P. by zakupic to co mi jeszcze zostalo do kupienia....
mam nadzieje ze Mlody wytrzyma, ale raczej sie nie psieszy, teraz wystrachal sie chyba tego chorobska i bylo ciezko w nocy.... ale ja wole by tam se jeszcze posiedzial i przytyl i wogole...

reklama
Półtorej dnia mnie nie było a tu takie wiadomości: Katik urodziła:-):-):-):-):-) Cieszę się bardzo, wycierpiała się to się jej już należało:-)

A ja wczoraj miałam dużą imprezę rodzinną i ogólnie jestem zadowolona. Bo oprócz dyskusji na temat wybranego przez nas imienia dla małej - Nikola, to poza tym wszystko oki. Wręcz się czerwieniłam bo tyle komplementów usłyszałam - ,że ciąża mi bardzo służy, że mam mały brzuszek itd...:-) Nie powiem fajnie takie rzeczy usłyszeć jak się jest 2 tyg przed terminem porodu:-)
Mnie jeszcze nic nie zbiera, słyszałam gdzieś że dziecko przed porodem staje się mniej ruchliwe także ja chyba prędko nie urodzę bo moja się tak wypina i szaleje że szok:-) Boli mnie czasem wieczorem podbrzusze jak na okres ale nie jest to jakiś duży ból i od czasu do czasu mam kłucie w szyjce (ale to może przez to że mała naciska główką). Oprócz tego drętwieją mi bardzo ręce i już trochę puchnę - ale to nie są oznaki porodu:-) Mój M mówi cały czas do brzucha - nikolka wychodź:-D Już się nie możemy doczekać także ja bardzo wypatruję oznak porodu.

Dzisiaj mamy jeszcze spóźnionych gości także znów trzeba będzie siedzieć:-) I oczywiście skorzystać na koniec z wszystkich specjałów - bo potem połowy nie będzie można jeść.

Życzę miłej niedzieli:-)

Wróciliśmy z weselicha w dwupaku :-D W środku nocy zjechaliśmy do domu, najadłam się jak mały bąk i rano oczywiście to odchorowałam. Ale co tam- bardzo ładne wesele :-D

Katikową na szczęście 'wypakowali'- to już wołało o pomstę do nieba, co oni z nią tam wyprawiali!

Teraz czekamy aż Kubek wstanie i pójdziemy na małyspacerek 'koło słupa' (żeby się przewietrzył).

Cześć dziewczyny,
Ja tylko na chwilkę, bo dzisiaj zabiegana jestem...

dzisiaj miałam mało przyjemny sen...
śniło mi się, że Kubuś był już z nami na świecie... ale dopiero w domu pozwolili mi go zobaczyć, poszłam do niego do pokoju a on wyskoczył z łóżeczka... wzięłam go na rączki a on cały się naprężał i wyginał... miał porażenie mózgowe... to było okropne... tak się w śnie rozryczałam, że się obudziłam...

kochane, powiedzcie mi jak to w końcu jest z tym becikowym - komu sie nalezy i co trzeba przedstawić?

Każdemu się należy. W gminie musisz przedstawić akt urodzenia dziecka plus do tego dowody obojga rodziców do wglądu. większość gmin na swoich stronach udostępnia formularz do wypełnienia.

Cześć wszystkim

Śliczne te dzieciaczki marcowo-kwietniowe.
Ja tylko tak odmeldować się, bo zaraz gości mamy, ale musiałam sprawdzić czy nie ma niespodzianek nowych

miłego popołudnia

tak, teraz TO jest podstawa do wydania becikowego bez zaswaidczenia ze bylas pod ciagla opieka lekarska juz przed 10tc nie dostaniesz becikowego.... no i oczywiscie tak jak kici powiedziala, akt urodzenia dziecka i dowody rodzicow (opiekunow).

reklama
Scopolan – jest preparatem zawierającym w swoim składzie hioscynę o działaniu rozkurczowym . Zaleca się go do zwalczania dolegliwości bólowych w stanach skurczowych przewodu pokarmowego (w kolce jelitowej, w zespole jelita drażliwego), dróg żółciowych, moczowych i bólów menstruacyjnych. Ponadto może być stosowany jako środek pomocniczy w diagnostyce.

Wskazania:
stany skurczowe i zapalne dróg żółciowych i pęcherzyka, choroba wrzodowa żołądka i dwunastnicy, wymioty po narkozie, skurcze i zaburzenia czynności ruchowej żołądka i przewodu pokarmowego, zaparcia spastyczne, skurcz odźwiernika. Jako środek pomocniczy w różnicowaniu niedrożności jajowodów, w diagnostyce radiologicznej przełyku, żołądka, dwunastnicy i dróg moczowych.

Przeciwwskazania :
jaskra, pierwszy trymestr ciąży i okres karmienia piersią, przerost gruczołu krokowego, zaparcia atoniczne, niedrożność porażenna jelit, uczulenie na alkaloidy tropanowe, nadwrażliwość na pirazolony, leukopenia.

wg tego co cnalazlam w necie nie ma przeciwskazan na tym etapie ciazy i nospa naprawde juz nie dziala a wielu kobietom lekarze zalecaja scopolan.... zrob jak uwazasz Kochana :)

Do góry