zielona maupa
Na skrzydłach melancholii
haha tequila wroci do lask - dobre, ale to ze meksykanczycy potrafia sie bawic to fakt, chyba nigdzie na swiecie ludzie tak super nie tancza jak wlasnie oni i kubanczycy! ja w szoku bylam jak widzialam jak oni sie potrafia poruszac, a dziewczyny to juz nie wspomne...na kubie to wogole muzyka jest wszedzie i w tancu to im chyba nikt nie dorowna...nigdy nie zapomne jak bylismy na takim ich muzikalu i jak oni tam tanczyli i co oni wyprawiali to jak sobie przypomne to mam nadal gesia skorke i plakac mi sie chce, cos wspanialego, chcialabym sie nauczyc tak tanczyc, ale tego chyba nie mozna sie nauczyc - oni to juz jakos we krwi maja napewno cala rodzinka twojego meza tez to potrafi...
Mi nie podoba sie meksykanski sposob tanczenia. Niby tance te same co na Karaibach i w calej Ameryce srodkowo-poludniowej, ale sposob ich wykonania zupelnie inny. Nazwalabym go kanciastym. Meksykanie, poza wspomnianym przeze mne wczesniej, szarpaniem ramion partnera, ruchy nog bardzo czesto wykanczaja ¨wykopami¨. Ta manera strasznie mnie mierzi. I okazuje sie, ze nie wszyscy sa wspanialymi tancerzami, niektorzy sa nawet bardziej kolkowaci niz ja. No i oczywiscie trzeba pamietac, ze Meksyk jest ogromny i im blizej poludnia, czy poludniowego wschodu tym piekniej ludzie sie ruszaja, im blizej polnocy tym muzyka gorsza (cos na wzor rodzimego disco polo pomieszanego z wiejska kapela : [video=youtube;HNzpkSRO9n4]http://www.youtube.com/watch?v=DLU6640K63E&feature=related[/URL] http://www.youtube.com/watch?v=HNzp...do domu - Stolica - TVN Warszawa - 19.03.2010
Dyrektor szpitala św. Zofii: "Przepraszam" - Stolica - TVN Warszawa - 19.03.2010
do tego jeszcze to:
Warszawa: Oddział położniczy czasowo zamknięty z powodu grzyba na ścianach - - Polska - Fakty w RMF24 - najświeższe wiadomości
w głowie mi sie to wszystko nie miesci[/QUOTE]
Ciesze sie, ze z R wszytko OK.
Na brak samochodu najlepsze sa taksowki , no mnie rodzaca jakis taksowkarz bedzie musial zabrac do szpitala, bo samochodu niet. No ale juz doczytalam, ze Twoi staruszkowie postanowili oddac Wam jedna ze swoich furek, wiec problem sie rozwiazal sam
Obejrzalam ten program, do ktorego zalaczylas link i w glowie mi sie nie miesci to, co dzieje sie w CYWILIZOWANEJ Polsce...
Mialam dzis sen, ze zaczelam rodzic. Najciekawsze w tym snie bylo to, ze bylam w domu niezyjacych juz dziadkow gdy zaczela sie akcja porodowa. Oni tez byli w tym domu, ale bardzo schorowani i caly czas sie martwilam, ze moja babcia wstanie z lozka i cos mi zrobi... Obudzilam sie z niewielkim bolem podbrzusza i ciagle mnie tam cmi, jak na okres tyle ze zdecydowanie slabiej.