reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

wronka gdzie ja na ten priv mam napisac do Ciebie,bo ja troche taka niekumata jestem.
kliknij na mój nick, a potem na "prywatna wiadomosc"
Witajcie,
ja tylko na chwilkę bo do 18:00 jestem w pracy.
Wpadła mi tu przed chwilą księgowa i stwierdziła, że niedługo urodzę - podobno to po mnie widać <szok>
Usłyszałam to samo od fryzjerki w tym tygodniu i wciąż się zastanawiam, jak to widać:-)
Fotograf mi napisał, że niebawem fotki dostaniemy, więc doczekać się nie mogę i może oglądając siebie na zdjęciach te objawy rodzenia zobaczę;-)

Dagsila, jak już w Złotoryi będziesz to moje okna też sobie na listę wpisz;-)

Poza tym wybitnie miło u nas dzisiaj, bo premia przyszła, więc nastrój się poprawił mimo tego, że śnieg ciągle pada:/
Niektore kobiety [przed porodem zmienaja sie na twarzy, nos staje sie większy, albo usta pelniejsze niczym "Angelina Jolie"..hehehe, wiec może się zmienilaś:)
Ja się właśnie boje porodu dlatego że nie wiadomo czy dobrze pójdzie ,różnie bywa przecież i nie jest udowodnione naukowo że jak pierwszy poród był łatwy to drugi musi być też łatwy.
A komplikacji widzę że jest dużo,prawie wszędzie porody naturalne równają się z cesarkami.:szok:
Ja tam ide z nastawieniem,że ten będzie łatwiejszy od poprzedniego,że mnie nie natną i bedę śmigac już na drugi dzien, innej opcji nie ma i koniec:)

reklama
Elvie jak juz tam do Was dojade z myciem okien to juz nie bede zadnego domku omijac ( jakbys w nocy uslyszala,ze ktos szoruje Twoje szyby to nie zrzucaj z drabiny tylko herbata poczestuj ;-) ) :-) wiec strzezcie sie :-D

Wronka moim marzeniem jest bez nacięcia ale u nas w szpitalu to opcji nie ma wszystkie po kolei tną!! Też mam zamiar nie okazywać tego że się boję ale im bliżej tym bardziej się boje że będzie coś nie teges bo mam cukrzyce a dzieci podobnież wtedy większe się rodzą a ja wąska w biodrach i już syna co 3.700 ważył wyciskały mi na chama.https://www.babyboom.pl/forum/members/wronka-6663.html

Wronka moim marzeniem jest bez nacięcia ale u nas w szpitalu to opcji nie ma wszystkie po kolei tną!! Też mam zamiar nie okazywać tego że się boję ale im bliżej tym bardziej się boje że będzie coś nie teges bo mam cukrzyce a dzieci podobnież wtedy większe się rodzą a ja wąska w biodrach i już syna co 3.700 ważył wyciskały mi na chama.https://www.babyboom.pl/forum/members/wronka-6663.html

ja tez dosyc wąskie biodra mam, a jakoś córcie 4100 wypchnęłam, a moje dzieci to jeszcze maja tedndencje do dużych główek, córcia miala 37cm, a synus tez juz ma sporą. Jak bylam na usg w 35 tyg to główka wskazywala na 38t 2d. Także nie powiem trochę stracha mam, ale staram sie myslec pozytywnie:)

ja tez dosyc wąskie biodra mam, a jakoś córcie 4100 wypchnęłam, a moje dzieci to jeszcze maja tedndencje do dużych główek, córcia miala 37cm, a synus tez juz ma sporą. Jak bylam na usg w 35 tyg to główka wskazywala na 38t 2d. Także nie powiem trochę stracha mam, ale staram sie myslec pozytywnie:)

A to nie pocieszyłaś trochę ale kurcze bez nacięcia to i tak nie da rady to będę się musiała męczyć :-)
Mam nadzieje że i tym razem mnie tak elegancko zacerują że nic nie będzie mnie ciągnęło i bolało. A przy tym szyciu to padł tekst "ale pani ma kruchą szyjkę"

Elvie jak juz tam do Was dojade z myciem okien to juz nie bede zadnego domku omijac ( jakbys w nocy uslyszala,ze ktos szoruje Twoje szyby to nie zrzucaj z drabiny tylko herbata poczestuj ;-) ) :-) wiec strzezcie sie :-D

Dagsilka, a może o Wrocek zahaczysz? Ja mam tylko 17 szt okien ale za to niewysoko, to na pewno po tym urodzisz...no i herbatkę dobrą też mam...i jeszcze by się sernik wiedeński znalazł :-)

Mnie się jakoś dzisiaj zaczęło wydawać, że brzuch mi się obniżył. Mam nadzieje, że to tylko moje urojenia, bo ja chce dopiero w kwietniu.

A mnie się cały czas wydaje że mi się brzuch obniża, tylko jakoś nikt tego nie chce potwierdzić :-( u mnie chyba jeszcze za wcześnie....

Mnie się jakoś dzisiaj zaczęło wydawać, że brzuch mi się obniżył. Mam nadzieje, że to tylko moje urojenia, bo ja chce dopiero w kwietniu.

Mnie też się tak wydaje i mój m. też tak twierdzi.Ale najdziwniejsze jest to że czuje go tak nisko że aż boje się jakiego kolwiek zbliżenia a mam taką ochotę że codziennie po nocach mi sie śni.

reklama
Dziekuje wronka za dopisanie.:-)Mam pytanie do Aniash.Ty masz cukrzyce tylko ciazowa czy taka normalna.U mnie po obciazeniu 50 wynik mialam 175,pozniej zrobiona mialam setke i wyszlo w normie,ale mimo wszystko mierze cukry sama w domu no i wyniki mam nie za ciekawe bo np. dzisiaj godzine po sniadaniu mialam 180. sama nie wiem co o tym myslec

Do góry