reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
Witam kobietki i wasze maleństwa:-)
Kilka dni bez forum a tu tyle wiadomości:tak:

Zielona sto lat kochana no i szczęśliwego rozwiązania:happy2::happy2::happy2:

Katik uparta ta twoja szyjka;-) szkoda że nie możemy się zamienić bo moja z tych rozwierających się za szybko:tak:Generalnie to nie zazdroszczę ci tych wizyt w szpitalu :no: niezła schiza. W domku najlepiej:tak:

Kingunia trzymam za ciebie i maleństwo bardzo mocno kciuki.Jeszcze trochę musisz wytrzymać, bedzie dobrze.

Basiu kochana zobaczysz wszystko będzie dobrze.Teraz musisz pozytywnie mysleć dla maleństwa.
Wiem co czujesz bo tez przez to przechodziłam w listopadzie , tez się bałam ale lepiej wiedzieć z czym mamy do czynienia.Przesyłam pozytywne mysli.

Dagsila jak masz ochotę to moje okna też są do mycia;-) do Złotoryji masz blisko:-D

Pozostałe dziewczyny bardzo gorąco pozdrawiam:tak::tak::tak:
My nadal leżymy z pupą do góry i odliczamy dni do 36 tygodni aby Helenka była już bezpieczna no i by nabrała trochę ciałka.
W czwartek wizyta u ginki więc trzymajcie kciuki.
Miłego dnia dziewczyny:-)

Witajcie kwietnióweczki:-).

A ja mam tylko jedno pytanie -czy któraś z nas urodzi naturalnie??? bo póki co same cc są...
Ja mam zamiar rodzić naturalnie, zobaczymy czy się uda:-D.

Moja córcia też prawdopodbnie z tatą pójdzie poświęcic koszyczek, no chyba,że będę na porodówce, to pójdzie z babcią. Mam nadzieje jednak,że rozpakuje się przed Świętami i spędzimy je wspólnie w czwóreczkę:tak::-D. Bo jak synuś będzie już z Nami to ja się nigdzie nie ruszam i nikogo też nie zapraszam:-)
I moja mała też pójdzie z tatą święcić koszyczek:-) jakoś wątpię że nie rozpakuje się do świąt, chociaż kto wie:confused:. Też najchętniej spędziłabymm święta tylko we czwórkę ale znając moją rodzinkę to się wszyscy zlecą:-D.

\\

kingunii wychamowali skurcze dostała leki na płuckA . Oby jeszcze troszkę wytrzymała , bo mała 2200 więc by się jeszcze troszkę jej tłuszczyku przydało . prosiła o kciuki
Trzymam kciuki żeby mała jeszcze w brzuszku posiedziała i podrosła:-).

Zielona wszystkiego najlepszego:-).

Mam chwilkę bo Natalka zasnęła, ale mi dała najpierw strasznie popalić:-(, łobuziara się z niej robi. Na dodatek wszystko mnie dzisiaj denerwuje, jakiś kiepski dzień mam:wściekła/y:. W nocy było nie zaciekawie, kiepsko spałam no i siku co chwila latałam:dry:. Poszłam z małą na zakupki to ledwo się doczłapałam do domku tak mnie kręgosłup i dół brzucha bolał, no i w szyjce kłuło. Oby malutki za niedługo postanowił wyjść bo mam już dość:-(. No to się wyżaliłam:blink:. Idę sobie poleżeć.

Kuba śpi :-D Słodzinka moja!!!
W nocy obudził się o 3, wyduldał szklanicę wody, zaprawił panadolem i zasnął błogo, mąż też... a mamusia się wybiła z rytmu... wrrr... więc rankiem byłam nieprzytomna! To jest niesprawiedliwe... Oczywiście leżąc zabrałam się za analizę terminu porodu i doszłam do wniosku, że znając moje szczęście to przenoszę, no 2-3 dni to OK, ale jakby to było 11 jak z Kubulkiem to ja smoka urodzę!!! NIE CHCĘ!!! ;-)

cześć dziewczyny trzymajcie za mnie kciuki proszę wczoraj miałam biopsję piersi i czekam na wyniki do przyszłego tygodnia i modlę się aby to nie było nic złośliwego bo inaczej wstrzymają mi laktację i nie będę mogła karmić mojego maluszka. No i pójdę na dzień dobry na operację zamiast siedzieć z maluchem w domu i cieszyć się maleństwem.:no:

Kciuki zaciśnięte!!! Musi być dobrze!!!

Maonka - jeśli chodzi o karmienie to mi właśnie też część lasek powiedziało, że dopóki karmiły to były grube, więc to kwestia indywidualna bardzo.

Na dwoje babka wróżyła- niektóre babki mają problemy hormonalne i wtedy faktycznie ciężko i powoli się zrzuca. No a niektóre jedzą dla dobra dziecka... hm... no tu sprawa jest dyskusyjna :-) Generalnie zasada, że jak się spala więcej niż się zjada to się gubi kilogramy ma tutaj wprost proporcjonalne zastosowanie :-D:-D:-D

A ja mam tylko jedno pytanie -czy któraś z nas urodzi naturalnie??? bo póki co same cc są...

Jeszcze ja, jeszcze ja!!!!!!!!! :-D:-D:-D

witam. oj produkujecie dziewczyny aż ciężko nadrabiać. zwłaszcza, że postanowiłam duzo leżeć ze względu na te boleści w podbrzuszu, wię czaglądam na bb tylko raz dziennie i nadrobic wszystko jest straaaaaasznie ciężko.

No ale dobre wieśći w większości więc super. Cieszę się, że Forget urodziła i że wszystko dobrze z Kingunią.

cześć dziewczyny trzymajcie za mnie kciuki proszę wczoraj miałam biopsję piersi i czekam na wyniki do przyszłego tygodnia i modlę się aby to nie było nic złośliwego bo inaczej wstrzymają mi laktację i nie będę mogła karmić mojego maluszka. No i pójdę na dzień dobry na operację zamiast siedzieć z maluchem w domu i cieszyć się maleństwem.:no:

Basia kciukasy zaciśnięte. Myśl pozytywnie, musi być dobrze.

Ja póki co nie dopuszczam myśli do siebie co będę robić ze mną i z moją nerką po porodzie. Nie wyobrażam sobie, że będę musiała przestać karmić, i będą mnie kroić, o nie. Jak byłam teraz w szpitalu to zrobiono mi usg nerki i nie wiadomo czy w ogóle coś tam siedzi, niby sa jakieś punkty jaśniejsze ale pani dr to nie wiedziała czy to jakieś złogi czy odbicie od drenu, także liczę na to że nereczka będzie sprawna i nic w niej nie znajdą.

U mnie dzisiaj noc jak każda, budziłam się z 10 razy, siku byłam chyba z 3 razy... masakra jakaś gorzej niz na początku ciązy. :baffled: w ogóle ostatnio to spać mi się chce jak cholera i jak tylko przycupnę na sofie przed tv to zasypiam, wieczorem też ledwo położe się do łóżka i o 22 mogę już spać, tylko szkoda że tak mało efektywnie bo w ogóle nie czuje się wyspana :baffled:

Kurczę w większośći wszystkie chcecie urodzic przed świętami a mi marzy się po świętach :-)
1.04 mam wizytę u pani doktor, 2.04 wymiana nefrostomii przed porodem i święta już będą więc marzy mi się jednak po świętach urodzić bo wcześniej nie zdąrzę się przygotować :-)

Ja tylko na chwileczkę i na szybko bo siedziec nie umiem bo mnie wszytko zaczyna kłuć.

ZIELONA WSZYSTKIEGO NAJ NAJ... SZCZĘŚLIWEGO ROZWIĄZANIA

Za wszytkie z problemami trzymam kciuki. Bedzie dobrze zobaczycie.

Ja juz zafarbowana teraz włosy schną mi naturalnie. Ale na nic innego nie mam sily więc zjemy z synkiem tylko obiad i zmykam znowu do łóżka...

Zielona sto lat!
Spełnienia marzeń i lekkiego porodu!

tort_smietanowy..jpg

Ale się rozpisałyście...:szok::-D

ja zkupilam koszyczek wiklinowy i farbki do jajek
zrobimy święconkę i Hanusia pójdzie pierwszy raz poświęcić ją z Tata tu w Szczecinie
i taki bedzie mój wkład w te swieta
to będa pierwsze święta w które nie wyjedziemy do rodziców ani tesciów
trzymam sie coczywiscie slowa danego przez lekarza ze jak nie urodze do 29 marca to mam zadzwonic i on jakos pomoze :)
i nie mam zamairu jechac z takim malym dzieciaczkiem nigdzie
tak wiec zapraszamy rodziców i tesciow z pysznym jedzonkiem ktore mnie pewnie w wiekszosci ominie ale chociaz córcia i mezus podjedza :)

No to chyba najlepsze wyjście... no i mam nadzieję, że twój lekarz dotrzyma słowa... zależy jeszcze jak to zrobi;-):-D
ja oprócz zrobienia święconki zamierzam posprzątać i jeszcze urodziny córki muszę wkomponować w drugi dzień świąt:-)

Basiu, 3mam kciuki żeby wszystko wyszło OK i zmana okazała się błaha i związana z ciążą:tak:
Kingunia, nadal 3mam mocno kciuki:-)

Na dodatek wszystko mnie dzisiaj denerwuje, jakiś kiepski dzień mam:wściekła/y:. W nocy było nie zaciekawie, kiepsko spałam no i siku co chwila latałam:dry:. Poszłam z małą na zakupki to ledwo się doczłapałam do domku tak mnie kręgosłup i dół brzucha bolał, no i w szyjce kłuło. Oby malutki za niedługo postanowił wyjść bo mam już dość:-(. No to się wyżaliłam:blink:. Idę sobie poleżeć.[/COLOR]

No to widzę, że mamy dzisiaj podobne humorki... dobrze, że siostra była w domu, bo już myślałam, że cierpliwości mi nie starczy do jej drzemki
:wściekła/y:
na szczęście śpi jak aniołek, a ja zaraz pędzę przygotować obiadek
:-D

Ja juz zafarbowana teraz włosy schną mi naturalnie. Ale na nic innego nie mam sily więc zjemy z synkiem tylko obiad i zmykam znowu do łóżka...

A jakiej farby użyłaś:confused:, bo też muszę się odnowić, ale jak byłam ostatnio na zakupach to nie mogłam znaleźć farby bez amoniaku:-(

reklama

Zostaw te okna! Jutra ma sie nam przeciez chlopak urodzic, a nie laseczka ;-)

no fakt... a ja mam taki rozowy pokoik dla Bąbelka.... najwyzej tatus przemaluje ;-)

Nasza Wronka edytuje listy i z tego co wiem, to musisz do niej na prive napisać swój termin porodu itp a ona Cię dopisze do listy :)

Dagsila- aż tak chcesz już urodzić? :D ...Oj mnie też nosi do porządków, ale się powstrzymuję ;P Okna i firanki są przewidziane dla Mężusia, żeby się w sobote "nie nudził" :]

oj chce... dzisiaj robie 300% normy - obiad ugotowany, zakupy zrobione, wyprawa po osiedlowych sklepach z ubrankami dzieciecymi zaliczona - ale to na osobnym watku, okna pomyte - a jak nie podzialaja to wieczorem biore sie za podlogi :-D

Dagsila jak masz ochotę to moje okna też są do mycia;-) do Złotoryji masz blisko:-D

hehe mieszkam w 10-pietrowcu, wiec jak tu skoncze to podlece do złotoryi ;-)

Do góry