reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Ba super że już będziecie w domku.
Marysia ja jak byłam w 34 tyg. na USG to mały też miał tak główke i doktórka mi powiedziała że to normalne. Trudno powiedzieć kiedy zejdzie do kanału rodnego, wszystko zależy od dzidzi. Mój maluch już jest dobrze ustawiony.

reklama
Cześć cioteczki, trochę nadrobiłam ale duużo tego
Najważniejsze że wszystko u was w porządeczku- na tyle ile w porzadeczku może być w 9 miesiacu ciąży:-)Ja czasu nie miałam na net w weekend bo non stop coś!a dziś rano jechałam oddać mocz na posiew i odebrać wyniki z wymazu z pochwy ale o tym na lekarskim
Pogoda u nas ...hmm- dziwna. Rano skrobałam 10 minut szyby i męczylam akumulator a teraz siedzę przy otwartym oknie i się wietrze bo tak piknie słoko świeci...

Ba super, że wracacie :-)
Akaata, lepiej mieć rękę na pulsie, mnie też się szybko szyjka skróciła. W ten wtorek byłam u gin, który nic nie zauważył, a wczoraj przez kłucia byłam na IP i mam skróconą szyjkę. Teraz mam leżeć, brać magnez i nospę.

WITAJCIE DZIEWCZYNKI DORWAŁAM INTERNET WIĘC SIĘ MELDUJE.
PISZECIE O SKURCZACH JA MIAŁAM PIERWSZE DWA DNI TEMU W NOCY MNIE ZŁAPAŁY I TRZYMAŁY Z PÓŁ GODZINY PRZESLY WIĘC NIE BUDZIŁAM MĘŻA , JA MAM SZEWEK WIĘC CHYBA NIE WYJDZIE CHYBA ŻE PĘKNIE SZEWEK. KOŁO 10 KWIETNIA MAM MIEĆ ZDEJMOWANY SZEWEK WIĘC ZOBACZYMY CZY COŚ SIĘ ROZKRĘCI CHOCIAŻ NIE WIEM CZY MAŁA NIE WYJDZIE WCZEŚNIEJ BO BRZUCH MI CZĘSTO TEARDNIEJE I OSTATNIO ŹLE SIĘ CZUJE Z DNIA NA DZIEŃ GORZEJ:no::no:.

DZIEWCZYNKI TRZYMAJCIE SIE CIEPLUTKO POSTARAM SIĘ ZAGLĄDAĆ CZĘŚCIEJ JAK TYLKO DAM RADĘ.
BA EKSTRA ŻE JUŻ WRACACIE DO DOMKU.

Przeczytalam, ze Wam sie niewygodnie spi... A mi wrecz bosko. Spie tak ja 13x13, opierajac sie o Ukochanego, ale ciagle moge sie do Niego przytulic. Smiejemy sie, ze tulimy w tym samym czasie Konstancje. I nie jest nam w ogole niewygodnie :D

Wczoraj obchodzilismy moje jutrzejsze urodziny. Mialam jakis atak zlego samopoczucia - oblalam sie potem, zrobilo mi sie cholernie duszno i nie moglam oddychac. Na szczescie po kilku minutach przeszlo. Mysle, ze spowodowane to bylo obnizonym poziomem cukru we krwi. Teraz jest u nas naprawde goraco i nie chce mi sie przez to jesc, jak tylko przelknelam kawalek jedzonka, zle samopoczucie odeszlo w niepamiec...

Dziewczyny, czy Wy też tak reagujecie na tą pogodę?
Na samopoczucie w ciąży nigdy nie narzekałam, czułam się super, a dziś.. jestem jak dętka, siedzieć - nie, leżeć - nie, nie spać - nie, spać - też nie.. do tego bóle brzucha jak przy okresie :-(

Napisał olapolap
Chcialam sie Was zapytac o trzy rzeczy:

1) Do jakiego lekarza mam isc po zaswiadczenie o becikowe? To musi lekarz z publicznej przychodni? Rozni lekarze wpisywali mi sie w karcie ciazy, ciezko powiedziec kto jest moim lekarzem prowadzacym...

Co do tego pytania, to ja brałam zaświadczenie z opieki społecznej i dałam je mojemu gin do wypełnienia.

WESOŁA24 a może złóż podanie o indywidualny tok nauczania, u nas na uczelni wiele ciężarnych tak robiło. Nie musiały chodzić na zajęcia, ewentualnie na kolosy i egzaminy, choć nie zawsze. Zaliczały też na konsultacjach kolosy.

Ostatnia edycja:
Witajcie :)

Nadrobiłam...ale się trochę pogubiłam :-D

Justa
- ja nie wim jak CIę pocieszyć z tym PUPPP...:confused:mnie przeszło samo po 2 tygodniach, ale to co Tobie się dzieje to masakra jest!:szok: choć jak zdobywałam info na temat tego g*** to były informacje że swędzi masakrycznie...:no: oby już niedługo... po porodzie ponoć mija i w kolejnych ciążach nie wraca :sorry2:

Ba- Córcia jest prześliczna!!!!:-D Fajnie, że już w domciu- koniecznie się odezwij jak dojdziesz do siebie i napisz proszę jak tam po cesarce???- mnie tną za tydzień więc będę wdzięczna za jkieś praktyczne info i wieści ;-) Pozdrowienia i duuuuuużo zdróweczka!!!:-)

A co u mnie i u mojej Małej "Olbrzymki":-D:szok: napisze na lekarskim bo jestem po ostatniej wizycie u gina :-D

reklama
Do góry