reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Tak piszecie o podkladach poporodowych, podpaskach i majtkach... i przyznam sie szczerze, ze przeraza mnie to obkurczanie sie macicy i krwawienie na maxa...
Nienawidze okresu, nienawidze tego jak malo czego!!!
Zreszta juz prawie nie pamietam co to jest, bo od lat stosuje tampony i tylko sie podmywam i wymieniam, podpaski na doopie nie mialam juz hohoho i jeszcze troche. Jak pomysle o tym, ze w najblizszych tgodniach czeka mnie cos 10x dluzszego niz moje 4 dniowe okresy, to slabo mi sie robi :no:
mi tez...
mowicie ze po cesarce tez tak jest??

reklama
No na pępuszek dla dzidzi żeby pieluszka nie podrażniała.
O i mam pytanie czy gęstawa biała wydzielina to może być czop??

Justa - podobno jest znacznie mniej niz po normalnym porodzie, ale mimo wszystko jest - bo to macica sie obkurcza i moze plamic w miejscu gdzie przylegalo lozysko (chyba tak to jest..).
Niemniej jednak tak czy inaczej czeka nas troche tego koszmaru !!!!!!!

mi tez...
mowicie ze po cesarce tez tak jest??

jak dobrze Ci tam wyczyszcza to tak nie jest , ja nie zuzyłam nawet dwóch paczek tych podkładów a tam jest po 10 szt a po wyjściu do domu podpaski i to tez jakoś krótko

No na pępuszek dla dzidzi żeby pieluszka nie podrażniała.
O i mam pytanie czy gęstawa biała wydzielina to może być czop??

Jak na pępuszek ? Pieluche się wywija i tyle i niczym nie przykłada . Jak jest dostęp powietrza to szybciej się wysuszy i odleci

O 12.12 przez CC urodzila sie Vanessa Isabelle.2900gr 9/10 apgar

mam zdjecie, ale musze spytac Beaty czy moge wkleic na zamknietym

Dagsila o jasna dupa czyli cos tam jednak nie halo skoro zrobili cesarkę...

ALE WAŻNE ŻE MAMY PIERWSZA DZIDIĘ!!!!!

ZDROWIA DLA MAMY I NESS!!!!!!!!

reklama
Ale fajowo!! Vanessko witaj na świecie:-)
Duża dzidzia z Ciebie i 9/10 - super!!

A Ba jak się czuje??
Dobrze, że wreszcie jej ulżyli, pomyśleli i mamy pierwsze Marcowo - Kwietniowe Maleństwo:-)

To co dziewczyny, pora chyba picollo otwierać!!:-)

Do góry