reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Katik no to znowu mnie wystraszyłaś. Ale jak mus to jedzcie do szpitala. Tylko napisz do nas co i jak, żebyśmy tu za bardzo od zmysłów nie odchodziły.

No tak Polunia zobaczyła śliczny pokoik, tyle rzeczy dla niej prześlicznych, ubranka, wózio itp, to zaczęła się pchać na świat:tak:

reklama
do daty porodu w koncu tylko 42 dni

te liczby są przerażające...

mam nadzieje, ze wszystko bedzie oki

innej opcji nie ma!!

Ja dzis w nocy juz chcialam znow na Emergency jechac. Corcia znow sie pchala na swiat.......

Oj corcia corcia, ale Ci spieszno :-(

lez, lez i jeszcze troche posiedzcie w dwupaku!! a Polusia pewnie po prostu tez chcialaby już zobaczyc te slicznosci dzidziusiowe, co sie tak mamie podobaly, trzymaj sie i dawaj znac co u Was

dziewczyny ja tylko na sekunde bo posze z tel.jestesmy w szpitalu mialsmy ktg wykazało "przecietne" skurcze t na szylko ze bola na szczescie nie ma rozwarcia, ale szyjka sie troche skrocila, czekamy na usg, zeby upewnic sie ze z Zosią wszystko ok męczą nas strasznie ale mam nadzieje ze wiedza co robia. trzymajcie sie i uwazajcie na siebie

suuper ze sie odzywasz, trzymam kciuki za Ciebie i Zosienke!!

13x13 ladnie poszaleliście, Alicja bedzie miala gdzie bajuchy ogladać, oczywiscie jak podrosnie:-)

aniez
uwielbiam Twoje teksty:-):-) suuper sobie z tesciowa radzisz!!

akaata a jak Twoje nerki??

forget sie dawno nie odzywala, mam nadzieje ze to trylko dlatego ze neta nie ma...

13x13 ladnie poszaleliście, Alicja bedzie miala gdzie bajuchy ogladać, oczywiscie jak podrosnie:-)

No nie wiem czy jak podrośnie....
S codziennie o 19 (no oczywiście jak nie ma olimpiady na tvp) włącza dziecku wieczorynkę -i to ze mała śpi nie jest wystarczającym argumentem żeby przełączyć na coś bardziej wciągającego:confused2: jak rozglądaliśmy się za cyfrą były 2 pytania
-ile jest kanałów z muzyka -dla S
-ile jest kanałów z bajkami -dla Alicji:eek:

Dziś jak wychodził do pracy kazał mi małej przeczytać bajkę jak wstanę:eek: no fakt że On Jej opowieści dziwnej treści snuje wieczorem ale moja gadanie z Nią i śpiewanie nie wystarczy??:eek::confused2:

Krejzi mjuzik mówię Ci

aniez
uwielbiam Twoje teksty:-):-) suuper sobie z tesciowa radzisz!!

Moja teściowa nie jest taka zachwycona tekstami, ale to akurat mnie nie rusza. Od jakiegoś czasu, jak chce mi dogryźć to się zastanawia, więc są efekty... Dobrze, że mąż wyrozumiały :-D

KATIK! PAULKA! No Wy mnie dziewczyny denerwujecie!!! Proszę się jeszcze nie rozpakowywać!!! Wiosna dopiero jest na starcie!!! Nie wiem... może Wy jakiś konkurs macie... która bedzie pierwsza???

hej dziewczyny :-)
czy wy tez jestescie przerazone zblizajacym sie porodem...im blizej tym bardziej ogarnia mnie strach, jeszcze jak sie naczytam, ze porody trwaja po 10,14 godz. i jest taj ciezko to spac nie moge:-(Sama w domu jestem , bo maz pracuje do 18 i tak sie zastanawiam jak to bedzie jak sie zacznie, keidy sie zacznie , a ile bedzie trwalo ,ile bede w szpitalu...:(
nie Ty jedyna sie martwisz jak to bedzie, ale ja wychodze z zalozenia, ze nie my pierwsze i nie ostatnie, wiec nie ma sie co zamartwiac. Musi byc dobrze:tak:!!

Nieee, cos jest nie tak. Brzuch boli jak cholera, znow kurewskie skurcze wrocily!!!!!!!!!!!!!
L zwalnia sie z pracy i chce jechac do szpitala, ja leze plackim po nospie i mam nadzieje ze przejdzie.............
Katik, Ty to potrafisz podgrzac atmosfere! co tam u Was? skurcze przeszly? byliscie na emergency?

Ja dzis w nocy mialam dziwna akcje: budze sie - ciemno jak nie powiem gdzie, bo to srodek nocy przeciez i tak mi ciezko oddychac bylo, ze przestraszylam sie nie na zarty!! do tego myslalam ze serce mi zaraz bic przestanie, bo bilo strasznie wolno i glosno, tak mocno znaczy. Na szczescie po kilku glebszych oddechach (powiedzmy,ze byly glebsze na tyle na ile sie dalo) zaczelo sie uspokajac... Potem balam sie zasnac, zeby sie to nie powtorzylo, ale na szczescie po jakims czasie samo mi sie zasnelo, nawet nie wiem kiedy i jak narazie jest ok. Wiem, ze mozemy miec problemy z oddychaniem jak dzieciatko na pluca naciska, ale to bylo naprawde przerazajace.

co do konkursu na "ktora 1sza sie rozpakuje" to pragne tylko przypomniec, ze zaczyna sie w kwietniu i wszelkie fallstarty nie beda mile widziane:-p

mam chwilkę na odsapnięcie, zrobiłam porządny obiadek ziemniaczki i mielone w sosie pieczarkwoym plus gotowana marchewka, mezul przyszedl z pracy i zabral mala na myjnie, Hania ucieszona puzzle szybko zbierala z podlogi bo pojdzie z tatusiem "auto myju myju" :) cieszy sie dziecko bo dawno nie wychodzilo z domu
przyjmuje jeszcze antybiotyk, zostalo nam dzis wieczor i jutro rano i wieczorem, mimo to podkasluje i ma katarek
mam nadzieje ze jej przejdzie bo nie chce kolejnych lekow jej dawac
no i si euparl mezul zeby ja wziac na dwor na chwile bo tak cieplo
a ja sie martwie ze za szybko na wyjscie i nei wiem co lepsze siedzenie w domu czy ten krotki spacer

poza tym przyszedl wreszcie pit od meza z pracy, nie moglam sie doczekac, bo bedziemy mieli zwrot podatku z ulgi rodzinnej na Hanie, nie wiem dokladnie ile daja 1200 czy jakos tak
a jak sie szybciej zlozy to szybciej kaske ujrzymy :-)

Trzymam kciuki za was wszystkie aby wszystko bylo dobrze:)musi byc dobrze!

a powiedzcie czy macie tez tak, ze wieczorami szczegolnie twardnieja wam brzuszki...ja mialam spokoj prezz jakis czas , teraz od tygodnia znowu to samo, lekarz 2 meisiace temu stwierdzil , ze szyjka jest za krotka , martwie sie ze to twardnienie to niebezpieczny objaw:(

13x13 - z cyf4ra czasem nie można się dogadać jak im zapłacisz trzy grosze za dużo to Ci TV wyłacza bo nie przetrawi tego ich system:wściekła/y::wściekła/y:
kolega miał z nimi jazdy , my mamy Nke i super sprawa , bajek jest spro mały kocha Jim jam i baby TV ( to taki kanał praktycznie dla niemowlaków ) bo ja tak samo na wsi kablowej nie zamontuje:-D TV 42 cale wchodzi w kombi lub auto uterenowione po złożeniu siedzeń .. My ostatnio naszym nawet zmywarke wieźlismy ,.:-D

kwiatek - tak 1200 zł dokładnie . Dawaj obiadku brzmi smakowicie

katik - ciepła kąpiel nie bardzo na skurcze .. leż plackiem a jak trzeba jedz na jakąś kroplówke jakby nie przeszło .. Kurde jeszcze nie cZas młoda siedz w brzuchu:tak:

Byłam na spacerku slalom od kałuży do kałuży .. mały biega i chce sie w nich chlapac:wściekła/y:

reklama
Paulka ciesze ze jestes w szpitalu pod fachowa opieka.Lekarze powinni opanowac sytuacje i pewnie niedlugo wysla cie do domku:-)
Katik ojojoj:no:,miejmy nadzieje ze skurcze mina i ze nie bedziecie musieli znow jechac do szpitala:-(

Do góry