reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

WESOŁA, jak egzamin???????????

Rety, jak ja sie po tym szpitalu potwornie mecze :no: Maly wysilek urasta do rangi wyczynu roku :-:)-(

To nie po szpitalu, to przez te tc, ktore masz w suwaczku :-p

No i moze zaczne sie uczyc robic na drutach-chcialabym zrobic malutki szaliczek(najprostsza rzecz,jaka moze byc;-)).Mam juz wszystko + fajne video w internecie,gdzie dokladnie tlumacza co i jak...yyy...zobaczymy jak mi pojdzie:sorry:

Hehe dobry pomysl :-D Pokaz video
:-D

reklama
Ostatnio włączyły mi się te same schizy, które w pierwszej ciąży miałam, chce żeby już było po, żeby mieć pewność, że z Mała na pewno wszystko jest oki, że zdrowa itd.
W przyszłym tygodniu mam usg, może to mnie uspokoi na kilka dni...:no:

Powiem Ci, ze ja tez sie niepokoje :sorry: Mam usg dzisiaj, wiec juz niedlugo sie dowiem co i jak, ale po tych roznych akcjach forumowych kolezanek naprawde boje sie, ze moze moja mala nie przybiera na wadze tak jak powinna albo dzieje sie cos innego rownie niepokojacego
:sorry:

Witam się o poranku
nocka wreszcie udana, bo po pierwsze moja "klusika" nie miała gorączki a po drugie przespała pięknie sama u siebie, nie odkrywała się i nawet nei zawołała piciu, więc tylko na siusiu sobie wstawałam
pobudka 6:30 i standardowo ubieranie i przewijanie Hani,
śniadanko dla niej,
śniadanko dla męża na miejscu i na wynos plus kawa w termos,
śniadanko dla mnie
nastawienie zmywarki
no i dziś wyjątkowo dzień prania wszystkich nowych nabytków
własnie chodzi pralka z tetrami
a potem będa pierdółki w stylu: rożek, pokrowiec na przewijak, flanelki, pościel i nowe ubranka
zastanawialam sie czy juz prac ale powiem Wam ze ja wole sobie po troszku wszysyko juz szykowac
potem bedzie prasowanie
dzien leci za dniem czuje sie coraz ciezsza a na marzec zaplanowalam porzadki przeddzidziusiowe
okna trzeba umyc firnaki poprac i gdzie ja bede wtedy jeszcze miala czas prac ubranka
mysle ze nic im nie bedzie poprasowanym w szafce a ja bede spokojniejsza
moj lekarz prognozuje ze urodze na czas bo posiew mi chce zrobic w 37 i jeszcze trzeba na wynik poczekac, no ale po co mam za pięć 12 z praniem latać

Ba-wierze Ci że taki spacerek dodaje skrzydeł
Powiem wam cioteczki że ja ostatnio też strasznie tęsknie za wiosną....marze o tym żeby spacerować już z moim Antolkiem, będzie tak pięknie, wszystko będzie kwitło i z każdym dniem będzie coraz kolorowiej....Już nie mogę się doczekać jak będziemy spacerować po deptaku na molo, i nie mogę się doczekać jak zacznie kwitnąć rzepak....uwielbiam ten widok:tak:pola są wtedy najpiękniejsze....a później jak rzepak przekwita żołte pola robią się czerwone i jest mnóstwo maków!ooo ale się rozmarzyłam:zawstydzona/y:Byle do wiosny....

wow ja tez sie rozmarzylam, chce wiosne... :)
a ja myślałam że ma parcie na mój pępek i próbuje się tamtędy wydostać :-D :-D :-D
piekny widok jak malenstwo bryka

Kwiatuszku, to wspaniale, ze z Twoja Hania juz lepiej :tak: Ty tak nie szalej z tym myciem okien, wszystkie wiemy, ze to jedna z metod na przyspieszenie pierwszego uscisku z dzieckiem ;-);-);-) Bedziesz miala posiew w 37 tc?? Mi zrobili na ostatniej wizycie... to byl jakis 30tc i chyba juz nie beda powtarzac :szok: Czy taki stary posiew bedzie mial w ogole jakas wartosc??

Melduję się i ja
Wczoraj złożyliśmy wózeczek:-). Już się nie mogę doczekać kiedy taka mała pierdułeczka będzie sobie w nim leżeć. Ja chcę już kwiecień, a najlepiej to maj, żeby już było po wszystkim, żeby już na spacerki latać. Jak patrzę na ten brudny śnieg za oknem to płakać się chce.

Kwiatuszku super, że z Hanią już lepiej

Zaraz biorę się za obiadek i sprzątanie (to tak w ramach odpoczywania oczywiście:-p)

Dzień Dobry Brzusie :-)

Muszę znów ponadrabiać, bo jak wróciłam od okulisty ze źrenicami jak narkoman, nie mogłam siedzieć przy kompie :eek:mam nadzieję, że od wczorajszego popołudnia przeczytam same dobre wieści:-) to lece nadrabiać wszystko...

Sama nie mam dobrych wieści (przynajmniej ja się nie cieszę w najmniejszym nawet stopniu:no:) ale to opiszę na lekarskim, żeby tu nie nudzić...:confused2:
Z dzidzia ok, ale moje plany diabli wzięli!

Tylko najpierw...co u Was ;-)

Eeee- nie m\naprodukowałyście aż tak dużo i widzę, że wszystko ok- super! pozdrowienia dla wszystkich!

Ostatnia edycja:
Melduję się i ja
Wczoraj złożyliśmy wózeczek:-). Już się nie mogę doczekać kiedy taka mała pierdułeczka będzie sobie w nim leżeć. Ja chcę już kwiecień, a najlepiej to maj, żeby już było po wszystkim, żeby już na spacerki latać. Jak patrzę na ten brudny śnieg za oknem to płakać się chce.

Kwiatuszku super, że z Hanią już lepiej

Zaraz biorę się za obiadek i sprzątanie (to tak w ramach odpoczywania oczywiście:-p)

dawaj fotę na zakupowy :tak: a nie się chwalisz i nie pokazaujesz :angry:
Dzień Dobry Brzusie :-)

Muszę znów ponadrabiać, bo jak wróciłam od okulisty ze źrenicami jak narkoman, nie mogłam siedzieć przy kompie :eek:mam nadzieję, że od wczorajszego popołudnia przeczytam same dobre wieści:-) to lece nadrabiać wszystko...

Sama nie mam dobrych wieści (przynajmniej ja się nie cieszę w najmniejszym nawet stopniu:no:) ale to opiszę na lekarskim, żeby tu nie nudzić...:confused2:
Z dzidzia ok, ale moje plany diabli wzięli!

Tylko najpierw...co u Was ;-)

Eeee- nie m\naprodukowałyście aż tak dużo i widzę, że wszystko ok- super! pozdrowienia dla wszystkich!
Ella nie trzymaj nas w niepewności, co tam u lekarza?

witam się również z rana :-)
magda pochwal się wózeczkiem , ja jeszcze nie kupiłam, mam jechac za 3 tyg po wozek ale nawet jeszcze nie wiem jaki .....:szok:
ja też chce już wiosne , mam dosyc tego brudu na dworze...
dziewczyny a mi przyszly ubranka ktore zamawiałam i jest ich tyle, że w jednej komodzie się nie zmieszczą....i nie wiem co robic, bo juz mam ich za duzo...chyba przesadziłam i szał za kupów mnie przerosl....bo wyliczylam ze gdybym Zosię przebierała nawet 7 razy dziennie to i tak nie zdaże załozyc jej wszystkich.....:szok:
do tego jeszcze nie moge ich uprac, przez ta głupią pralkę i beda tak lezały 2 tygodnie.....
a ja mam pytanie do kwietniowych dziewczynek :-) robicie moze jakies spotkanko? :-)
o to poszalalas
to ile masz na 56 a ile na 62 kompletów?
dzieci czasami robią kupke tak ze plecami wychodzi, w nocy tez potrafia sie osiusiac, na pewno zawsze lepiej miec wiecej wtedy rzadziej sie pralke wlacza tylko ze 56 to sie tak z 2 tygodnie zaklada a 62 do 2,5 miesiaca mniej wiecej

reklama
Do góry