reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietnióweczki z Warszawy

Cześć dziewczyny. Mam do was pytanie dotyczące wagi maluszka. Jestem po 3 usg i okazało się, że moja dzidzia jest tydzień młodsza niż powinna w stosunku do wieku ciąży. Czy wszystkie macie wagę swojego dziecka w normie? Czy też któraś z was ma drobniejsze dzieciątko w brzuszku?

reklama
waga sie nie martw. Nie wiadomo kiedy dokladnie doszło do zaplodnienia wiec czasem sa takie róznice. Standard sie liczy od daty ostatnie miesiaczki ale zakladaja ze +/- 3 tygodnie jest w normie. Tak słyszałam od poloznej. I tez własnie z terminem porodu - czesc dzieci rodzi sie na 2-3 tygodnie przed terminem , a czesc nawet do 2-3 tygodni po i jest wszystko oki.

Moj Maluch te chudy :) w 29 tygodniu miał ok 1200 gramów. Ale za to ponoc duzy bedzie, wiec nie wiem co ja zrobie z tymi małymi rozmiarami ubranek :D

L-oka, dzięki za słowa otuchy. Mam nadzieję, że moja malutka nabierze jeszcze ciałka. Teraz ma 1600 gr. Według om to 31 tydzień. Termin mam na 4 kwietnia. Może trzeba jeszcze więcej jeść:) Kupiłam większość ciuszków na rozmiar 62, a na 56 tak średnio. Mam nadzieję, że w 62 nie będzie dzidzia pływać.

Loka Twój ważył 1200 a mój wczoraj dokładnie w 29tc i 6 dni ważył 1830g:szok::szok::szok::szok:!!! A w dodatku poród póki co naturalny się szykuje więc jestem przerażona:szok::szok:!!!

Loka Twój ważył 1200 a mój wczoraj dokładnie w 29tc i 6 dni ważył 1830g:szok::szok::szok::szok:!!! A w dodatku poród póki co naturalny się szykuje więc jestem przerażona:szok::szok:!!!

hehe..spokojnie :) dziecko przybiera teraz ok 150-170 hram tygodniowo, wiec biorac pod uwage zmiane czasu to moj juz wazyl ok 1400 w tym czasie co twój 1860 :) Poza tym , przynajmniej na moim wydruku, jest podana tolerancja bledu i UWAGA w moim przypadku wynosi ona +/- 300 gram! hehe..
Mysle ze i w twoim przypadku moze to byc wiecej lub mniej, bo oni tylko ta wage licza uwzgledniajac poszczegolne wielkosci ciala.

No mi by ie zgadzalo z Tobą Jouluatto, ok 1600 gram w 31 tygodniu powinen miec. A w ksiazce o ciazy wyczyatalam ze dziecko w 31 tygodniu musi juz wazyc ponad 1500, a górnej granicy nie podali :) i jako ciekawostka - ma juz ok 45 cm wzrostu - to chyba z nozkami :) Pisza tez ze na tym etapie płody badzo sie róznia, wiec mysle, ze wazny bedzie efekt koncowy.

Poz tym ja teraz chudne :( a nie tyle, juz mialam 8 kg na plusie a dzisiaj znowu na wadze patrze a tu tylko + 5 kg. Ale lekarz powiedzial zeby sie nie martwic tym (wszakze jestem pulchna osoba:) ) i ze Maly dobrze sie rozwija. To staram sie zachowac spokój.

Ostatnia edycja:
L-oka, moze to taki okres ciazy, bo ja tez teraz chudne. W kazdym razie zdaniem wagi, bo spodnie tego nie potwierdzaja ;) Ale jak uslyszalam ze maly jest "wymiarowy" i wazy ok to przestalam sie przejmowac.

no ja wlasnie tak samo mam. Ale zauwzylam ze kosci obojczykowe i te przy szyi mi bardziej wystaja niz zawsze i nie wiem czy to z chudniecia czy moze skóra sie juz tak naciaga na brzuch :)
No ale sadze ze skoro nasi lekarze mowia zeby sie nie martwic to nie mamy czym sie martwic. A wyniki masz w normie? ja mam w normie, dodatkowo cwicze i moze to byc tym spowodowane pewnie.

L-oka, szczuplejesz moja droga. Mi jakoś nie chcą sterczeć obojczyki. Wcale a wcale. Moja kumpela "cukrzycowa" po porodzie ważyła dużo mniej niż przed ciążą, a jak wyglądała!!! Miodzio!

To jak kobietki 6tego się spotykamy? Bo ja mogę jeszcze 12tego, nawet mi bardziej na rękę... A godzinę to proponuję m mo wszystko 10.00, bo znając nas pleciugi to 2 godziny to za mało ;-)

reklama
Do góry