reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2025

o to samo się chciałam spytać - cały czas mniejszy fasolek czy ostatnio było ok i mało urósł? jak maluszek to pomysl ze łatwiej będzie z porodem jeśli sn 🤗❤️
W poprzedniej ciąży tez synek zawsze był mniejszy na usg, wiec jeszcze mam nadzieje. Poprzedniego urodziłam w 39tyg. I nie ważył nawet 3kg. Do tej pory jest na najniższym centylu.

reklama
W poprzedniej ciąży tez synek zawsze był mniejszy na usg, wiec jeszcze mam nadzieje. Poprzedniego urodziłam w 39tyg. I nie ważył nawet 3kg. Do tej pory jest na najniższym centylu.
Może masz po prostu taką „urodę” że bejbiczki są małe :) kiedy masz prenatalne ? Łatwo się mówi , żeby nie martwić się na zapas 🤷🏽‍♀️ miejmy nadzieję , że będzie wszystko okej 😘

U nas na wizycie nieciekawie. Fasolka jest o tydzień mniejsza, mierzy tylko 1,80cm. Jestem w równym 10 tygodniu ciąży, wiec powinna mieć conajmniej 2,5cm. Serduszko biję prawidłowo. Wiec lekarz na razie nie kazał się martwić. Wiec czekam prenatalne
to równie dobrze może być błąd pomiaru, słaby sprzęt itd. nie przejmuj się póki co.

U mnie też ciężko z wyborem imienia nic nam się nie podoba a jak już coś to ktoś w najbliższym otoczeniu ma to imię więc z automatu odpada. Przy pierwszej córce też był problem ale po wielu negocjacjach stanęło na Alicję chyba głównie ze względu na to że nasza była z krainy "cudow"❤️
Byłam dziś zapisać się na prenatalne wyznaczone mam na 26.09 i 2 dni przed mam zrobić pappe. Pani w recepcji była tak niemiła że na cały dzień mi humor popsuła ah... wredna istota mam nadzieję że w zamian trafię na sympatycznego i kompetentnego lekarza.

reklama
Do góry