Coronita
Fanka BB :)
No myślę, że już czas na grupę prywatną @MissKocurek może ty mogłabyś być moderatorem? Ładnie prosimy
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Hej, u mnie dalej mdlsoci się utrzymują, brak siły i senność. U mnie dopiero 9tydz. Wiec tylko czekam do 2 trymestruHej dziewczyny, jak się czujecie ?
Ja od 3 dni przeziębiona nie czuje się najlepiej i chyba mnie kryzys jakiś dopada ..
Przeziębienie w ciąży to nic fajnego. Bardzo dokuczają Ci objawy? Konsultowałaś się z lekarzem? Byłam chora w 6 tygodniu i został mi jeszcze kaszel. I jaki kryzys? Masz jakieś wsparcie?Hej dziewczyny, jak się czujecie ?
Ja od 3 dni przeziębiona nie czuje się najlepiej i chyba mnie kryzys jakiś dopada ..
Tylko katar , stan podgorączkowy i bolą mnie mięśnie .. testy combo negatywne .. lekarz tylko kazała brać paracetamol w razie gorączki ..Przeziębienie w ciąży to nic fajnego. Bardzo dokuczają Ci objawy? Konsultowałaś się z lekarzem? Byłam chora w 6 tygodniu i został mi jeszcze kaszel. I jaki kryzys? Masz jakieś wsparcie?
Wczoraj czułam się bardzo słabo. Miałam mdłości, biegunkę (nie taką typową ale było źle), ogólne osłabienie, senność i nie byłam w stanie zasnąć. Oby dzisiaj było lepiej.
Świetnie, że masz wsparcie. To jest bardzo ważne, szczególnie kiedy czujesz że nadchodzi jakiś kryzys Sama mam tendencję do tego aby nie mówić nikomu jak coś jest nie tak, ale z tym walczę. Teraz za każdym razem jak się zaczynam gorzej czuć, np psychicznie, to mówię o tym mężowi. Masz teraz bardzo dużo na głowie, więc możesz być bardziej wrażliwa niż zwykle. Nie mówiąc o szalejących hormonach Rozmawiaj z narzeczonym i mamą. Jakbyś czuła się długo przytłoczona to możesz też powiedzieć o tym ginekologowi.Tylko katar , stan podgorączkowy i bolą mnie mięśnie .. testy combo negatywne .. lekarz tylko kazała brać paracetamol w razie gorączki ..
Ogólnie od kilku dni nie śpię (mój roczniak strasznie przechodzi ząbkowanie) chodzę jak zombie .. niewyspana .. poddenerwowana.
Tak mam wsparcie od narzeczonego i mamy .. objawy ciążowe trochę się uciszyły tylko wieczorami jak już się położę to czuje takie ściągnięcia w pachwinach .
Zapomniałam o kanapkach z czosnkiem, też zawsze je wsuwamZdrówka dziewczyny.
Ja przy przeziębieniu piję herbatę z cytryną/ sokiem z czarnego bzu lub aronii i jem kanapki z czosnkiem, kiszone ogórki czy kapustę. Jeśli wasze żołądki dadzą radę polecam.
Co do wątku prywatnego to teraz już powoli możemy zaczynać, kto miał ochotę dołączyć to już raczej dołączył.
W temacie moderatora lepiej żeby było dwóch. U nas na październikowych mamach moderatora przestała się odzywać z dnia na dzień.
Jeśli nie będzie innego chętnego mogę być drugim moderatorem.
My ogólnie dużo jemy cebuli i czosnku. Mąż jeszcze zjadą się miodem ( mamy lokalnego wspaniałego pszczelarza) ja miodu nie lubię bo jest dla mnie za słodki.Zapomniałam o kanapkach z czosnkiem, też zawsze je wsuwam
U mnie nudności przeszły kilka dni temu ! Dalej straszna ochota na słodkie , a do reszty posiłków muszę się trochę zmuszać . Sama nie wiem na co mam ochotę . wczoraj pielęgniarka mnie wazyla to mam 1,5 kg na plusie . Z czego chyba połowa to cycki