reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2025

Witajcie. W środę miałam dostać okres, do teraz nie mam. Jestem na wyjeździe, więc nie potwierdzę betą, ani testem. Ale czasem nie trzeba potwierdzeń. Mam 10letnią córkę i 3 lata temu poronienie zatrzymane(10tc). Termin aplikacja pokazuje mi na 25.04. Mam lekkie mdłości, wściekle tkliwe piersi, czuję rozciąganie miednicy i ból jak przy owu lub przed okresem. Podchodzę do sytuacji z dystansem ze względu na mój wiek(za mc 42). Zawsze marzyłam o drugim dziecku, jednak smutne doświadczenia (niepełnosprawna córka i poroniona druga ciąża) każą mi zachować zdrowy rozsądek. Chciałabym z Wami zostać, do 30 kwietnia, a nawet dłużej!

reklama
A tak z innej beczki :D kiedy pierwszy raz bierze się męża na USG? :D żeby też mógł zobaczyć. Mój bardzo się niecierpliwi 😂 na pierwszą go nie zabrałam
Ja pewnie na pierwsze prenatalne. Ogólnie jestem z osób które potrzebują mieć taka przestrzeń dla siebie w ciąży. Cieszę się że mogę polegać na moim partnerze. Bardzo mi był potrzebny przy porodzie. Ale początek ciąży potrzebuje sama chodzić na wizyty.

pewnie zlevi żeby mieć info dla diabetyka czy dieta czy insulina. cukrzyca ciążowa jest zero jedynkowa. jak masz przekroczone choćby o 1 to już masz cukrzycę ciążową. dietka wleci i będzie dobrze ❤️
ale w pierwszej ciąży mi też przekroczyło co prawda o jeden i lekarz mi obciążenia nie zlecał ale właśnie mówił żebym ograniczyła cukry proste to może tym razem też się na tym skonczy🙂

Ja w pierwszej ciąży też Robiłam ale to był 2 lub 3 trymestr.
i jak ci wtedy przekroczyło o jeden a potem robiłaś krzywą to wszystkie cukry miałaś ok? jak już masz 96 i to tak wcześnie to powinni ci to dobrze sprawdzić… jak ci lekarz to oleje to idź sama do diabetologa bo to niekontrolowane może zrobić krzywdę

i jak ci wtedy przekroczyło o jeden a potem robiłaś krzywą to wszystkie cukry miałaś ok? jak już masz 96 i to tak wcześnie to powinni ci to dobrze sprawdzić… jak ci lekarz to oleje to idź sama do diabetologa bo to niekontrolowane może zrobić krzywdę
dodatkowo kobiety z cukrzyca ciążowa mają bardzo duże prawdopodobieństwo powstania normalnej cukrzycy później, także tym bardziej trzeba to sprawdzać.

reklama
Hej dziewczyny ja badałam betę
14.08 82
16.08 116
:( przyrost tylko 40%. Dzisiaj zrobiłam kolejną bo te 16.08 robiłam w innym laboratorium ale już sama nie wiem to chyba nie możliwe żeby aż tak się pomylić

Do góry