Ja biorę magnez z potasem raz dziennie, bo od początku mam też sterydy, które ponoć utrudniają utrzymanie tych pierwiastków w organizmie, dlatego muszę suplementowaćDziewczyny, a bierzecie magnez? Mi lekarz zlecił 2 razy dziennie profilaktycznie.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja biorę magnez z potasem raz dziennie, bo od początku mam też sterydy, które ponoć utrudniają utrzymanie tych pierwiastków w organizmie, dlatego muszę suplementowaćDziewczyny, a bierzecie magnez? Mi lekarz zlecił 2 razy dziennie profilaktycznie.
Będzie dobrzeJa jutro i właśnie mam załamanie i płacze sobie... Nie wiem czemu ale stres mnie dopadł.
Będzie dobrze, na pewno! Wszystkie tu bardzo mocno trzymamy kciuki więc musi tak być o której masz wizytę?Ja jutro i właśnie mam załamanie i płacze sobie... Nie wiem czemu ale stres mnie dopadł.
Ja połówkowe 16 listopada dzień po TobieU mnie to samo Za niecałe 3 tygodnie wizyta u mojego lekarz (3 listopada), a za niecałe 5 (15 listopada) połówkowe
Jakoś też mniej się stresuję, skoro na wszystkich poprzednich wizytach było dobrze
Każda z nas się stresowała chyba przed prenatalnym badaniami więc wiem co czujesz, ale trzymam kciuki i będzie dobrzeJa jutro i właśnie mam załamanie i płacze sobie... Nie wiem czemu ale stres mnie dopadł.
Ja właśnie musze zapytać mojego lekarza, bo mam zalecenie od kardiologa zeby suplementować magnez a w moich witaminach ciążowych nie ma. Brałam przez jakiś czas takie dawki nie 100% zapotrzebowania.Dziewczyny, a bierzecie magnez? Mi lekarz zlecił 2 razy dziennie profilaktycznie.
ja już mam zapisana wizytę na 1 listopadCzyli teraz co... generalnie kolejne takie duże usg, które nas wszystkie czeka to usg II trymestru ok. 20 tygodnia? Bo w zasadzie nie wiem kiedy teraz zobaczę znowu dzidzie moze tez wczesniej poczuje juz jej ruchy zanim bedzie to usg
tak to jest moja pierwsza ciąża i tez zaczęłam już czuć a najbadziej je czuje jak leżę na plecach i ciało jest rozluźnione / odprężone to takie śmieszne a zarazem cudowne uczucie za każdym razem się uśmiechamW pierwszej ciąży ruchy zaczęłam czuć jakoś w 17 tygodniu
taki my mieliśmy usg w 13 tyg i późnej prywatnie poszliśmy w połowie 16 tyg bo do 20 bym nie wytrzymała i przy okazji potwierdziliśmy płećJa w środę mam wizytę u lekarza prowadzącego i dowiem się do dalej robimy i jaki mamy plan działania W zasadzie od 13 do 20 tyg to tyyyyle czasu ze przydałoby się gdzieś w połowie jeszcze zobaczyc dzidzie