reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2022

A dlaczego tak ważne jest żeby nie przekroczyć tego terminu 13+6 🤔? Ja będę miała prenatalne 16.10 to będzie 12+6. Chciałam właśnie później tak jak by było 13+4 ale Pani w rejestracji powiedziała żeby nie ryzykować .... Nie rozumiem czemu to takie ważne ?
Z tego co czytałam płód nie może przekroczyć 84mm a to właśnie +/- 13+6,i wtedy już nie będzie można określić pewnych parametrów

reklama
Sprawdziłam właśnie wyniki z dziś rano i takie coś... Czy któraś z Was miała podobnie?

Załączniki

• IMG_20210929_180759.jpg
    IMG_20210929_180759.jpg
    50,5 KB · Wyświetleń: 150
Apropo płci 😁 macie jakieś przeczucia?😊 ( ja wiem, ze najważniejsze żeby było zdrowe)
Ale później mogłybyśmy skonfrontować czy nas intuicja nie zawiodla😉
Całe życie wyobrażałam sobie siebie z córą, a jednak czuje ze to będzie chłopak ☺
Tak jak wcześniej pisałam, moje przeczucie podpowiada, że będzie syn. Jak byłam z córką w ciąży to też myślałam, że będzie syn🙈

Co do rozstepow to na pewno kwestia genow i indywidualna kazdego z nas. Ja po zadnej ciazy nia mialam ani jednego rozstepu a nigdy przenigdy nie smarowalam sie niczym. Potem duzo schudlam i przytylam i znow schudlam (nie w ciazy) i wtedy pojawilo sie kilka rozstepow na udach ale to takie raczej bruzdy wglebieniowe ktore widac jak jestem chuda bo jak sie rozciagna jak przytyje to ich nie ma 😂. Nigdy nie mialam czerwonych rozstepow. Natomiast brzuch w 2 ciazach mialam wielki i nie mam ani jednego rozstepu na nim.

Co do preferencji to ja juz sie okreslilam 😂 mam 4 synow, juz po 1 synu nie marzylam o niczym innym jak o corce ale marzenia dawno poszly w zapomnienie i nadzieja umarla rowniez dawno we mnie 🤣 w 2 i 3 ciazy mimo ze czulam ze bedzie znow chlopak to baaardzo sie ludzilam. W 4 bylam bez zludzen, tez od poczatku jakos wiedzialam i w 16 tyg lekarz potwierdzil ze kolejny meski osobnik. W tej tez jestem pewna ze jest bez zmian 😅.
Do 6 razy sztuka😉😉😉

reklama
Witam się po wizycie kontrolnej. Wszystko jest ok, serduszko bije jak szalone ale prawidłowo, dzidzi wierci się i tańcuje na.calego😁ja na USG nie potrafiłam rozróżnić gdzie są nóżki, rączki ale gin wszystko widział 😉teraz tylko czekać na prenatalne do 11.10. a jutro Pappa idę robić.
W brzuch nie muszę się już kłuć, ciśnienie mam kontrolować. Lekarz twierdzi, że widocznie on mi podnosi tak, że przed wizytą mam wyższe 🙈 zresztą co się dziwić, mój gin jest piekielnie przystojny🙈🙈🙈

Do góry